Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 9 Januari 2012

Gambar : Suasana Awal Di Depan Kompleks Mahkamah Jalan Duta

Gambar dari Pisaukarat @twitter
Irene Fernandez @ Pisaukarat

Pintu pagar Mahkamah akan dibuka seawal 7 pagi. Di laporkan, sudah ada kira kira 2,000 orang sudah berada di depan pagar mahkamah. Sementara itu, YB Saifuddin Nasution, melaporkan kira kira 2,000 orang sembahyang subuh di Masjid Wilayah. Tidak kelihatan ahli PERKASA atau PEKIDA yang sebelum ini dikatakan ber Qiamulail di masjid berkenaan.
6.45am - Helikopter terus berlegar, kedatangan orang ramai bertambah. Wartawan sudah tiba sejak jam 4.30 pagi. Peserta dari Sarawak pun dalam perjalan ke Mahkamah. NGO Jingga 13 kelihatan sedang mengagihkan topeng Anwar Ibrahim kepada peserta.
12 truck polis dan lori air sudah berada di depan Mahkamah, 32 van polis juga sudah berada sejak jam 5.30 pagi. Laporan dari YB Saifuddin "Tahajud,tasbih,taubat,subuh ..Qiamullail,ramainya pekida dan perkasa hingga tak kelihatan!"

imej @pisaukarat
Pasukan Suhakam diketuai P/jaya James Nayagam & Pj Jannie Lasimbang memantau perhimpunan aman di Mahkamah Jalan Duta, KL hari ini. Kira kira 1,500 org sudah berada di dalam tempat letak kereta dengan laungan "Reformasi" dan "Allahuakbar".
Pergerakan orang ramai di Jalan Duta menuju mahkamah di laporkan @keadilandaily
Halangan di depan mahkamah oleh pihak Polis. Laporan dari @keadilan daily, "Polis beri tekanan dengan geledah beg demontrans #901 dan bertanya soalan mengarut termasuk IC tapi bilangan kian bertambah.

Sumber : Wartamaya

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kuasa rakyat, bukan seperti lembu UMNO yang bertali yang boleh ditarik ke sana ke mari.

Alasan PERKASA nanti, "tak boleh buat perhimpunan di masjid".

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....