Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Khamis, 8 Julai 2010

Umno sesat sebab lawan perjuangan Islam

Gambar fail

KOTA BHARU, 8 Julai: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan tuduhan pihak yang mendakwa PAS sebuah parti ajaran sesat bukan sahaja satu tuduhan yang berat, sebaliknya amat tidak berasas.
Katanya, tidak ada sebab PAS yang menjadikan al-Quran dan Hadis sebagai dasar dalam perjuangannya, ditentang sekiranya Umno sendiri bukan sebuah parti yang sesat.
Beliau sebaliknya mendakwa Umno yang sebenarnya parti sesat kerana menolak perjuangan Islam.
“Umno sebenarnya parti sesat, sebab itu mereka melawan perjuangan PAS biarpun perjuangan PAS berlandaskan al-Quran dan hadis,” ujarnya.
Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengulas kenyataan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal yang mendakwa PAS sebuah parti ajaran sesat.
Tuan Guru berkata demikian ketika berucap merasmikan Konvensyen Armalah di Putik, Pengkalan Chepa hari ini.
Beliau juga turut menyifatkan kenyataan Shafie Apdal itu sebagai mengarut serta tidak berasas.
Menurutnya, sesat atau sebaliknya perjuangan bukan boleh diukur dengan kefahaman sains, sebaliknya agama.

Usul Bincang Dakwaan Rosmah, Deepak Biayai Bala Dikemukakan Semula

KUALA LUMPUR 8 Julai - Ahli Parlimen Bakri, Er Teck Hwa mengemukakan semula usul berhubung dakwaan penyiasat persendirian, P Balasubramaniam bahawa segala kos sara hidupnya di kota London dibayar oleh seorang usahawan permaidani, Deepak Jaikishan atas arahan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.
Sebelum ini Speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia menolak usul yang dibawa Teck Hwa atas alasan teknikal kerana terdapat satu lagi usul yang dikemukakan oleh Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkenaan isu penurunan perolehan syarikat petroliam negara, Petronas.
Usul Teck Hwa ditolak mengikut Peraturan Mesyuarat Dewan 18(5) yang menyatakan bahawa hanya satu usul boleh dikemukakan sebelum mesyuarat ditangguhkan.
Pandikar berkata usul itu ditolak kerana Anwar telah mengemukakan usulnya terlebih dahulu.
Bagaimanapun Teck Hwa diminta Speaker supaya mengusulkan kembali jika ianya mahu dibahaskan pada masa akan datang.

Ada Sebab Kenapa Polis Tidak Mahu Tangkap Raja Petra


Oleh Mohd Sayuti Omar
APABILA terpampang gambar Penyelaras Pakatan Rakyat, Zaid Ibrahim bersama Raja Petra Kamarudin dan Balasubaramaniam di internet, terbelak mata pemimpin Umno dan kuncu-kuncunya. Sekalian orang termasuk yang 'dibaptiskan' kali kedua menjadikan ahli parti itu jadi naik angin. Dada mereka tetiba disongsong angin biru lautan. Mereka emosi menggesa polis supaya menangkap segera kedua orang itu.
Pemaparan gambar itu juga menyebabkan mereka kesal dan marah dengan polis yang gagal bertindak dan mengesan Raja Petra dan Bala sebelum ini. Kata mereka dengan terpampangnya gambar kedua 'pelarian' itu, Raja Petra dan Balasubramniam polis perlu segera bertindak menjejaki dan menangkap mereka.

Tidak ada alasan lagi bagi polis berdolak dalih untuk tidak memberkas mereka. Bagi mereka kalau Raja Petra dan Bala tidak ditangkap dan diseret ke mahkamah atau dikurung dalam lokap semacam mata mereka tidak akan terkatup rapat kalau mereka mati. Marah betul...Imbang Penuh

Memang apa yang berlaku juga memalukan polis sebagai pasukan keselamatan. Sebelum ini polis mengatakan mereka sedang menjejaki Raja Petra dan memberi jaminan tidak akan melepaskannya. Orang mempercayai bahawa polis sedang membuat kerja itu. Orang, terutama kuncu-kuncu yang baru dibaptiskan itu hanya menunggu masa untuk bersorak saja bila Raja Petra digiring ke tanah air. Mungkin mereka akan buat sepanduk terpanjang di dunia bagi mengalu-alukan kepulangan secara paksa ke atas Raja Petra dan Bala itu.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....