Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Selasa, 4 Disember 2012

Kisah Mazlan Aliman lamar Abd Rahman Maidin sertai Pas


Dato' Seri Abd Rahman Maidin, 66 tahun, seorang tokoh korporat yang tidak asing kepada kita. Terlibat dlm dunia perniagaan selama 32 tahun, melalui syarikatnya MRCB, pernah menguasai TV3 suatu ketika dahulu.

Terlibat aktif dalam Dewan Perniagaan Melayu Malaysia selama lebih 25 tahun. Beliau sangat mengetahui situasi peniaga2 bumiputera yang terhimpit dan menjadi mangsa percaturan ahli perniagaan Umno yang memonopoli semua projek2 kerajaan.

Beliau mula menjarakkan diri di hujung pemerintahan Dr Mahathir kerana kecewa dengan polisi Kerajaan yang melonggokkan projek untuk beberapa kerat ahli korporat yang menjadi kroni pemimpin Umno. Hujahnya, apa makna segelintir jadi billionaire tapi puluh ribu peniaga lain gulung tikar?

Beliau sering berbeza pendapat dengan pemimpin2 kanan Umno termasuk Dr Mahathir, kecewa layanan yang diberikan kepada peniaga bumiputera.

Saya diperkenalkan oleh YB Salahudin kepada DS Rahman Maidin beberapa bulan yg lalu. Saya agak terkejut kerana DS Rahman bukan calang2 orang. Saya bertambah rapat dengan beliau atas isu projek RAPID Pengerang. DS Rahman telah menubuhkan sebuah Ngo pro rakyat, INSTITUT PEDULI RAKYAT, yang memperjuangkan hak rakyat khususnya kes2 rampasan tanah di seluruh negara.

Alhamdulillah, daripada tokoh korporat yang tegar Umno, beliau memilih PAS. Saya diamanahkan YB Salahudin dan pimpinan PAS Johor 'melamar' DS Rahman Maidin. Saya menyerahkan borang PAS kepadanya dan menjadi pencadang keahliannya dalam PAS.

Syukur Alhamdulillah, berbondong2 tokoh2 negara, pegawai kanan Kerajaan dan ahli korporat menyertai PAS. Makin difitnah, dinista dan berbagai serangan sepanjang Perhimpunan Agong Umno yang baru lalu; semakin ramai yang masuk PAS!

DS Abd Rahman Maidin menyatakan hasratnya melalui Institut Peduli Rakyat, untuk bersama2 Ngo lain turun padang membantu rakyat yang dizalimi. Kini, beliau menganggotai Task Force MANTAP yang diketuai YB Salahudin, bagi menangani isu RAPID Pengerang.

Syabas atas kesediaan DS Rahman Maidin bersama PAS dan Pakatan Rakyat!

ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR.

Lagi Laporan Polis Terhadap Shahrizat

 Pemuda dan Muslimat PAS menunjukkan laporan polis  yang mereka buat di Balai Polis Sentul semalam

KUALA LUMPUR: Ucapan Ketua Wanita Umno yang hilang jawatan ekoran kes NFC, Datuk Seri Shahrizat Jalil yang mengugut akan berlaku huru hara jika Umno kalah mula mendapat reaksi rakyat.

Reaksi yang paling jelas adalah ia dianggap ugutan kepada rakyat dan laporan polis dibuat terhadap ucapan itu.

Beberapa aporan polis terhadap Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil telah dibuat di Balai Polis Dang Wangi oleh kepimpinan dan anggota Dewan Pemuda dan Dewan Muslimat PAS Wilayah Persekutuan semalam.

Laporan tersebut diadakan berhubung dengan kenyataan Shahrizat yang berbaur ugutun kepada rakyat Malaysia dan boleh mencetuskan huru-hara ketika berucap di Perhimpunan Agung Wanita UMNO pada 28 November yang lalu.

Menurut Kamaruzaman Mohamad, Ketua Dewan Pemuda PAS WP, kenyataan yang dibuat oleh Shahrizat merupakan suatu kenyataan yang sensitif yang mengugut rakyat Malaysia agar terus mengundi UMNO/BN dalam pilihanraya akan datang. Beliau memohon polis membuat siasatan terhadap Shahrizat.

Turut hadir bersama dalam membuat laporan tersebut ialah  Mohamad Suhaimi Abdul Aziz selaku Timbalan Ketua Pemuda PAS WP dan  Yusapiza Yaacob, Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS WP.Laporan polis terhadap Datuk Seri Shahrizat turut dibuat oleh Pemuda PAS Kawasan sekitar WP.

Di Batu, satu laporan polis telah dibuat oleh Dewan Pemuda PAS Kawasan Batu bersama Dewan Muslimat PAS Kawasan Batu di Balai Polis Sentul, Kuala Lumpur. Laporan ini telah diketuai oleh Abu Bakar Abdul Rahman.

Pemuda PAS Kawasan yang lain yang turut sama membuat laporan polis terhadap Datuk Seri Shahrizat ialah Pemuda PAS Kawasan Wangsa Maju, Putrajaya dan Segambut.Hrkh

Full Video : Ceramah Jelajah Merdeka Rakyat Anwar Di Perak
Jelajah Merdeka Rakyat, Pekan Langkap Perak 02/12/2012

Pegawai kanan SPR ada jawatan dalam Umno?

KOTA KINABALU: Dewan Pemuda PAS negeri Sabah mendesak agar Suruhanjaya Pilihanraya (SPR)  tampil memberikan penjelasan berhubung isu salah seorang kakitangan kanan mereka di SPR cawangan negeri Sabah dikatakan turut mempunyai jawatan yang penting di peringkat pemuda UMNO bahagian Kinabatangan.

Hal ini disampaikan kepada Dewan Pemuda PAS negeri Sabah oleh beberapa orang rakyat negeri ini yang prihatin apabila mereka mendapati bahawa beberapa kenyataan pegawai SPR tersebut di media sosial kelihatan jelas menampakkan beliau mempunyai kedudukan dan kepentingan dalam Umno.

Justeru pemuda PAS Sabah menuntut agar respon yang segera daripada SPR.

Demikian kata Lahirul Latigu (gambar), Ketua Pemuda PAS Sabah dalam satu kenyataannya hari ini.

Pemuda PAS Sabah menginggatkan bahawa ia akan menjejaskan kepercayaan rakyat terhadap kredebiliti SPR selaku organisasi yang bertanggungjawab memastikan pelaksanaan demokrasi di negara ini.

"Sekiranya SPR tetap memilih untuk terus membisu dalam isu ini pihak Dewan Pemuda PAS tidak akan teragak-agak untuk mendedahkan butiran yang lebih lanjut berkaitan individu ini," kata Lahirul.

Dewan Pemuda PAS, katanya, akan memastikan hal ini mendapat jawapan yang jelas dari pihak SPR kerana mereka tetap dengan komitmen untuk bersama dengan inspirasi rakyat Sabah untuk melihat proses pilihanraya dinegeri ini berjalan secara adil dan bersih.Hrkh

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....