Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Khamis, 19 Julai 2012

Video : Hudud Johor,Sah !!! Umno Memang DiTunggang MCA
MARANG
– Tidak seorang pun pemimpin Umno termasuk Presiden Umno Dato’ Seri Najib Razak yang tampil membela ADUN Kemelah, Johor, Datuk Ayub Rahmat apabila beliau di hina oleh pemimpin MCA.

Menurut ADUN Bukit Payong Ustaz Mohd Nor Hamzah, Datuk Ayub telah mencadangkan Johor menjadi negeri pertama melaksanakan hukum hudud di Malaysia.

Beliau telah membangkitkan cadangan itu 20 Jun lalu pada mesyuarat pertama penggal persidangan kelima Dewan Negeri Johor ke-12.

Malangnya, cadangan mahu melaksanakan undang-undang Islam itu telah dihina oleh Presiden MCA Datuk Seri Chua Soi Lek yang menggelar Ayub sebagai sudah hilang akal.

“dia (datuk Ayub) dituduh oleh pemimpin MCA sebagai hilang akal atau pun gilalah maknanya (tetapi) tidak ada seorang pun pemimpin umno yang (bela) wakil rakyat Umno termasuk Perdana Menteri mempertahankan wakil rakyat Umno,

“biarlah orang hina pun.....maknanya MCA memang sedang menunggang kuda........ Umno memang memang ditunggangi oleh MCA,”tegasnya.

Beliau yang juga Ketua Dewan Pemuda PAS Terengganu berkata demikian dalam Majlis Ceramah Sempena Kemenangan Mesir di perkarangan masjid Rusila pada Selasa 17 Julai.

Beliau menyelar, dalam isu perlaksanaan Hudud yang dibangkitkan oleh wakil rakyat itu membuktikan sebenarnya pemimpin Umno takut kepada MCA.

Menurutnya, ia juga menunjukkan tuduhan Umno bahawa PAS adalah kuda tunggangan DAP tidak benar sama sekali.BO

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

populariti ust nasrudin tantawi jatuh merundum apabila dia dimarahi oleh karpal singh setelah berbohong mengenai karpal singh sanggup berbincang mengenai hudud.

ayuh penyokong pas, mari kita semua memboikot ust nasrudin kerana dia membangkitkan kemarahan imam besar kita, karpal singh. mendapat keredhaan karpal singh adalah penting supaya kita dapat menuju ke putrajaya

Tanpa Nama berkata...

semoga mohd nor hamzah, ketua pemuda pas terengganu dipecat daripada jawatan kerana mempersoalkan pucuk pimpinan pas tunduk kepada tekanan karpal singh menolak hudud dan tidak mempertahankan ust nasrudin berbohong karpal sanggup berbincang pasal hudud

takbir!

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....