Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Rabu, 25 Mac 2015

Bukan Semua Bukan Islam Tolak Hudud

 Gambar hiasan

Semalam aku ada bersembang dengan seorang jurujual berbangsa cina yang datang ke kedai isteri aku.Beliau berasal dari Kedah dan menetap di Kelantan.Ketika rancak berbual aku selitkan pertanyaan apa pandangan beliau tentang Hudud.

Katanya,beliau tiada masaalah dengan hudud,kerana ia hanya membabitkan orang islam sahaja.Katanya lagi dengan perlaksanaan hudud mungkin masaalah sosial yang melanda masyarakat islam sekarang dapat dikurangkan kerana orang takut melakukan jenayah.

Cuma beliau sedikit bimbang jika Hudud akan dikenakan pada bukan islam suatu hari nanti.Aku terangkan padanya itu hanya propaganda mereka2 yang tidak senang dengan perlaksanaan hukum Hudud.

Begitu juga dengan tuduhan kononya orang bukan islam tak boleh makan babi jika Pas memerintah.Terbukti ianya tidak berlaku walaupun Pas telah memerintah Kelantan selama 25 tahun.

Aku perjelaskan lagi,orang islam menurut mazhab syafii diwajibkan berkhatan.Tapi ianya tidak diwajib terhadap bukan islam,tak ada sesiapa yang akan memaksa beliau untuk berkhatan.Beliau ketawa kecil dan mengiyakanya ~ Tinta Hijau DKB

Tiada ulasan:

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Terdapat ralat dalam alat ini
Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....