Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 8 April 2013

Foto Berbicara : Tok Guru Nik Aziz Dan Kedai Gunting


Tok Guru Nik Aziz sedang menunggu giliran untuk bergunting rambut di sebuah kedai di tingkat bawah bangunan Pejabat Perhubungan PAS Negeri Kelantan. Kredit to http://www.facebook.com/wanazahar

Lagi Bekas Pegawai Kanan Polis Sertai Pas


BATU GAJAH: PAS mendapat satu lagi ahli daripada bekas pegawai tinggi kerajaan, kali ini Bekas Pegawai Risik PDRM Pulau Pinang, Syed Hassan Syed Ali menyertai yang PAS semalam.

Borang keahliannya diserahkan kepada AJK PAS Pusat, Datuk Seri Ir Nizar Jamaludddin dalam satu majlis Minum Petang di Markas PAS Batu 1, Batu Gajah, dekat sini.

Beliau yang berkhidmat lebih 30 tahun dalam PDRM adalah tokoh yang disanjungi oleh masyarakat kawasan “kubu kuat Umno” itu dan kemasukannya ke dalam PAS sekaligus akan memberi kesan kepada Umno di situ.

Katanya, kemasukannya ke dalam PAS adalah atas kesedaran sendiri setelah melihat dasar perjuangannya.

“Hari ini 7 April genap umur saya 57 tahun dan secara rasminya saya mengisytiharkan menyertai perjuangan PAS,” katanya dalam ucapan ringkasnya dan disambut dengan laungan takbir para hadirin.

Dalam pada itu, Nizar dalam ucapannya berkata, kemasukan Syed Hassan ke dalam PAS membuktikan perjuangan PAS ketika ini diterima baik oleh masyarakat.

Kata beliau, sejak akhir-akhir ini PAS telah menerima kemasukan daripada pelbagai golongan termasuklah dari kalangan artis dan bekas-bekas pegawai tinggi kerajaan.

“Saya harap masyarakat dapat buat perubahan besar besaran kali ini kerana ini adalah peluang yang Allah beri kepada kita.

“Kalau bekas pegawai risik pun sertai PAS, takkan JKKK masuk nak duduk dalam Umno lagi,” kata beliau.

Turut bersama menyerahkan borang keahlian PAS ialah 36 pemuda yang yakin PAS dan Pakatan Rakyat mampu membela nasib rakyat yang masih ramai lagi terpinggir khususnya di kawasan itu.

Hadir sama ialah Timbalan Pegerusi DAP Perak, V Sivakumar; Naib Pengerusi PKR Perak, Baldip Singh; dan Bekas Setiausaha Umno Pekan, Abdul Kadir Saleh.Hrkh

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....