Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Sabtu, 14 April 2012

Video : Ribuan Mahasiswa Berarak Di Ibu Negara Tuntut PTPTN DihapuskanPAS rakam takziah buat keluarga Nordin

JELEBU, 14 April: PAS merakam takziah kepada keluarga Mohd Nordin Bakri ( gambar ), peneroka Gatco yang meninggal dunia ketika menyertai himpunan aman di hadapan pintu masuk ke Kompleks Jabatan Perdana Menteri (JPM), Putrajaya, Khamis lalu.

Perkara itu dizahirkan ketika wakil PAS Pusat, Mazlan Aliman bersama pimpinan Negeri Sembilan termasuk Pesuruhjaya Taufek Gani, timbalannya Abdul Rahman Ramli serta Yang Dipertua PAS Jelebu Katiran Marman, berkunjung ke rumah Allahyarham di Kampung Serampang Indah di sini.

Turut serta pada rombongan itu, hampir 20 pimpinan negeri di pelbagai peringkat yang lain.Kehadiran mereka disambut isteri allahyarham, Irani Mohamad Yusof serta lima orang anak mereka.

Di samping itu, rombongan mereka turut mengadakan tahlil disamping menghulur sedikit sumbangan bagi meringankan beban Irani yang kini terpaksa memikul tugas suami menanggung anak-anaknya yang tiga dari mereka masih bersekolah.

Dalam kejadian 12 April lalu, Nordin dilaporkan rebah ketika menyertai himpunan di hadapan komplek JPM sebelum meninggal dunia dipercayai akibat serangan jantung.

Gambar : Ribuan Mahasiswa Berarak Di Ibu Negara Tuntut PTPTN Dihapuskan
PKR Sabah sedia beri kerusi kepada pembangkang lain

KOTA KINABALU: PKR sedia memberi beberapa kerusinya kepada  Parti Maju Sabah (SAPP) dan parti pembangkang lain pada PRU-13, kata Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ketua Umum PKR berpendapat pembangkang akan mempunyai peluang lebih cerah pada PRU-13 jika wujud perlawanan satu lawan satu dengan BN.

“Kita (PKR) bersetuju untuk melepaskan beberapa kerusi yang ditandingi pada pilihan raya umum lepas untuk memberi laluan kepada parti pembangkang di Sabah, khususnya SAPP.

“Kita juga sedang dalam perundingan dengan beberapa tokoh politik di Sabah untuk tujuan yang sama dalam kita mewujudkan perlawanan satu lawan satu dengan BN,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri sebuah forum ekonomi di Tanjung Aru dekat sini, hari ini.

Bagaimanapun, beliau tidak menamakan tokoh-tokoh yang dimaksudkan kerana masih dalam proses perundingan.

Anwar, yang juga Ketua Pembangkang, berharap parti-parti lain dalam pakatan pembangkang juga menunjukkan keterbukaan dan tidak sesekali membuat kenyataan yang dilihat “agak sombong” mengenai parti pembangkang lain di Sabah kerana tujuan parti-parti pembangkang berkenaan adalah sama.

Video : Peserta demo meninggal dunia di hadapan Pejabat Najib

PUTRAJAYA, : Seorang peneroka Gatco, Kampung Serampang Indah Jelebu meninggal dunia ketika menyertai himpunan aman di hadapan Kompleks Jabatan Perdana Menteri (JPM) dipercayai akibat serangan jantung.

Menurut R Tanggam, yang turut serta dalam himpunan itu, beliau melihat mangsa jatuh terduduk ketika hampir 100 peneroka lain sedang berhimpun di perkarangan pintu masuk ke JPM.

Beliau yang berada hampir dengan mangsa kemudiannya membantu mangsa yang ketika itu masih bernafas sebelum meminta pertolongan daripada pihak keselamatan yang berkawal.

Tidak lama kemudian mangsa dibawa ke dalam pondok pengawal sebelum disahkan oleh doktor yang datang .

Sementara itu, himpunan itu bertujuan bagi menyerahkan memorandum kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abd Razak bagi membantah tindakan Mentri Besar Inc (MBI) yang semasa itu diterajui Tan Sri Isa Samad yang didakwa menjual tanah mereka.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....