Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Selasa, 4 September 2012

Polis tahan pelajar pijak gambar Najib

Difahamkam Polis hari ini telah menahan pelajar kolej yang disyaki memijak gambar Najib pada malam ambang Merdeka Khamis minggu lalu.

Menurut Polis,pelajar terbabit boleh disiasat mengikut Seksyen 290 Kanun Keseksaan kerana menimbulkan mudarat serta Seksyen 504 Kanun Keseksaan dengan sengaja mengaibkan dengan niat hendak memecahkan keamanan,selanjuynya DISINI.Bagus,kecekapan pihak Polis memang tidak boleh dipertikaikan...
Tapi bagaimana dengan tindakan biadab keatas pemimpin Pas ini.Adakah individu terbabit pernah ditahan dan disiasat?Seharusnya mereka juga mesti disiasat berdasarkan seksyen yang sama dengan pelajar kolej terbabit.

Yang pasti Polis dilihat begitu cekap menyiasat apabila ianya membabitkan pemimpin Umno,tapi lembab apabila membabitkan pemimpin PR.

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Tak tahu pulak menjadi kesalahan memijak gambar. Tapi dalam Bersih 3 dulu ada gambar2 jelas menunjukkan individu2 memijak kepala orang(bukan gambar) tapi tak ada pulak tindakan diambil.Lain kali kalau ada surat khabar tak laku bertebaran ditengah jalan yang ada gambar Najib, pejalan kaki atau kenderaan kena pastikan tak pijak atau lecek, nanti kena tahan.

azrul perasit berkata...

hanya dimata umno sahaja yang benar..bagaimana pulak kalau puak umno seperti gambar diatas .. apa tindakkan yang dikenakan ..

azrul perasit berkata...

salam tua boleh link kan blog saya ke blog tuan..

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....