Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Sabtu, 28 Mei 2011

Pemilihan PAS: Tiada calon tarik diri

PETALING JAYA: Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan PAS Pusat Datuk Abdul Halim Abdul Rahman berkata setakat hari ini tiada calon yang menarik diri daripada bertanding jawatan masing-masing dalam Muktamar Tahunan ke-57 kali ini.

Beliau yang dihubungi FMT mengesahkan perkara itu manakala kertas undi telah dicetak mulai hari ini.

Menurut Abdul Halim, masih terlalu awal untuk menjangkakan mana-mana calon yang akan menarik diri memandangkan mereka masih boleh berbuat demikian ketika mesyuarat Dewan Pemuda dan Dewan Muslimat yang bermula pada 1 Jun ini.

Mesyuarat Dewan Pemuda dan Dewan Muslimat akan bermula pada 1 dan 2 Jun ini masing-masing di Dewan Banquet Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) dan Dewan SUK, Shah Alam.

Manakala bagi menganggotai Jawatankuasa Kerja PAS Pusat, perwakilan akan membuang undi pada 3 Jun dan pengumuman calon yang menang pada 4 Jun di Pusat Tarbiyah Taman Melewar, Gombak.

Abdul Halim menegaskan bahawa mana-mana calon yang menarik diri perlu memberi jawapan rasmi secara bertulis kepada pihak Jawatankuasa Pemilihan yang diketuai olehnya.

“Tiada calon yang menarik diri buat masa ini, walaupun kertas undi sudah dicetak bermula hari ini. Tapi mereka masih boleh berbuat demikian ketika mesyuarat berakhir pada 2 Jun ini…..tapi itu terpulang kepada calon.

“Tapi perlu diingatkan bahawa mana-mana calon yang ingin menarik diri perlu memberi jawapan rasmi secara bertulis kepada saya.

Maka pihak Jawatankuasa Pemilihan akan umum calon yang tarik diri dalam muktamar dewan masing-masing sebelum pengundian oleh perwakilan dijalankan.

“Walaupun kertas sudah dicetak dan tertera nama calon yang menarik diri, pihak Jawatankuasa akan memberi taklimat kepada para perwakilan sebelum mereka membuat pengundian. Maka tidak akan wujud undi ke atas calon yang sudah menarik diri itu,” katanya.

Surat rasmi

Semalam melalui sidang medianya di Ibu Pejabat PAS, Abdul Halim mengingatkan calon yang ingin menarik diri di saat akhir perlu mengemukakan surat rasmi kepada Jawatankuasa Pemilihan dan bukannya melalui kenyataan secara terbuka atau melalui media.

Menurut Abdul Halim, seramai 30 petugas akan membantu perjalanan muktamar yang dijadualkan diadakan 1 hingga 5 Jun ini.

Tiga orang petugas akan bertanggungjawab mengetuai setiap mesyuarat dewan muktamar yang diadakan pada hari tersebut.

Muktamar pada kali ini juga membabitkan 750 orang perwakilan daripada Dewan Pemuda, Muslimat dan Ulama’ manakala bagi Jawatankuasa PAS Pusat terdiri daripada 1,100 perwakilan.FMT

Tiada ulasan:

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Terdapat ralat dalam alat ini
Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....