Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Khamis, 3 Mei 2012

Posting Di FB Menunjukkan Polis Bangga Dapat Pukul Peserta Bersih 3.0

Berbangga dapat membelasah peserta BERSIH 3.0 sehingga pecah kepala. Malah beliau seronok jika BERSIH diadakan setiap tahun.Untuk besarkan KLIK imej
Mungkinkah peserta2 Bersih ini yang mereka maksudkan "adalah 5,6 orang pecah kepala..pakai t baton je tibai diorang".Sumber: JKKK FanClub

Nabi Muhammad S.A.W bersabda:

Bila orang-orang melihat seorang yg zalim tapi mereka tidak mencegahnya dikhawatirkan Allah akan menimpakan hukuman terhadap mereka semua. -HR. Abu Dawud

Saudara-saudaraku sekalian strategi UMNO/BN ialah untuk membuat kita marah kepada Polis tapi jangan lupa bahwa arahan2 itu datang drpd UMNO/BN..... Jangan pernah lupa kenyataan itu....Tumbangkan UMNO/BN bermakna kita menumbangkan kezaliman.Na'imNikmat

Fitnah Seks : Azmin saman Utusan RM100 juta

KUALA LUMPUR 3 Mei: Timbalan Presiden KEADILAN, Azmin Ali menuntut Utusan Malaysia menarik balik tuduhan mengaitkan dirinya dengan gambar lucah palsu atau berdepan saman RM100 juta.

Bercakap dalam kenyataan media, Naib Presiden KEADILAN, N Surendran berkata, tuntutan itu dibuat kepada Utusan Melayu (M) Berhad melalui peguamcara Tetuan Edwin Lim Suren & Soh.

Menurut Surendran, dalam surat itu, Azmin turut memohon akhbar kawalan Umno BN itu memohon maaf secara terbuka kepadanya.“Azmin memandang serius tuduhan fitnah yang diedarkan Utusan Malaysia ke seluruh negara.

Justeru beliau memulakan prosiding undang-undang untuk menjustifikasi nama dan reputasi beliau sebagai seorang pemimpin negara dan ahli politik,” katanya.Surendran berkata, laporan tersebut bermotifkan politik dan tidak mencerminkan etika  kewartawanan.

Beliau berkata, Datuk Seri Najib Razak perlu bertanggungjawab terhadap penyiaran gambar palsu memandangkan beliau adalah presiden kepada parti yang memiliki akbar tersebut.

“Mustahil Utusan Malaysia boleh menyiarkan gambar lucah palsu yang mengaitkan Azmin tanpa kelulusan dan pengetahuan Najib,” katanya.

Azmin menjadi mangsa terbaru fitnah bloger Umno kononnya beliau melakukan adegan seks dalam tandas.Gambar itu kemudian disiar pada muka hadapan Utusan Malaysia, semalam.Keadilandaily

Gempar !!! Ugutan Bunuh Terhadap DS Anwar

Sumber gambar penuh di sini.

Pencacai Rejim Najib nak bunuh Anwar Ibrahim? Sebenarnya, beginilah mentaliti kebanyakan pencacai dan penyokong Rejim UMCO, melulu tanpa mencari maklumat sebenar tentang sesuatu perkara.

Akibat terlalu mempercayai berita di media perdana/blog, ada pencacai yang bertindak di luar jangka. Hal yang sama berlaku kepada pencacai yang tidak tahu atau gagal berhujah. Mereka memaki hamun dan mencaci sesuka hati tanpa memberikan hujah yang bernas.

Banyak sangat spesis ini saya temukan di blog dan di kumpulan FB termasuk fanpage DCM.Dalam kes ini (gambar), penjilat Rejim UMCO menulis "Darah Anwar Ibrahim Adalah HALAL Untuk DIBUNUH". Tulisan yang jelas berunsur ugutan jenayah!Duniacacamarba

Bersih 3.0: Usaha Najib pulih imej berkecai

Tindakan ganas polis terhadap orang awam terutama para wartawan menjadikan imej Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak serta Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussien amat tercalar teruk.

“Sukar bagi PM untuk menjawab dengan masyarakat antarabangsa yang mempersoalkan tindakan kerajaannya terhadap rakyat mereka sendiri.

“Amat payah bagi PM menafikan keganasan polis oleh mangsa yang mendakwanya, kerana semua itu telah dirakamkan,” kata Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM), Riduan Mohd Nor.

Tambahnya, ternyata percaturan mereka dalam menguruskan Bersih 3.0 telah silap dan tersimpang jauh dari matlamatnya.

Sehubungan itu, ujarnya DPPM menganggap tindakan kerajaan yang melayan peserta Himpunan Bersih 3.0 dengan kasar sebagai silap strategi.

Bagi DPPM, menurutnya PDRM telah menggagalkan semua hasrat Perdana Menteri yang mahu memulihkan imejnya di mata rakyat tetapi berkecai dalam sekelip mata semasa mengendalikan Bersih 3.0.

Di atas kertas, kata beliau strategi mereka mahu menjadikan Bersih 3.0 sebagai gambaran keganasan orang awam terhadap pihak polis.

“Dengan imej polis yang dipukul orang awam, kereta polis yang diterbalikkan, motor polis trafik yang dirosakkan, serta peralatan polis yang dirampas pada peringkat awalnya seolah-olah perancangan mereka berjaya.

“Namun demikian, mereka lupa bahawa para wartawan juga berada di tempat kejadian dan mereka merakam setiap insiden keganasan yang dilakukan oleh pihak polis terhadap orang awam,” tegasnya.

Bahkan, kata Riduan lebih mendukacitakan pula, para wartawan pula dipukul, dicederakan, ditahan dan peralatan mereka dirampas sehingga beberapa orang wartawan terpaksa dihantar ke hospital bagi menerima rawatan.

Menurutnya lagi, mungkin pegawai tinggi PDRM lupa berpesan kepada anggota yang bertugas supaya tidak mengambil tindakan kasar terhadap para wartawan.

Katanya, mereka juga lupa memberi arahan supaya tidak memukul peserta di hadapan para wartawan.

Yang lebih utama, ujarnya mereka tidak sangka bahawa para wartawan yang dicederakan itu adalah daripada media antarabangsa walaupun media utama negara memaparkan kebaikan dan professionalisme polis dalam mengendalikan Bersih.

“Rakyat yang tidak tahu mungkin boleh ditipu dengan cerita versi mereka sahaja,” ujarnya.

Namun, kata Riduan mereka tidak boleh sembunyikan cerita sebenar dan rakaman video oleh wartawan media antarabangsa mengenai keganasan polis terhadap rakyatnya sendiri.

Pehh !!! Jamban Yang Digunakan Najib Dijadikan Tempat Bersejarah

Jamban yang digunakan Najib untuk kencing/berak dijadikan tempat bersejarah

Mungkin kerana terlalu ingin membodek, maka berlakulah dengan apa yang berlaku ini.Ia berlaku di Pasir Puteh, Kelantan apabila sebuah tandas telah direkodkan sebagai bersejarah hanya kerana ia telah digunakan oleh Perdana Menteri.

Menurut satu laman, Ohtidak.com, mereka sendiri tak tahu nak cakap apa sampai tandas yang PM gunakan turut dijadikan sebgai tempat bersejarah.

Ini pertama kali kami lihat kes seperti ini dan nampak taksub sangat pun ye juga ni, kata laman itu."Tapi mestilah bangga klau PM gunakan tandas di tempat kita kan?

"Bukan senang nak jumpa seorang insan bernama Datuk Sri Najib Tun Abdul Razak," tulis laporan dalam laman itu.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....