Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Khamis, 25 Jun 2009

USRAH MINGGUAN PAS BERIS PAK ABU...

Hari ini USRAH CAW. BERIS PAK ABU di teruskan seperti biasa.Usrah minggu ini diadakan dirumah ketua cawangan Hj Ismail Husain.Kehadiran kali ini boleh dikatakan menggalakkan cuma tiga, empat orang sahaja yang menguzurkan diri.
Selalunya kami berusrah dalam empat sesi,tahlil,pembacaan(Sirah Rasulullah),perbincangan dari pembacaan dan isu semasa.Tapi pada malam ini disebabkan oleh keuzuran naqib kami(Ustaz Abd Aziz Abas) kami hanya berusrah dalam dua sesi sahaja iaitu tahlil dan isu semasa.
(Maaf kualiti gambar kurang memuaskan)

Dalam sesi isu semasa kami sebulat suara bersetuju mengadakan pakaian seragam bagi unit usrah kami.Pakaian ini penting bagi kami ketika mengadakan program kami seperti menziarahi org sakit,lawatan dan sebagainya.Ia juga bertujuan memperkenalkan unit usrah kami dimata masyarakat setempat, terutama golongan muda warga BERIS PAK ABU.Ianya mungkin sedikit sebanyak dapat mengurangkan gejala sosial dan mendekatkan mereka dengan perjuangan islam.Bagi menambahkan tabungan kami,kami juga bersetuju mengadakan perusahaan batu bata(diuruskan K.Penerangan saudara Ismail M.Ali pemasaran,K.Pemuda saudara Norzaidi Said) secara gotong royong.Tujuan ambo menukilkan kegiatan caw. ambo ini hanyalah sekadar berkongsi maklumat dengan anda semua bagi memperkukuh lagi jemaah islam yang kita sayangi ini.SALAM dari ambo dan warga UNIT USRAH BERIS PAK ABU.
P/S minggu depan usrah dirumah K.Penerangan saudara Ismail Mat Ali.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....