Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 15 Oktober 2012

Johor penting bagi PR tawan Putrajaya

SHAH ALAM –  Hasrat Pakatan Rakyat (PR) untuk menawan Putrajaya pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) ini mungkin satu misi yang mustahil sekiranya tiada “perubahan landskap politik di Johor”, kata Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub.

Anak kelahiran Kampung Serkat, Johor ini juga berkata, negeri ‘deposit tetap’ Barisan Nasional seperti Sabah dan Sarawak juga harus diterokai parti pembangkang jika mahu menjejakkan kaki ke Putrajaya.

“Mereka cukup selesa di tiga negeri itu,” ujar Salahuddin dalam satu wawancara eksklusif bersama Sinar Harian yang disiarkan hari ini.

Salahuddin sebelum ini mengumumkan akan bertanding di tanah kelahirannya setelah dua kali bertanding di kerusi Parlimen Kubang Kerian iaitu 2004 dan 2008.

Baru-baru ini beliau memberitahu akan bertanding di peringkat Dewan Undangan Negeri (Dun) di Johor pada pilihan raya kali ini.

Menurut Salahuddin, berdasarkan pemerhatiannya, suasana politik di negeri itu kini sudah berubah dan ia memberi sinar harapan kepada pembangkang.

“.... saya sudah faham dengan senario politik di sana kerana saya orang sana dan memulakan kerjaya saya di sana sejak 30 tahun lalu.

“Jadi apabila ada perubahan politik, saya nampak sinar yang sangat cerah untuk berlaku. Jadi penting bagi saya menjanjikan sesuatu kepada politik khususnya kepada rakyat Johor

“Tanpa ada satu perubahan landskap politik di Johor itu saya rasa sukar untuk PR melangkah ke Putrajaya,” ujar beliau.

Pada pilihan raya umum yang lalu, Pakatan Rakyat berjaya melebarkan sayap ke beberapa negeri seperti Selangor, Kedah, Perak, Pulau Pinang di samping mempertahankan Kelantan.

Perak kemudiannya jatuh semula ke tangan Barisan Nasional pada 2009.SH

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Tak hairan kalau n ajis menempelak mereka2 yang ingin kepada 'perpaduan' diserlahkan kepada politik tanah air ini (..menjadikan islam itu serapat yang mungkin kepada sistem demokrasi demi perjuangan yang berlandaskan ketentuan tuhan untuk perkara2 yang praktik dan realiti). sokongan kepada nuar dan dap atau pr diakui perlu kepada pas terutama pada pru13. mendapatkan sokongan dengan seruan kepada mereka yang bukan beragama islam , kepada orang yang memperkecilkan islam( menghampiri kafir kharbi)..kepada orang yang berbeza kaum diutamakan.

Keyakinan dan saranan din diatas jadi bukti rentetan tegar sikap n ajis menangani islam secara mandatori.islam dijadikan buah catur dengan pelbagai rungutan/alasan yang mungkin betul disisi sifat silap cela manusia.tambah lagi perkara munafik /hipokrasi dijaja semau mungkin.
bukan bodek
bn lebih ok dari pr!

30 pucInce

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....