Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Selasa, 24 September 2013

Belanja Rumah Terbuka Aidilfitri Kabinet Najib Cecah RM 2.88 Juta

Parlimen diberitahu hari ini kos sambutan Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Kabinet Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak melibatkan kos sebanyak RM2.88 juta.

Perkara itu disahkan dalam jawapan bertulis Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Shahidan Kassim di Parlimen.

"Majlis rumah terbuka itu dihadiri lebih 80,000 tetamu daripada rakyat pelbagai bangsa, agama, dan lapisan masyarakat," katanya dalam jawapan bertulis kepada ahli Parlimen Seremban Loke Siew Fook.

Jelas jawapan berkenaan, syarikat katering yang bertanggungjawab mengenakan bayaran RM 36 sekepala. Loke bagaimanapun membangkitkan sama ada jumlah yang dibayar itu berbaloi ataupun tidak dengan hidangan yang disediakan.

"Mereka (yang hadir) dapat menilai, RM36 itu berbaloi atau tidak," katanya ketika sidang media di Parlimen hari ini.

"Majlis besar seperti ini kenapa gunakan khidmat satu katerer sahaja, kenapa tidak gunakan khidmat banyak katerer," soal Loke lagi. – 24 September, 2013.TMI

Parlimen Malaysia Tolak Bincang Isu Mesir

 Sidang media Mahfuz di Parlimen

KUALA LUMPUR: Usul bagi membincangkan pendirian Malaysia terhadap rampasan kuasa dan pergolakan di Mesir yang berlarutan sehingga hari ini, ditolak oleh Yang Dipertua Dewan Rakyat.

Usul tersebut, dikemukakan Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar di bawah Peraturan Mesyuarat 18 (1).

Ketika membangkitkan perkara itu di Dewan Rakyat hari ini, Mahfuz yang juga Naib Presiden PAS mempersoal alasan penolakan yang diberikan kerana didakwa meminta penerangan tentang negara asing dan bercanggah dengan Peraturan Mesyuarat 23 (1) (i).

Menjelas lanjut pada sidang media selepas itu, Mahfuz mendakwa, alasan penolakan yang diberikan speaker tidak tepat kerana beliau bukan meminta penerangan tentang negara Timur Tengah itu.

Menurutnya, usul tersebut hanya mahu meminta pendirian kerajaan atas nama dewan bahawa dewan perlu membuat pendirian tegas atas apa yang berlaku di Mesir.

"Saya agak tidak setuju dengan speaker menggunakan alasan ini untuk katakan kita tidak boleh sentuh negara luar.

"Sebelum ini kerajaan pernah bentang usul berhubung krisis di Iraq dan Afghanistan, kita sentuh prinsip asas yang disepakati antarabangsa dan ini harus difahami kerajaan," katanya pada sidang media di lobi parlimen hari ini.

Mengulas lanjut beliau berkata, semua maklum bahawa rampasan kuasa yang berlaku di Mesir adalah didalangi kuasa besar termasuk Amerika Syarikat dan sekutunya Zionis Israel.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....