Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Khamis, 28 Oktober 2010

Mukhriz Mahathir ganti Shafie Apdal ?

mukmahaJawatan Pengerusi Perhubungan Umno Kedah

Oleh Muda Mohd Noor

KUALA LUMPUR: Anak mantan perdana menteri, Datuk Mukhriz Mahathir disebut-sebut akan dilantik menjadi pengerusi perhubungan Umno Kedah yang baru.
Beliau akan menggantikan pengerusi sekarang, Datuk Seri Shafie Apdal yang juga naib presiden Umno dalam satu rombakan tidak lama lagi.
Dalam Perhimpunan Agung Umno minggu lalu, Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan satu rombakan pelbagai peringkat Umno akan diadakan.
Rombakan itu dipercayai sebagai menghadapi pilihan raya umum (PRU) yang dijangka diadakan pada tahun depan.
Shafie yang juga menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah menjadi pengerusi perhubungan Umno Kedah setahun lalu dalam satu rombakan yang dibuat Najib sebaik beliau dilantik sebagai perdana menteri dan presiden Umno pada April 2009.
Kedah jatuh ke tangan PAS dalam PRU 2008 mengakhiri penguasaan BN di negeri itu sejak negara merdeka pada 1957.
Empat lagi negeri yang dikuasai pembangkang selepas PRU 2008 ialah Selangor, Pulau Pinang dan Perak. Bagaimanapun, Barisan Nasional berjaya merampas semula Perak akhir tahun lalu manakala PAS memerintah Kelantan sejak PRU 1990.
Mukhriz adalah ahli parlimen Jerlun dan timbalan menteri perdagangan antarabangsa dan industri. Bagaimanapun, beliau gagal dalam perebutan jawatan ketua Pemuda Umno, Mac tahun lalu.

Panas !!! Seorang Tokoh Umno Kelantan Bakal Tinggalkan Parti ???


NASIB Umno Kelantan, selepas dikejutkan dengan penjualan alis pelolongan bangunan Umno Kota Bharu dan dibeli oleh Pemuda Pas Kelantan, Umno Kelantan berdepan dengan satu lagi berita menyayukan parti berkenaan. Seorang tokoh parti itu dikatakan akan bertindak keluar dari Umno dalam tempoh terdekat.

Surat keluar dari Umno katanya sudah pun dibuat. Surat itu akan diserahkan pada hujung bulan ini, 30 Oktober. Selepas penyerahan surat itu satu sidang akhbar akan diadakan di Kuala Lumpur. Perhimpunan agung yang baru lalu adalah perhimpunan perpisahan tokoh berkenaan dengan parti yang disertai sejak zaman remaja.

Ternyata ucapan dan rangsangan Najib Razak untuk membawa perubahan dan tranformasi kepada Umno tidak menyentuh hati tokoh berkenaan untuk terus berada dalam Umno. Gilang gemilang wajah puteri mungkin sudah tidak mampu mengikat langkahnya dari keluar dari rumah Umno. Mungkin keadaa Umno sudah teruk berbau sehinggakan beliau mengambil keputusan itu.

Tidak dapat dipastikan apakah tindakan tokoh berkenaan akan disertai dengan segerombolan para pengikut dan penyokongnya? Tidak juga dipastikan apakah tindakan itu satu persaraan beliau dalam politik ataupun akan menyertai parti Pakatan Rakayt? Tetapi dari cakap-cakap orang sekelilingnya tindakan itu bakal memberi tsunami politik kepada Umno Kelantan terutamanya dibahagiannya.

Video : Kempen Pakatan Rakyat Di Kawasan Pengundi Cina Galas

Update : Lagi Gambar Sekitar Kejadian Tsunami Dan Letusan Gunung Merapi Di Indonesia

Tsunami di Kepulauan Mentawai :Video : Panas !!! Pemuda Umno Puji Pasti,Hentam Tabika Kemas
“…Menyanyi, Menari, Makan, Main….inilah 4M benda yang dilakukan dorang (KEMAS)…
Tetapi tuan-tuan…kalau tuan2 tengok PASTI..kita boleh bandingkan pelajar2 yg masuk PASTI dan pelajar2 yg masuk KEMAS….kalau tuan/puan tengok Pelajar yang masuk PASTI berbeza dengan pelajar yang masuk KEMAS..

Pastu kita nak marah bila pelajar masuk PASTI pasal apa, dia CERDIK dari kita…patut kita ikut selibus dia..dia ajar apa..baca al-Quran, cakap Bahasa Inggeris, cakap Arab, Cakap Tamil, dan sebagainya… Tetapi kita marah..sebab (padahal) rakyat sekarang nak yang lebih baik daripada sekarang…”Kalau selama ini dakwaan pembangkang (PAS) ditepis begitu sahaja, kononnya syok sendiri, tiada bukti kejayaan dan keberhasilan, kemudian difitnah kononnya merosakkan minda pelajar2, menggelapkan masa depan pelajar2, undur kebelakang, mundur berbanding tadika kerajaan dan lain2..kali ini, cukup bawakan rakaman video dibawah ini, mereka pasti terdiam kaku....Syarahan/khutbah oleh pelajar PASTI Negeri Kedah yg telah menjuarai acara berkhutbah dalam Ihtifal PASTI Pusat bertempat di MENTALON KEDAH..

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....