Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Jumaat, 4 Januari 2013

Keluarga remaja mati ditendang polis tuntut keadilan

PETALING JAYA 4 Jan: Keluarga Mohd Azrul Zulkifli menuntut keadilan di atas kematian remaja itu selepas motosikalnya ditendang polis.Dalam kejadian awal pagi 25 Disember lalu, motosikal yang ditunggang Mohd Azrul, 19, dikatakan terbabas selepas ditendang anggota polis berpakaian preman.

Bapa mangsa, Zulkifli Hashim, 49, dan rakan allahyarham, Khairul Azrisham Abu Kassim, memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Petaling Jaya, 11.30 pagi tadi kepada ASP Lim Chee Koon.

Peguam mewakili keluarga Mohd Azrul, Yusmadi Yusuf menempelak kenyataan Timbalan Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Supritendan Tuah Masrom yang membela kesalahan anggotanya.

“Saya kecewa kerana kenyataan tersebut dikeluarkan ketika siasatan masih belum lengkap dan saksi penting masih tidak memberi keterangan, namun polis membuat kesimpulan sendiri, sepatutnya ia disiasat dulu.

“Polis juga menyatakan bahawa laporan keluarga mangsa adalah fitnah untuk memburukkan imej mereka.

“Saya ingin tegaskan, tidak ada siapa yang memfitnah. Kita hadir untuk menuntut keadilan bagi pihak keluarga mangsa dan mempunyai bukti kukuh dalam kes ini,” katanya ketika ditemui.

Yusmadi berkata, polis sebelum ini turut mendakwa tidak dapat memanggil Khairul Azrisham untuk memberi keterangan kerana alamat yang diberi salah.

“Dakwaan ini tidak benar, kerana Khairul pada waktu itu sedang mengalami rawatan akibat kecederaan parah. Setelah itu beliau dijaga di rumah kakaknya berhampiran Taman Medan.

“Hari ini kita bawa saksi untuk bantu pihak polis dan polis tidak boleh berdolak dalih lagi. Siasatan yang profesional dan telus harus dilakukan.

“Kes ini diletakkan dalam Sesyen 30A, membunuh tanpa niat berbeza dengan siasatan awal pada 31 Disember lalu apabila diletakkan di bawah kes trafik,” ujar Ahli Parlimen Balik Pulau itu.KD

Tiada ulasan:

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....