Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Khamis, 17 Januari 2013

Fitnah Khalid Samad : 5 Hakim Mahkamah Persekutuan tolak rayuan Utusan


PUTRAJAYA: Lima orang Hakim Mahkamah Persekutuan hari ini sebulat suara menolak rayuan Utusan Malaysia ke atas keputusan Mahkamah Rayuan sebelum ini yang memihak kepada anggota Parlimen Shah Alam, Haji Khalid Samad.

Dalam keputusannya hari ini Mahkamah Persekutuan memutuskan tidak memberikan kebenaran kepada pihak Utusan untuk merayu sekaligus keputusan Mahkamah Rayuan dan Mahkamah Tinggi sebelum ini dikekalkan.
Mahkamah juga memerintahkan Utusan membayar kos sebanyak RM10,000-00.

Lima orang Hakim yang bersidang di dalam rayuan hari ini adaalah Hakim Tan Sri Richard Malanjun, Hakim Datuk Bentara Luar Datuk Haji Hashim Bin Datuk Hj. Yusoff, Hakim Datuk Ahmad Bin Hj Maarof, Hakim Datuk Hasan bin Lah dan Hakim Datuk Jeffery Tan Kok Wha.

Mahkamah Rayuan pada 24 Mei 2012 telah menolak dengan kos rayuan Utusan Malaysia ke atas keputusan Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang memerintahkan Utusan membayar gantirugi RM60,000-00 kepada Ahli Parlimen Shah Alam itu.

Pada 21 November 2011 Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Tuan Prasad Sandhosham Abraham telah memutuskan bahawa artikel di muka hadapan Utusan Malaysia bertarikh 10/9/2009 bertajuk ““ZULKIFLI BIDAS ‘PAK JANGGUT’ ” adalah memfitnah ke atas YB Khalid Samad.

Antara lain artikel tersebut menulis:

“Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin membidas individu yang digelarnya ‘Pak Janggut’ yang sanggup memutar belit ayat-ayat al-Quran untuk mempertahankan pembinaan kuil Hindu di Seskyen 23, Shah Alam yang menimbulkan rasa tidak puas hati penduduk di kawasan itu.

Menurutnya, ‘Pak Janggut’ turut menyalahkan umat Islam di Seksyen 23 kerana tidak bersikap adil dalam membantah pembinaan kuil di kawasan kediaman mereka.

Blog Umno Tarik Balik Fitnah Terhadap Tok Guru Nik Aziz


Sebelum ini diheboh-hebohkan kononnya Tok Guru Nik Aziz memberikan rasuah berupa tanah kepada pemimpin DAP Perak untuk ditukar dengan jawatan Menteri Besar Perak. Fitnah ini berasal dari blog pisau.net.Akhbar Umno menjadi isu ini di muka depannya.

Dalam masa yang sama, Tok Guru Nik Aziz menghantar surat saman kepada blog berkenaan. Kenapa apabila pisau.net menarik balik fitnahnya, media massa milik UMNO/BN senyap seribu bahasa???

Penggantungan pegawai ekonomi bawa imej buruk negara

KUALA LUMPUR 17 Jan: Penggantungan Ketua Penganalisis Ekonomi Bank Islam, Azrul Azwa Ahmad Tajuddin memberi kesan buruk kepada imej negara, kata Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar.

Menyifatkan ia bermotif politik, katanya, tindakan itu sangat memalukan dan menghantar mesej buruk kepada pelabur, seterusnya ekonomi negara.

“Saya tidak fikir pengurusan Bank Islam akan ambil tindakan sebodoh itu. Ia (penggantungan) adalah arahan dari kerajaan berikutan ramalannya tentang keputusan Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU 13).

Azrul Azwa minggu lalu dilaporkan oleh The Straits Times di Singapura dengan menjangkakan kekalahan BN dalam PRU 13.

Mahfuz berkata, pemegang saham terbesar Bank Islam adalah Lembaga Tabung Haji, yang menguruskan penghantaran umat Islam menunaikan haji.

Ahli Parlimen Pokok Sena itu berkata, sebagai pakar ekonomi, Azrul Azwa wajar memberi pandangan berhubung keadaan negara selepas pilihan raya, demi kepentingan pelabur dan pasaran.

Beliau turut menyindir kerajaan Umno BN yang mahukan hanya pegawai ‘penglipur lara’ dan ‘bersyair’ kepada mereka, bukannya kritis, berani dan mempunyai pandangan berbeza.

“(Malah) saya fikir tidak ada satu pun pendapat beliau yang kritik kerajaan, cuma beri pendapat (berasaskan) angka ekonomi, unjuran dan suasana politik negara,” katanya pada sidang media di Pejabat Agung PAS, semalam.

Kerajaan dan pengurusan Bank Islam perlu menarik semula penggantungan Azrul demi kepentingan ekonomi negara dan supaya pengguna bank itu tidak lari, sinis Mahfuz.KD

Video Khas Untuk Sharifah Zohra Jabeen Yang Mesti Anda Lihat

 Berikut adalah video khas buat Presiden Suara Wanita 1Malaysia, Sharifah Zohra Jabeen yang tiba-tiba melonjak namanya di alam cyber ini kerana keangkuhannya dalam mempengerusikan satu majlis yang dihadiri Mahasiswa di UUM.

Sharifah Zohra Jabeen juga adalah bekas  Timbalan Ketua Wanita KIMMA Kebangsaan, sebuah parti pro UMNO/BN.Artikel berkaitan DISINI,SINI dan DISINI ~ Tinta Hijau DKB


Tee Keat Kini Pengerusi Majlis Pendekar Malaysia


Dimana pejuang pejuang MELAYU TOTOK UMNO? Mana PEKIDA? MANA PERKASA? Mana pakcik makcik yg duk menangis mengenangkan nasib maruah melayu?
Dah takde MELAYU ke yg boleh lead Persatuan Pendekar Melayu? Kan korang hari hari sebut HIDUP MELAYU!!!.. Hidup je ke? 

La ni kaum lain gak yg depa angkat julang bagai nak gila! Lepas ni nampaknya kalau nak bukak gelanggang kene ada tarian singa la ye? .Sumber FB

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....