Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Jumaat, 25 Februari 2011

Gambar : Najib Melawat Dan Letak Kalungan Bunga Di Makam Mustapa Kamal Ataturk

Kat malaysia dah kata haram letak bunga kat makam pahlawan. Letak kat peruntuh khilafah Islamiyyah Turki, kamal Attaturk takpe ke? Mana ulama UMNO ni???
Harap Tan Sri Harussani beri fatwa nih???
Print screen artikel dari Berita Harian Online(DISINI) yang membuktikan najib mengunjungi makam peruntuh empayar Islam Othmaniyah Mustapa Kamal Ataturk

Pentadbir universiti jangan jadi tali barut Umno


Pentadbir universiti jangan jadi tali barut Umno dan BN di negara ini. PAS mengharapkan pentadbir universiti jangan menambahkan lagi keahlian dalam komponen Barisan Nasional. Di luar kampus, demokrasi berada di padang yang tidak sama kerana SPR yang menjadi budak suruhan Umno.

Jangan cemarkan menara ilmu dengan bersikap seperti Jawatankuasa Kampung Umno yang melakukan diskriminasi kepada penyokong pembangkang ketika memberi subsidi beruk dan baja.

(Gambar - pintu TNC yang pecah di`rempuh mahasiswqa kerana pentadbir unoiversiti cuba menjadi tali barut Umno/BN)

Pembatalan keputusan 11 kerusi majlis perwakilan pelajar Universiti Putera Malaysia Pro Mahasiswa merupakan sejarah hitam dan tindakan yang melampau. Pas ingin mengigatkan kepada pihak universiti, mahasiswa bukan manusia yang boleh dicucuk hidung. Mahasiswa ialah insan yang terpilih di kalangan 27 juta rakyat di negara ini.

PAS hendak menasihatkan pihak pentadbir tumpulah kepada usaha untuk mengangkat darjat ilmu di menara gading. Universiti perlu fokus kepada tugas melahirkan generasi yang berilmu dan beramal untuk berbakti kepada agama dan negara.

Jika universiti tidak fokus kepada tugas hakiki maka jadilah seperti polis yang sepatutnya menjaga keselamatan dan membenteras jenayah sebaliknya telah menumpu kepada aktiviti pembangkang. Kesannya jenayah meningkat dan keselamatan sosial tidak selesa.

Tindakan berani mahasiswa yang bertindak membantah ketidak adilan Hal Ehwal Pelajar patut disanjung dan disokong. Inilah bahasa yang boleh difahami oleh orang suruhan umno di universiti.

Ustaz Idris Ahmad
Ketua Penerangan PAS

Gambar : Sekitar Majlis Pengistiharan Calon PRK KerdauHudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....