Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Jumaat, 21 Disember 2012

Cantik !!! Pembaca Berita Wanita Amerika Pertama Yang Bertudung


Cantik ! Dia merupakan pembaca berita wanita yang pertama memakai tudung di Amerika. Bertugas sebagai pembaca berita di ABC 7 News.
 
Gadis berusia 19 tahun ini menjadi terkenal setelah memecahkan monopoli pembaca berita wanita pertama di Amerika dengan memakai hijab ketika membaca berita.

Siapakah gerangan gadis cantiktersebut..?Noor Tagouri merupakan seorang gadis Muslim-Amerika yang berasal dari Maryland, Amerika.

Dia mengejutkan masyarakat antarabangsa selepas muncul di kaca televisyen sebagai pembaca berita dan talk show wanita pertama yang mengenakan tudung semasa membaca berita di Channel ABC 7 News, Amerika.

Remaja perempuan bertudung ini mendapat sokongan besar bukan sahaja daripada rakan-rakannya tetapi juga dari orang Islam yang lain kerana pemakaian hijab olehnya.

Selain itu gadis cantik turut ini mendapat beribu-ribu pandangan mengenai pemakaian hijab yang dilakukannya itu melalui laman rangkaian Sosia ~ Paapaada

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Boleh buat isteri sholehah....

Alhamdullillah !

Tanpa Nama berkata...

Begitu lah muslimah diluar Negara dan diseluruh dunia yang memperaktikkan Islam sebagaicara hidup.xperlu ditarbiyah oleh Parti Politik.
Tengok lawa ikit dh berangan nak buat bini!

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....