Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Selasa, 25 September 2012

Foto Berbicara : Antara Cium Tangan Rosmah Mansur Dan Tangan Tok Guru Nik Aziz

 Pemuda Umno mencium tangan Rosmah Mansur
Kaum Cina mencium tangan Tok Guru Nik Aziz

Foto 1 : Penghormatan dan sanjungan terhadap isteri pemimpin tanpa mengira batas halal dan haram.

Foto 2 : Penghormatan dan sanjungan terhadap pemimpin tanpa mengira sempadan kaum dan batas agama,disebalik cacian dan penghinaan sesetengah pihak DISINI.

Diantara kedua foto diatas yang mana lebih menyentuh hati dan menarik perhatian korang.Fikir fikirkanlah.Nukilan~Tinta Hijau DKB

8 ulasan:

tokgaru berkata...

Mungkin korang boleh fikir ada logik ke tidak ramalan aku nih. Baca dibawah .....

PRU 13. Katakan lah PR menang. Maka Anwar pun di angkat lah menjadi Perdana Menteri. Korang agak berapa penggal si Anwar tu boleh duduk di kerusi Perdana Menteri ?

Paling lama setakat satu penggal jer. Lepas tu dia akan di paksa kosongkan kerusi tu untuk beri laluan kepada ... Kepada siapa agaknya ... Hadi Awang ? Lim Kit Siang ? Korang cuba lah jawab sendiri.

Habis Anwar tak kan nak di buang macam tu saja. Tiidaaak ... rakan2 Anwar dalam Pakatan Rakyat tak semudah itu nak lupa jasa Anwar. Sebagai mengenang jasa beliau Anwar akan di angkat menduduki kerusi Presiden (masa tu Malaysia dah jadi republik). Anwar akan menjadi Presiden of Malaysia sepanjang hayat beliau.

Kawan aku dari Pas kata, " Okay apa. Masa malaysia tak jadi republik Yang Dipertuan Agong nya orang melayu. Dah jadi republik melayu juga yang jadi Presiden. So melayu masih jadi ketua negara, nothing to bother what ". Betul kah OK ?

Maka akhirnya sampai lah masa untuk Anwar pergi meninggalkan dunia. Korang boleh agak tak orang apa yang akan ganti Anwar jadi Presiden of Malaysia ... Melayu ? Cina ? India ?.

Kalau korang tak dapat nak jawab. Tak apa. Aku minta tolong baca sejarah Singapore selepas Umno kalah dan dapat kepada PAP ... apa yang berlaku.

Betul tak ? Di Singapore, bila Umno kalah kepada PAP. Lee Kuan Yew (cina) jadi Prime Minister dan Yusof Ishak (melayu) jadi President of Singapore. Lepas Yusof Ishak mati sorang india diangkat jadi Presiden of Singapore (nama dia aku dah lupa). Lepas india tu mati (aku pun tak pasti sama ada dia mati atau setakat tamat tempoh jadi Presiden) ... siapa jadi Presiden of Singapore ... Melayu ? Cina ? India ?.

Prime Minister pulak. Lee Kuan Yew turun, Goh Chok Tong ganti. Goh Chock Tong turun, Lee Sien Loong naik. Agaknya bila lah melayu nak dapat peluang jadi Prime Minister.

Ini lah yang akan berlaku di Malaysia jika Pakatan Rakyat menang. Agaknya bila lah giliran Hadi Awang nak sampai untuk nak jadi Perdana Menteri.

Lu orang2 Pas mesti boleh jawab punya ....

Najib Razak berkata...

Jangan duk kalutlah nak bandingkan dengan Singapore.Umno yang bagi Singapore tu kat Kuan Yew.Kalau tak mesti Sngapore masih duk dlm Malaysia lagi.Bangang ko apo..

kampong lad berkata...

cium2 tangan ni, tak kira la samada sama2 lelaki atau sama2 perempuan, adat sapa?

Tanpa Nama berkata...

Entahlah,yang aku tahu mengikut Islam bersentuh kulit dengan sengaja antara lelaki dan perempuan bukan muhrim tu haram...

Tanpa Nama berkata...

pegang babi lg baek dr pegang bukan muhrim..
x yah bising ar psl cine ke india ke jd pm..dlm be end tu sndri x de cine n india gak ke..cakap tak serupe bikin la ini olang..haiyakk

ticking-clock berkata...

ish korang nih, dalam mazhab DUMNO , lelaki cium tangan pompuan tu hukum nya harus...RASUAH tak haram..BOM perempuan mengandung tak haram..ZINA lagilah tak haram..ARAK mcm air mineral je...tapi awas...makan BABI je haram..yg lain semua halal. Thats why pencacai2 UMNO dok kalut isu Guan Eng nanti habisla jadi PM Malaysia gantikan Anwar...Kah Kah Kah....beruk cenakah, ko tulis panjang 3 jilid pun ,kalau isi melalut macam budak ada dyslexic disorder buat apa...AKU TTP PANGKAH PR! hahahahaha

Tanpa Nama berkata...

kepada tokgaru...tak payah response ko punya soalan tu. Langsung tak cerdik.

Tanpa Nama berkata...

munafik dan fasik..sama saja..

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Terdapat ralat dalam alat ini
Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....