Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 26 Mac 2012

Video : Remaja Upahan Umno Ganggu Majlis Pakatan Rakyat Berjaya Ditahan



KUALA SELANGOR 26 MAC : Tindakan ganas dan cuba menimbulkan kekecohan ketika sambutan Karnival “Terima Kasih Rakyat” semalam didakwa didalangi Umno-BN.

Bertempat di Stadium Kuala Selangor, kekecohon tersebut tercetus apabila kumpulan terbabit secara tiba-tiba membuat bising dan membaling batu ke arah para hadirin sambil membawa sepanduk yang tertulis ‘Anwar Yahudi’ dan ‘Anwar sokong Israel’ ketika ucapan Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang.

Program Pas Terengganu Bersama Perantau Dapat Sambutan Hangat




KUALA TERENGGANU – Pengundi muda di luar Terengganu yang tinggal sekitar Kajang dan Kuala Lumpur ‘tunjuk sikap’ terbuka menyokong PAS apabila beratus-ratus orang daripada mereka hadir pada program Himpunan Anak-anak Terengganu di Perantauan (HAT) 2012.
Menurut Setiausaha HAT 2012, Wan Faizul Abbas, program yang di anjurkan Badan Perhubungan PAS Terengganu (BPPNT) dengan kerjasama Perantau itu mendapat sambutan yang di luar dugaan.

Beliau berkata program tersebut yang diadakan di dewan Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) menjangkaui sasaran penganjur dan berjaya menarik kehadiran 1000 orang peserta.

“AlhamduliLlah sambutan menggalakkan. Kehadiran melebihi sasaran 1000 orang, peserta (yang hadir terdiri) dari pelbagai lapisan masyarakat,

“(ada) daripada (kalangan) pekerja swasta, kakitangan kerajaan, guru, pensyarah dan bekas pensyarah antara yang hadir,”ujarnya ketika ditemui.

Video : Ceramah Terkini DS Anwar Di Kuala Selangor





Kuala Selangor 25/03/2012

Yahudi : Sinar Harian salah lapor kenyataan Ketua Pemuda Pas Pusat

KUALA LUMPUR, 26 Mac: Ketua Pemuda PAS, Nasrudin Hassan kesal kerana akhbar Sinar Harian memotong sebahagian kenyataannya sehingga menimbulkan kekeliruan di kalangan pembaca berkaitan dengan Yahudi.

"Yang saya maksudkan adalah Yahudi di Israel yang terlibat menyokong rampasan kuasa dan pembunuhan di Palestin, tanpa mengira apa fahaman mereka, haram berurus niaga dengan mereka ini," jelas Nasrudin kepada Harakahdaily.

Akhbar Sinar Harian hari ini menyiarkan di muka depan kenyataan Nasrudin yang telah dibuat beliau 19 Mac lalu dan disiarkan dalam Harakahdaily.

Namun, yang dilaporkan Sinar tidak lengkap seolah-olah beliau menyatakan berniaga dengan Yahudi tetap haram walaupun apa fahaman sekalipun.

Dalam tulisan asalnya Nasrudin menulis:

"Berurus niaga [muamalat] dengan individu Yahudi atau mana-mana pihak Yahudi yang terhad pada individu atau syarikat Sdn Bhd mereka, seperti Yahudi dari negara Eropah dan lainnya, maka pada hukum asalnya adalah harus justeru Rasulullah saw pernah berurus niaga dgn bangsa Yahudi.

Video : Ceramah Terkini DS Anwar Di Kepala Batas






Kepala Batas, Penang 24/03/2012

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....