Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Ahad, 25 Julai 2010

Harussani Pula Mengaku Pernah Jumpa Hasan Ali

KUALA LUMPUR, 25 Julai — Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria juga mengesahkan ada menemui Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr Hasan Ali, tetapi menegaskan mereka tidak membincangkan soal kerjasama politik Umno dan PAS.
Harussani berkata setakat ini beliau hanya mengadakan pertemuan dengan seorang pemimpin dari PAS iaitu Hasan.
Ini kali pertama Harussani berkongsi identiti tentang Hasan yang sebelum ini didakwa mengadakan pertemuan memintanya menjadi orang tengah dalam isu kerjasama politik dan perpaduan PAS dan Umno.
Kata Harussani, kedua-dua mereka tidak membincangkan kerjasama politik Umno dan PAS tetapi mengenai perpaduan orang Melayu di negara ini.
“Kami memang tidak membincangkan langsung pasal kerjasama Umno dan PAS tetapi perpaduan orang Melayu di negara ini kerana kami melihat orang Melayu semakin berpecah.
“Kami hanya membincangkan soal bagaimana untuk mencari jalan penyelesaian untuk menyatukan perpaduan di kalangan orang Melayu, itu sahaja.
“Langsung tidak menyentuh soal kerjasama politik Umno dan PAS,” kata beliau ketika dihubungi The Malaysian Insider hari ini.
Harussani berkata demikian ketika diminta mengulas kenyaataan Hasan semalam yang mengaku pernah mengadakan pertemuan dengan Harussani dua bulan lalu tetapi menegaskan mereka tidak membincangkan soal kerjasama politik Umno dan PAS.
Ia kenyataan pertama Hasan sejak Harussani mendedahkan ada pemimpin PAS dan Umno menemuinya dan meminta beliau mengaturkan kerjasama perpaduan membabitkan kedua-dua parti itu.
Malah kata Hasan, beliau tidak diberi mandat untuk mengaturkan perbincangan dengan mufti berkenaan berhubung kerjasama politik Umno dan PAS.
“Saya tidak pernah diberi mandat oleh parti saya untuk membincangkan hal-hal politik perpaduan, oleh itu tidak ada agenda khusus membincangkan soal itu.

Video : Acara Sukan Bermotor Sempena Jambori ARC Terengganu/Malaysia

Antara acara yang paling menarik sempena Jambori ARC(Alternative Riding Club) iaitu kelab bermotor yang bernaung dibawah PAS.Jambori yang diadakan di Pantai Merang Setiu Terengganu ini dirasmikan Ketua Pemuda PAS Pusat Ust Nasaruddin Hasan Tantawi.Jambori yang julung kali diadakan ini berjaya menarik lebih kurang 500 penyertaan.

SALAM DARI AMBO TINTA HIJAU DARI KAKI BUKIT

Gambar : Sekitar Jambori ARC Terengganu/Malaysia

Tapak perkehmahan peserta
Peserta dari Besut
Peserta berkumpul sebelum memulakan acara yang disediakan penganjur
Peserta berkumpul mengikut kawasan masing masing,yang ni dari Besut
Sabarrr....
Lebih kurang 500 orang peserta menyertai Jambori kali ini
Nyanyian lagu rasmi Pas dan ARC
Ketibaan Ketua Pemuda Pas Pusat Ust Nasarudin Hasan Tantawi

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....