Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Selasa, 18 September 2012

Penghinaan Maha Dasyat Facebooker Umno Terhadap Tok Guru Nik Aziz


Aku jumpa foto ni kat FB.Aku edit sikit kerana aku pun tak tergamak melihatnya.Haramjadah punya facebooker Umno.

Tergamak mereka menyamakan Tok Guru Nik Aziz dengan binatang haram tu.Inilah sikap facebooker dan blogger Umno yang sering mengedit gambar mengaibkan pemimpin Pas dan PR tanpa menghiraukan adab dan tatasusila.

Setahu aku tidak pernah ada dikalangan facebooker dan blogger PR yang menghina pemimpin Umno/BN seaib ini.

Tindakan anak haram umno ni bukan sekadar hina ulama tapi hina sunah nabi.Adakah anda yang beragama islam masih nak sokong umno?

Rasulullah SAW menyuruh umatnya menjilat jari dan pinggan sesudah makan. Baginda SAW bersabda: “Sesungguhnya kamu tidaklah mengetahui (bahagian) manakah (makanan kamu) yang mengandungi keberkatan.” (HR Muslim)

Di dalam hadis lain menyebut:

“Apabila salah seorang kamu makan suatu makanan, maka janganlah dia menyapu tangannya (dengan sapu tangan) sehingga dia menjilatnya atau makanan itu dijilatkan.” (HR Bukhari)

Sebab itulah menghirup menghabiskan sisa makanan, menjilat jari, bahkan menjilat pinggan sekalipun adalah merupakan sunnah Rasulullah SAW.2o adab makan dan minum mengikut sunnah Rasulullah SAW rujuk SINI.

Ni akaun FB si idham ni >https://www.facebook.com/profile.php?id=100002232972562

12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Memang Pengikut UMNO tu dan ketua-ketua mereka anak anak anjing

Tanpa Nama berkata...

konon-konon dah rasa hebat la tu boleh keluar gambar macam tu anak sapa la tu.

Tanpa Nama berkata...

buat report polis dan failkan saman segera kerna ini satu penghinaan yang amat dahsyat..... pesalah boleh dijatuhkan hukuman bunuh mengikut hukum hudud.....

Tanpa Nama berkata...

Halal darah mereka yang menghina ulama

Juhari berkata...

Budak baru nak kenal dunia tanpa sempadan. Ingat org takleh trace dia le kot. Sehari dua lagi tahu lah kita sapo budak Idham Bin Zulkifli tu. Penggodam2 yg ada pastinya tak duk diam bila timbul isu mcm ni. Nak sangat tengok mcmana muka budak Idham nih.

Tanpa Nama berkata...

mau mati budak ni aku tempeleng nanti. jaga la, kalau tak jumpe di dunia, kita jumpe di akhirat!

entah ape la bapak dia bagi makan kat budak ni...

Tanpa Nama berkata...

Mmg aku pancung je musibat ni....

Tanpa Nama berkata...

macamana nak jumpa awak kat syurga dia kat neraka.

Tanpa Nama berkata...

Maaf Lambat tau hal nih..klu x naya facebook dia..We Do Not Forget We not Forgive We Are Ligion..Respect Us..
**Anonymous**

Tanpa Nama berkata...

manusia syaitan penghina para ulama...nauzubillah...

Tanpa Nama berkata...

dah takde nama tu dlm fb

Tanpa Nama berkata...

Lain kali bercampur ulamak lama. Ni asyik 'ulamak' modern and commercial je. Life style pun byk xnak ikut sunnah.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Terdapat ralat dalam alat ini
Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....