Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Sabtu, 17 November 2012

Barisan Nasional tiru Pakatan Rakyat


JIKA benar gambar ini, nampak sangat Barisan Nasional hanya dipenuhi dengan pimpinan yang berotak kosong. Tiada idea, hanya pandai cakap bergegar-gegar, tapi tak mampu menghasilkan idea yang baik.

Mana tidaknya, sampaikan strategi kempen untuk pilihanraya pun mereka terpaksa meniru daripada Pakatan Rakyat. Lihat gambar di bawah, Pakatan Rakyat khususnya Anwar Ibrahim guna lori, treler dan bas untuk kempen pilihanraya melalui program Jelajah Merdeka Rakyat mereka pun nak juga.

Mereka gunakan lori aiskrim sebagai pentas ceramah kah kah kah...

  Ini menunjukkan pimpinan Pakatan Rakyat maju ke hadapan, energetik dan fresh. Memiliki idea-idea yang bernas untuk membangunkan negara. Sedangkan pimpinan BN hanya pandai bercakap dan meniru idea orang lain.

Tidak hairanlah bila idea-idea bernas seperti mansuhkan tol, pendidikan percuma, turunkan harga kereta dan lain-lain diusulkan kepada pemimpin Barisan Nasional, maka jawapan yang biasa kita dengar adalah "Negara akan bangkrap".MiloSuam

Video : Jelajah Merdeka Rakyat Anwar Di BesutJelajah Merdeka Rakyat Anwardi Besut, Terengganu 17/11/2012

Video & Gambar : Himpunan Kebangkitan Rakyat Di Kota BharuMajlis Syura pastikan hala tuju Pas

KOTA BHARU - Majlis Syura Ulama sentiasa peka memantau perjalanan Pas dalam memastikan hala tuju parti itu tidak lari dari landasan perjuangan yang sebenar.

Timbalan Mursyidul Am Pas, Datuk Dr Haron Din berkata, pemantauan ini termasuk dalam isu berkaitan 'tahaluf siyasi'.

Menurutnya, setiap perkara yang dibangkitkan dalam mesyuarat Majlis Syura Ulama akan dibincangkan dengan teliti sehingga semua ahli berpuas hati dan bersetuju dengan keputusan yang dibuat.

Bagaimanapun, beliau turut berasa hairan mengapa ada sesetengah ahli yang mengeluarkan kenyataan media seolah-olah tidak bersetuju dengan keputusan mesyuarat.

"Dalam mesyuarat seperti tak ada pertelingkahan tapi dalam media, ada pula terdengar suara-suara sumbang seolah-olah tidak setuju dengan keputusan Majlis Syura.

"Tetapi orang seperti ini tak pernah memberi pandangan begitu dalam mesyuarat, tapi di luar mesyuarat perkara itu timbul," katanya menjawab soalan perwakilan dari Kalabakan, Sabah, pada muktamar tahunan parti di Pusat Tarbiah Islamiah, di sini, semalam.

Perwakilan berkenaan, Kasman Karate dalam soalannya bertanya, mengapa masih terdapat ahli Majlis Syura sendiri yang seakan-akan tidak bersetuju dengan keputusan mesyuarat yang diputuskan oleh Majlis Syura.

Haron berkata, pandangan individu kadang kala terbawa-bawa keluar mesyuarat dan mungkin ada sedikit perbezaan pendapat yang tidak perlu diperbesarkan.SH

Bekas pengarah JAIS sertai PAS

KOTA BHARU: Himpunan Kebangkitan Rakyat di Stadium Sultan Mohamad ke IV malam ini menyaksikan seorang lagi pegawai tinggi kerajaan menyertai PAS.

Bekas Pengarah Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) Datuk Mohd Nahwari Hashim, menyerahkan borang keahliannya kepada Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.

Penyerahan itu disaksikan lebih 30,000 hadirin yang hadir dalam himpunan itu malam ini.

Mohd Nahrawi juga sebelum ini pernah menyandang jawatan Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (Jais).

Selain itu beliau juga pernah berkhidmat di Jabatan Perdana Menteri di bahagian perkhidmatan awam.

Beliau yang ditemui Harakahdaily berkata, kemasukannya ke dalam PAS didorong kesedaran kuat bahawa parti itu benar-benar ikhlas memperjuangkan Islam yang sebenar."Saya dah lama nak menyertai PAS, dan hari ini secara rasmi saya menyertainya.

"Saya minat agama, dan tak boleh lari dah. Orang minat kepada agama mesti memilih PAS," katanya.

Baginya, PAS satu-satunya parti yang mampu memartabatkan Islam di negara ini selepas banyak kerosakan dilakukan pemerintah sekarang.Oleh kerana itu katanya, PAS menjadi pilihannya.

Menurutnya kemasukannya ke dalam PAS diharap mampu menyumbang sesuatu ke arah membina negara yang lebih baik.Hrkh

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....