Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 10 Disember 2012

Ahli Parlimen Jerantut Nafi Keluar Umno Tapi Sokong PR

KUALA LUMPUR 10 Dis: Ahli Parlimen Jerantut, Tan Sri Tengku Azlan Sultan Abu Bakar yang juga Ketua Umno Bahagian Jerantut, mengakui menyokong perjuangan Pakatan Rakyat (Pakatan).

Adik kepada Sultan Pahang itu yakin dengan hala tuju Pakatan yang disifatkannya lebih berani bertemu rakyat bagi menerangkan dasar mereka untuk memenangi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU 13).

Katanya, tindakan mesra rakyat itu bukan sahaja berjaya meraih undi untuk Pakatan, malah lebih senang mendekati pengundi dengan tawaran menarik.

“Mereka (Pakatan) cuba terangkan apa yang boleh diberikan kepada rakyat dan negara jika menang dalam pilihan raya. Ini tak ada masalah,” katanya kepada Keadilan Daily.

Perkembangan terbaru  ini tentunya menggerunkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berikutan Tengku Azlan adalah ahli parlimen di negeri kelahirannya.

Dalam pada itu, Tengku Azlan menafikan dakwaan akhbar berbahasa Tamil dan laporan beberapa blog menyatakan beliau keluar Umno dan menyertai badan bukan kerajaan (NGO) Amanah Merdeka Rakyat (Amanah).

“Tak betul, saya hanya ‘berundur’, tapi bukan keluar Umno. Belum terlintas lagi. Belum lagi (masuk Amanah). ‘Amanah’ (saya) untuk selamatkan negara, untuk tolong rakyat miskin.

“InsyaAllah…(akan sertai Amanah) Tapi bukan tahun ini, lagi pun sudah hujung tahun. Saya sokong perjuangan Amanah. Amanah untuk membantu masyarakat lebih maju,” jelas bekas Menteri Pengangkutan itu.

Menurut Ahli Parlimen selama tiga penggal itu, beliau akan berundur daripada menjadi calon PRU 13 dan menyerahkan mandat kepada orang muda.

“Bagi laluanlah kepada orang muda…Saya kena buat pembaharuan. Tapi orang muda jangan hanya pandai bercakap, mesti bertindak. Tunaikan melalui perbuatan untuk kebaikan orang muda juga,” tegas veteran Umno Pahang itu lagi.KD

Selangor saman balas 'dalang' peralat ibu tunggal

KUALA LUMPUR: Heboh sebelum ini apabila 2,020 ibu tunggal berdemo dan menyaman kerajaan negeri Selangor ekoran dakwaan gagal mengotakan janji manifesto Pilihan Raya Umum Ke-12 (PRU-12) lalu untuk membayar elaun kepada ibu tunggal.
 
Ketika demo yang turut disiarkan Buletin Utama TV3 baru-baru ini, wakil ibu tunggal Puan Murtini Kasman yang ditanya oleh wartawan stesen swasta itu, mengecam kerajaan negeri Selangor yang ditadbir Pakatan Rakyat.

Tidak lama selepas itu, maklumat tentang Murtini mula tersebar di blog dan juga Facebook.

Antaranya, beliau didakwa merupakan bekas Ahli Jawatankuasa Umno Tanjung Karang Sesi 2008/11 dan merupakan pengundi berdaftar di Parlimen Tanjung Karang iaitu kawasan Timbalan Pengerusi Umno Selangor, Datuk Seri Noh Omar.

Beliau juga bekas penerima Anugerah Tokoh Keluarga Mithali Ma’al Hijrah Peringkat Negeri Selangor 1429H.

Selain itu beliau juga merupakan pemilik sebuah syarikat yang berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia.

Saman balas terhadap 'dalang'

Sementara itu, Exco Kebajikan, Hal Ehwal Wanita, Sains, Teknologi, Inovasi dan Kebudayaan, Rodziah Ismail semalam memberitahu, kerajaan negeri sedang mengkaji untuk membuat saman balas terhadap  saman yang difailkan 'dalang' di sebalik ibu-ibu tunggal tersebut.

Katanya, saman balas itu dibuat kerana ia melibatkan integriti kerajaan negeri yang dicalar oleh sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab.

Video & Gambar : Bendera Malaysia Dan Pas Berkibar Megah Di Bumi Gaza
Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....