Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Jumaat, 21 September 2012

PKR gesa Umno umum calon MB sebelum bercita-cita tawan Selangor

PETALING JAYA,  21 Sept — Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin mencabar Perdana Menteri (PM) Datuk Seri Najib Razak untuk menamakan nama calon bakal Menteri Besar sebelum bercita-cita mahu menawan kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor disamping juga menggesa mengumumkan tarikh pilihanraya umum ke-13.

Cabaran tersebut dilontar oleh Zuraida (gambar) bagi menjawab kenyataan Timbalan PM Tan Sri Muhyiddin Yassin yang kononnya Umno dan BN memiliki resipi untuk menawan Selangor dalam PRU yang bakal menjelang dalam akhbar Sinar Harian pada 16 September lalu.

“Mereka mahu tawan Selangor tapi siapa bakal MB yang mereka mahu? Calon pun tiada, tapi masih mahu bercita-cita tawan kerajaan PR disini?,” kata Zuraida dalam satu majlis pelancaran Jelajah Selangor di pejabat PKR di Subang pagi tadi.

“Jika Umno mempunyai resipi untuk menang, kami mencabar Muhyiddin mendesak PM untuk mengumumkan segera PRU ke-13. Kemudiaan barulah bercakap tentang mahu menawan Selangor.”

Umno serius untuk menawan semula Selangor dan khabar angin antara dua calon mereka ialah Dato' Sri Mohd Zin Mohamed dan Datuk Seri Noh Omar tetapi hingga kini PM selaku pengerusi BN Selangor belum mengeluarkan kenyataan tentang siapa bakal MB mereka.

Zuraida juga mengingatkan Umno supaya menghentikan sandiwara gerak saraf politik dengan menyerang kerajaan PR di Selangor kerana usaha tersebut tidak akan berhasil kerana rakyat sudah matang dan dapat berfikir sendiri.TMI

Tiada ulasan:

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Terdapat ralat dalam alat ini
Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....