Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 26 September 2011

Bas Najib VS Bas Rakyat

Bas rakyat...
Bas Najib...

PERTAMA KALI NAIK BAS ... Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak diiringi isteri Datin Seri Rosmah Mansor menaiki bas sempena lawatan sehari beliau ke Perak di sini, Sabtu lalu.

Turut hadir Menteri Besar Perak Datuk Zambry Abd Kadir (kanan) dan isteri Datin Seri Sharifah Zulkifli (kiri) .

Gambar ini dirakamkan ketika Najib dalam perjalanan dari pekan Tanjung Tualang ke Sekolah Kebangsaan Changkat Tin bagi menghadiri majlis perkahwinan iaitu Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tualang Sekah, Nolee Ashilin Mohd Radzi dan pasangannya Ahmad Fariz Hassan.

Namun, ramai yang tidak tahu, inilah bentuk dan rupa bas yang dinaiki Najib dan isterinya itu.

Bekas calon PAS di Beting Maro, Abang Ahmad Kerdi dalam twitternya menulis "Mau menitis air mata ni tengok gambar ni melaporkan 'PM naik bas menyelami KEPERITAN rakyat kebanyakan'.

Ulasan Najib...

“Sangat menarik kerana saya dan ahli rombongan berpeluang menaiki bas dan merasai suasana mesra, riang dan santai “, demikian kata Perdana Menteri, Datuk Seri Datuk Najib Razak ketika ditanya mengenai pengalaman pertamanya menaiki bas sempena lawatan kerja ke Perak, hari ini.

Katanya, sepanjang perjalanan, ahli rombongan asyik bergurau-senda hingga tidak terasa letih kerana banyak perkara boleh dibincangkan.

“Very interesting, kita cuba konsep bus tour….seronok dalam bas kerana suasana mesra, riang dan santai.

“Kita akan cuba pendekatan seperti ini pada masa akan datang,” katanya lagi.Dipetik dari PerakTodayPautan

ISA : Kenapa Najib tak mansuh Fasal 149 Perlembagaan?

KUALA LUMPUR: Rakyat digesa agar tidak terus tertipu dengan segala pengumuman yang dibuat Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Razak khususnya mengenai pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dan Ordinan Darurat (EO).

Penasihat badan bukan kerajaan, Lawyers For Liberty, N.Surendran berkata hakikat sebenar tindakan yang sedang dibuat kerajaan Umno-BN adalah menggantikan label kepada undang-undang lama kepada suatu akta baru.

“Hal ini terbukti apabila kerajaan masih lagi mengekalkan Fasal 149, Perlembagaan Persekutuan yang membolehkan undang-undang tahanan tanpa bicara digubal - ia sekali gus menunjukkan tiada sebarang perubahan yang ingin dilakukan oleh Najib untuk rakyat, semuanya penipuan sematamata,” tegasnya

Justeru, beliau yang juga Naib Presiden KeADILan berkata tiada sebarang implikasi yang dapat dilihat dan dirasai oleh rakyat dengan pengumuman ‘pembaharuan’ tersebut.

“Jika benar kerajaan ingin memberikan kebebasan kepada rakyat, mereka perlu memansuhkan Perlembagaan negara yang memberikan ruang terhadap penggubalan undangundang tahanan tanpa bicara iaitu Fasal 149,” tegasnya.

Terdahulu, Najib mengumumkan pemansuhan ISA dan tiga proklamasi darurat lain sempena sambutan Hari Malaysia dan berkata kerajaan akan mengkaji untuk memperkenalkan dua akta baru yang lebih sesuai.Detikdaily

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....