Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 28 Mac 2011

Media UMNO Berpura Dungu Berhubung Facebook dan TwitterSHAH ALAM 28 MAC : Sebaliknya akhbar itu dan blog- blog upahan Umno terus mendakwa kononnya twitter Anwar hanya menunjukkan catatan pada pukul 11.38 malam, kononnya apabila rakaman video lucah itu selesai.
Laporan itu jelas bermotif fitnah semata- mata, kerana, sebagaimana yang diterangkan oleh Rafizi, catatan Twitter di Malaysia adalah sejam lebih awal kerana ia berlandaskan waktu yang dirakam oleh pelayan (server) Twitter di San Francisco, Amerika Syarikat.
Pelayan (server) berkenaan terikat kepada zon waktu Amerika Syarikat yang diubah ketika musim sejak antara November hingga Mac dan memberi kesan kepada waktu catatan twitter di seluruh dunia termasuk Malaysia.
Maka disinilah ungkapan manusia merancang namun Tuhan menentukan amat bertepatan. Sesungguhnya kebarangkalian Anwar menggunakan Twitter tentunya tidak diambil kira oleh perancang dan dalang yang cuba mengaitkan beliau kepada rakaman video lucah 21 Februari.
Mereka mungkin berjaya mengupah pelakon ala Anwar yang hebat (namun berperut buncit) tetapi Tuhan menentukan Anwar dapat dibela menerusi catatan di Twitter dan Facebooknya.
Seperti yang diterangkan oleh Rafizi, semua laporan setakat ini oleh mereka yang telah menonton video itu tidak mengesan si pelaku melakukan seks sambil memegang telefon untuk menghantar pesanan Twitter.
Apa yang jelas ialah fitnah Rahim Thamby Chik dan Shazryl Eskay digunakan secara licik oleh pucuk pimpinan Umno untuk menggerakkan serangan terbaru terhadap Anwar menjelang Pilihanraya Negeri Sarawak.
Justeru media arus perdana Utusan Malaysia sekali lagi kelihatan diarah untuk memainkan isu Twitter dan Facebook bagi menguatkan fitnah terhadap Ketua Pembangkang itu.
Namun kedangkalan dan niat jahat Umno, Utusan dan blog- blog upahan parti itu mengenai Twitter dan Facebook tetap terserlah dan memerangkap diri.
Penjelasan Rafizi hari ini bukan maklumat rahsia. Ia boleh diperolehi daripada sesiapa yang arif mengenai Twitter dan Facebook.

Namun maklumat yang benar hanya akan diperolehi oleh orang yang mencari kebenaran, bukan pihak yang mahu menghalalkan fitnah dengan pembohongan demi pembohongan.
Bagaimanapun persoalan yang masih tinggal adalah sama ada Anwar akan “dibebaskan” oleh polis bersabit video lucah ini.
Mereka yang arif mengenai politik Umno tidak akan terkejut jika fitnah video ini dibiarkan berlarutan dan polis “memerlukan lebih masa untuk menjalankan siasatan terperinci.”
Pada masa sama, Utusan Malaysia, blog dan media kawalan Umno yang lain akan terus “memerah” fitnah video seks ini sebaik mungkin dalam perang untuk menghakis sokongan rakyat terhadap Anwar.
Janganlah terkejut, jika pada hari- hari yang menjelang ini, video itu dimuatkan dalam Youtube dan rakyat digesa persetankan bukti Twitter dan Facebook Anwar bahawa rakaman itu adalah fitnah semata- mata.
Siri demostrasi dan tunjuk perasaan oleh Perkasa, Umno dan badan- badan bukan kerajaan akan sekali lagi dianjurkan di seluruh pelosok negara, mendesak Anwar dan isterinya Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail berundur dari politik.
Malah, jangan tolak kemungkinan Tan Sri Rahim dan Eskay dianugerahkan darjah kebesaran (mungkin oleh Yang di Pertua Melaka) dan diangkat menjadi wira baru Umno sebagai penyelamat bangsa Melayu. Umno amat berpengalaman dalam permainan ini. TVS

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Minta penjelasan ! Klu tak silap teman, yg tertera di atas adalah frame FB! Betui ke??
Klu ianya FB, masa sebenar ialah 11.40 & 11.41, bukannya 10.40 & 10.41...!! Apa yg teman faham, sebelum 13/3/2011, jam kat FB lewat sejam ( US server ) kerana DST. Tweeter plak ikut jam sebenar sebab tak bergantung pd US server!

Betui ke ni? Yg mana satu nak caya nih!!!

Tanpa Nama berkata...

tuan punya blog...anda silap, yg dipaparkan adalah FB...memang betul kata bomosiam, sebelum 13/3 US Server lewat 1 jam.

**FB Tegar**

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....