Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Selasa, 5 April 2011

Penyandang Kerusi Dun Padungan Umum Keluar PKR

Penyandang kerusi DUN Padungan, Dominique Ng - yang tidak disenaraikan sebagai calon PKR untuk pilihan raya Sarawak - hari ini mengumumkan keluar parti, dan bertanding sebagai calon Bebas.

Beliau tidak menyatakan kerusi yang akan ditandinginya tetapi membayangkan mungkin di Padungan atau Batu Lintang.

Sambil menyifatkan keputusan itu sebagai “pertembungan prinsip”, Ng (Gambar) berkata beliau dipaksa berbuat demikian oleh para pengkhianat dalam PKR. Katanya, beliau juga telah bosan kerana sentiasa perlu berjaga-jaga sama ada ada orang yang akan menikamnya dari belakang. “Kerana itulah saya terpaksa meninggalkan PKR,” katanya dalam satu sidang akhbar di pusat perkhidmatannya di Kuching.

Jika Ng memilih bertanding di kerusi lamanya di Padungan, beliau akan berentap dengan calon DAP, Wong King Wei. Tetapi jika bertanding di Batu Lintang, Ng akan bersemuka dengan bekas rakan dalam PKR, See Chee How. Apa pun, sebarang pertandingan tiga penjuru akan menambah peluang BN untuk menang, kerana perpecahan undi untuk pembangkang.

Sebelum ini, PKR dan DAP bersetuju bertukar kerusi dengan DAP bertanding di Padungan dan PKR diberi kerusi Batu Lintang.

Dominique bagaimanapun digugurkan dalam senarai calon PKR yang diumumkan semalam.Parti itu menamakan See sebagai calon PKR di Batu Lintang.

Parti itu akan bertanding di 48 kerusi dalam pilihan raya negeri Sarawak pada 16 April ini.

Tiada ulasan:

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....