Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 22 Mac 2010

Saya bahagia bersama Sultan Kelantan-Elia Suhana

KOTA BHARU – Isteri kedua Sultan Kelantan, Cik Puan Elia Suhana Ahmad, 31, mendakwa hidupnya bahagia bersama Sultan Kelantan, Sultan Ismail Petra Sultan Yahya Petra sebelum perkara ini menimpa rumah tangga mereka.

Ketika ditemui pemberita, Cik Puan Elia memberitahu, beliau berasa sangat sedih dengan apa yang berlaku sekarang ini.

“Saya tidak sangka perkara ini akan berlaku. Saya berasa sangat sedih kerana seolah-olah wujudnya konspirasi untuk menafikan hak saya sebagai isteri.

“Saya sedih sangat. Tuanku masih lagi gering dan saya sehingga ke hari ini masih tidak dibenarkan melawat atau berjumpa dengan Tuanku,” katanya ketika ditemui di pekarangan Mahkamah Tinggi Syariah, di sini, semalam.

Menurutnya, beliau percaya perkara tersebut dilakukan oleh pihak ketiga dan akan mengambil tindakan terhadap pihak berkenaan.

(Video)Royalti: MP Pas janji 'bongkar' habis-habisan

Sidang Parlimen:Nazri Aziz Hina Kaum Wanita
Dewan sekali lagi kecoh apabila Menteri Di Jabatan Perdana Menteri di desak menarik balik perkataan anak betina dan jantan. Kekecohan berterusan disebabkan Timbalan Speaker tidak mahu meminta Menteri menarik balik perkataan yang digunakan beliau itu.


MB Selangor nafi tinggalkan politik, kembali dunia korporat

SHAH ALAM, 22 Mac — Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menafikan spekulasi bahawa ini mungkin penggal terakhir beliau sebagai Menteri Besar Selangor dan akan kembali ke dunia korporat.
Katanya beliau tidak pernah memikirkan mengenai pekara itu atau dibangkitkan secara rasmi.
“Peranan saya di luar spekulasi kerana saya ingin berkhidmat kepada orang ramai selagi rakyat dan rakan-rakan saya dalam parti (Parti Keadilan Rakyat) mahukan saya,” kata beliau kepada pemberita selepas menghadiri perhimpunan bulanan jabatan kerajaan negeri di sini hari ini.
Khalid (gambar) yang juga pengerusi perhubungan PKR negeri berkata beliau akan terus aktif dalam politik jika itu adalah yang terbaik untuk beliau lakukan.
Beliau adalah ketua pegawai eksekutif Kumpulan Guthrie Berhad dari 1995 hingga 2003 sebelum memasuki politik dan menyertai PKR.

Video Sidang Parlimen:YB Gobalakrishnan Lawan YB Zahrain
MP Padang Serai lawan MP lompat Bayan Baru Dato Seri Zahrain supaya meletak jawatan dan bertanding atas nama dirinya.

Mahkamah Tolak Saman RM1.5 Juta Terhadap Bekas Menteri

KOTA KINABALU: Mahkamah Tinggi di sini hari ini menolak saman sivil RM1.5 juta yang difailkan bapa seorang penjual ikan terhadap bekas Menteri Kebudayaan, Belia dan Sukan negeri Datuk Conrad Mojuntin.
Pesuruhjaya Kehakiman Datuk Abdul Rahman Sebli berkata setelah meneliti keterangan dan hujah-hujah daripada kedua-dua pihak, beliau mendapati bahawa plaintif David Chang Tai Kim, gagal membuktikan bahawa defendan cuai apabila melepaskan tembakan yang menyebabkan kematian anaknya Anthony Chang Kim Fook.
Keterangan itu jelas membuktikan bahawa defendan menggunakan haknya sebagai pembelaan persendirian apabila melepaskan tembakan yang menyebabkan kematian itu.

Sidang Parlimen:MP Pasir Salak Hina Melayu,Tim.Speaker Hina India


KUALA LUMPUR, 22 Mac — Di sebalik suasana hangat sepanjang sidang Parlimen Rabu lalu dengan ‘perang mulut’ di kalangan wakil rakyat, timbalan speaker dan ahli-ahli Parlimen mengeluarkan kenyataan berbaur rasis tanpa mereka sedari.
Penyata rasmi diperoleh dari laman web Parlimen menunjukkan, Ahli Parlimen Pasir Salak Datuk Tajuddin Abdul Rahman berkata orang Melayu pernah tinggal di kawasan hutan sebelum pelaksanan Dasar Ekonomi Baru (DEB).
Timbalan Speaker Dewan Rakyat Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Abdul Rahman pula direkodkan meminta Ahli Parlimen Padang Serai N. Gobalakrishnan sama ada mahu kembali ke estet — kata-kata yang dilihat sebagai satu tanggapan perkauman.
Situasi ini berlaku ketika Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sedang membahaskan titah ucapan diraja.
Tajuddin mencelah ucapan Anwar dengan mempersoalkan pendirian Ketua Umum Pakatan Rakyat itu terhadap dasar ekonomi pro-Melayu dan untuk menjelaskan bahawa ia sebenarnya telah berjaya mengubah taraf hidup orang.
“Mari kita berbincang berdasarkan kepada fakta. Okey bincang soal Dasar Ekonomi Baru, Yang Berhormat Permatang Pauh menafikan tentang kejayaan Dasar Ekonomi Baru.

Pihak Ketiga Dalam PDRM Bukan BaruPendedahan Ketua Polis Negara, Musa Hassan tentang kewujudan campurtangan pihak ketiga dalam pentadbiran Polis Diraja Malaysia bukanlah satu perkara baru.
Imbang Penuh
Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad berkata isu pihak ketiga dalam institusi milik kerajaan sudah lama membarah dalam PDRM, bahkan Musa sendiri lebih arif dalam soal campurtangan ini.

"Pengakuan dan pendedahan yang dilakukan oleh ketua polis mengesahkan apa yang telah Pakatan Rakyat itu nyatakan sebelum ini, memang ada campurtangan pihak ketiga. Saya tidak terkejut atau tidak saya rasa rakyat sudah menyedar tentang hal ini,"

"Saya rasa tidak ramai yang simpati kerana dia sendiri pernah melakukan dan terlibat dalam perkara yang dia kutuk sekarang," kata Khalid.

Musa dalam satu temubual bersama Mingguan Malaysia berkata pihak ketiga itu berkemungkinan sekali orang politik atau pihak tertentu. Menurutnya lagi, pihak ketiga ini mengeluarkan arahan secara terus kepada pegawai-pegawai bawahannya tanpa pengetahuan beliau.

Khalid berkata masyarakat umum tidak lupa peranan Musa dan tilam yang diusungnya dalam perbicaraan kes konspirasi terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim pada tahun 1998.

Musa dikatakan menerima arahan secara terus daripada kuasa ketiga yang dipercayai orang politik untuk mengusung tilam yang kononnya dipercayai bahan bukti bagi tuduhan liwat terhadap Anwar.

Arahan itu diketahui umum telah membelakangi ketuanya, Ketua Polis Negara keika itu Tan Sri Abdul Rahim Noor. Campurtangan kuasa ketiga membabitkan Musa ini berterusan apabila ketua polis yang didapati bersalah memukul anwar semasa dalam tahanan itu diganti oleh Tan Sri Norian Mai.

"Apa yang dia perkatakan itu biasa berlaku dan dia sendiri pun buat perkara itu. Dia sendiri menerima arahan langsung daripada ketua individu tertentu yang memberikan arahan sedangkan ia bercanggah dengan sifat profesionalisma. Mungkin sekarang dia rasa terjejas sebab itu dia timbulkan isu ini," ujarnya.

"Saya tak rasa bahawa pendedahan ini sesuatu yang kritikal. Sebab dah lama benda ni dan kedua tidak membawa satu kesedaran atau penjelasan yang boleh mengubah cara berfikir semua orang dan menganggap campurtangan ini perkara biasa," katanya. TVS

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....