Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Selasa, 20 Disember 2011

Solat Jumaat Berasingan : Berita Harian Dan Umno Bohongi Rakyat

Artikel Berita Harian yang mengaitkan Masjid Padang sebagai antara premis penyokong PAS menunaikan solat Jumaat berasingan

BESUT - Tidak ada masjid lain selain dari masjid kampung Padang Landak dan hanya sanya ada satu sahaja masjid di kampung Padang Landak dalam daerah ini.

Oleh itu, ia amat-amat menghairankan apabila Berita Harian melaporkan dan memaparkan masjid Kampung Padang Landak sebagai premis penyokong PAS menunaikan solat Jumaat berasingan, sedangkan itulah satu-satunya masjid yang mendirikan solat Jumaat dalam kampong tersebut.
“Di saat umat Islam berada dalam keadaan tenang bagi menghadapi saat pilihanraya yang semakin hampir,

“UMNO kembali memalu gendang berirama songsang untuk mengheret rakyat berbicara sesuatu yang terpisah dari realiti sebenar sama sekali,”ujar Ustaz Wan Azhar Wan Ahmad.

Beliau selaku Yang DiPertua PAS Besut menyifatkan laporan akhbar yang diketahui ramai dimiliki oleh Umno itu, adalah berniat jahat.

Beliau berkata demikian ketika mengulas isu bohong yang diputarkan oleh Umno berhubung menunakan solat Jumaat berasingan.

“UMNO tidak wajar memberi gambaran yang salah, apa lagi berbohong dalam melaporkan sesuatu. Kita bimbang kebiasaan ini akan menjadi style bicara mereka secara bersahaja sehingga tidak dapat membezakan maklumat yang benar untuk Tuanku Sultan.

“Saya percaya rumah kediaman bekas Pengerusi Perhubungan Umno Terengganu yang juga bekas Menteri Besar Terengganu berada dalam jarak yang membolehkan beliau mengesahkan kenyataan saya,”jelasnya.

Justeru, PAS Kawasan Besut mengesyorkan agar Ahmad Sad selaku ketua kerajaan UMNO/BN segera mengadap Ke Bawah Duli Tuanku bagi memohon perkenan dan keampunan baginda.

“Eloklah Ahmad Said pergi mengadap Tuanku, jika wujud sebarang pembohongan dalam sebarang maklumat yang diberi.

Blogger pro-Umno pula ugut mahasiswa yang turunkan bendera Najib

PETALING JAYA: Seorang pemimpin mahasiswa, Adam Adli Halim( gambar ) dari Legasi Mahasiswa Progressif (LMP) mendakwa beliau diugut oleh blogger pro-Umno seperti Papagomo, PAS Beruk dan Azmy Kelana Jaya.

Beliau yang bertindak menurunkan bendera Perdana Menteri sebagai protes terhadap sistem pengajian tinggi yang tertutup dan menyekat para akademik dan mahasiswa telah menerima pelbagai ugutan termasuk ugutan bunuh, pukul, ludah dan caci maki.

Menurut satu kenyataan media dari Angkatan Muda Keadilan (AMK) PKR, Adam Adli juga menerima kiriman SMS malah video melalui Youtube yang dihantar oleh Pemuda Umno Petaling Jaya Utara yang mengugut ingin meludah dan memukul mahasiswa ini.

“Tindakan ini jelas menunjukkan budaya samseng semakin meluas dalam Umno,” kata Pengarah Biro Mahasiswa AMK, Mohd Saifullah Mohd Zulkifli menerusi kenyataan media tersebut.

Umno katanya, cuba mewujudkan politik takut (Politic of Fear) di kalangan mahasiswa yang pada hari ini celik menolak corak kepemimpinan Umno yang zalim dan jumud sebagai langkah untuk membendung mereka dari terus bangkit.

“Mahasiswa kini bangun menuntut agar diberi kebebasan dan keterbukaan untuk para mahasiswa bergerak dan berakademik.

“TIndakan menutup ruang mahasiswa jelas menunjukkan bahawa Umno tidak memahami hasrat dan inspirasi mahasiswa untuk melihat masa depan Malaysia yang lebih cerah,” terangnya.

Tegas beliau, “kami ingin mengingatkan pihak yang mengugut mahasiswa termasuk Pemuda Umno, samseng-samseng dan pihak universiti agar berhenti mengugut dan mengasari mahasiswa jika tidak mahu berhadapan dengan kebangkitan rakyat.”

Menurut Saifullah, sejarah Indonesia pada Reformasi 1998 telah membuktikan gerakan mahasiswa mampu menumbang sesebuah regim.

“Tindakan pemerintah yang mengasari mahasiswa sehinggakan tiga mahasiswa Universitas Trisakti meninggal dunia mengakibatkan kebangkitan anak muda dan rakyat menentang kerajaan yang zalim.

“Kami ingin memberi amaran bahawa kebangkitan anak muda di Indonesia ini bakal berlangsung di Malaysia natijah daripada kebobrokan dan keangkuhan pemerintah Umno-Barisan Nasional mentadbir negara,” katanya.FMT

Video : Adam Adli,Mahasiswa Yang Turunkan Bendera Najib Hampir Ditumbuk
KUALA LUMPUR, 19 DIS: Mahasiswa Universiti Pendidikan Sultan Idris Adam Adli menjadi sasaran seorang yang marah dengan tindakan pelajar itu menurunkan bendera dengan gambar Datuk Seri Najib Tun Razak di ibu pejabat Umno Sabtu lalu.

Adam yang mengetuai Legasi Mahasiswa Progresif dilaporkan menurunkan bendera itu seketika Sabtu lalu sebagai membantah keputusan kerajaan untuk meminda dan bukan memansuhkan Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971.

Kekecohan berlaku petang tadi apabila Adam diiringi oleh wakil Solidariti Mahasiswa Malaysia, membuat laporan polis di Bukit Aman tiba-tiba diserbu oleh seorang yang tidak dikenali.

Adam ke Bukit Aman untuk membuat laporan polis selepas mendakwa beliau menerima ugutan setelah insiden Sabtu lalu.

Lelaki itu cuba menumbuk Adam tetapi beliau berjaya diselamatkan oleh rakan-rakan mahasiswa itu.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....