Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 15 April 2013

Terbaik !! Dari Penyokong Pas Kaum IndiaUstaz Mad China mewakili Lajnah Perpaduan Nasional PAS Gombak menyerahkan 2 bendera besar dan 100 bendera sederhana kepada ahli-ahli Dewan Himpunan Penyokong Pas kaum india di Kg Fajar.Bendera PAS yg disampaikan cukup menggembirakan mereka.
 
Markaz gerakan mereka telah disabotaj, bendera PAS yg mengelilingi markaz telah dikoyakkan.Namun mereka masih bersemangat mahu menaikkan bendera PAS sekitar taman melawati.Semasa rombongan Lajnah Perpaduan Nasional Pas Gombak berada di sana, banyak kereta membunyikan hon dan mengangkat tangan, gembira melihat masyarakat India menyokong PAS.

Mufti Perlis akan bertanding di Kangar atas tiket PKR

KUALA LUMPUR, 15 April — Mufti Besar Perlis Dr Juanda Jaya akan bertanding di kerusi Parlimen Kangar atas tiket PKR pada Pilihan Raya 2013 pada 5 Mei ini.

Pengerusi PKR negeri Mohd Faisol Abdul Rahman mengatakan pencalonan Dr Juanda akan memberikan peluang cerah kepada PKR untuk merampas kerusi yang menjadi kuat Barisan Nasional (BN) secara turun temurun itu.

“Kangar adalah kerusi Parlimen terbesar di negeri itu dengan kira-kira 50,000 pengundi dan kita optimis untuk menang,” katanya dipetik dari The Star Online.

Dr Juanda yang berasal dari Sarawak dan rakannya bekas Mufti Perlis Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin sebelum ini dilaporkan antara individu yang cuba dipancing BN dan Pakatan Rakyat (PR).

Kerusi Parlimen Kangar disandang Datuk Seri Mohd Radzi Sheikh Ahmad dari Umno yang menewaskan calon PKR Tunku Abdul Rahman Tunku Ismail dengan majoriti 13,600 undi pada Pilihan Raya 2008.

Sejumlah 13.3 juta pengundi, termasuk 5,200 dari luar negera dijangka akan mengundi untuk 222 kerusi parlimen dan 505 kerusi DUN pada pilihan raya umum 5 Mei. Sarawak telah mengadakan pilihan raya negeri pada 2011.TMI

Alhamdulillah !! Foto Terkini Membuktikan Tok Guru Nik Aziz Sihat
Senarai penuh calon PKR bagi Parlimen dan Dun di Selangor

KUALA LUMPUR 15 APRIL: Depan lebih 10,000 rakyat Selangor,  Datuk Seri Anwar Ibrahim malam ini mengumumkan senarai calon KEADILAN bagi kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) bagi Selangor .

Berucap di padang awam AU2 Keramat, Gombak di sini, Ketua Umum KEADILAN itu bagaimanapun berkata, kerusi DUN Kota Damansara tidak diumum berikutan rundingan dengan Parti Sosialis Malaysia (PSM) masih berlangsung dan dijangka diumum esok.

Calon Parlimen yang mempertahan jawatan ialah Mohamed Azmin Ali (Gombak), Abdullah Sani Abdul Hamid (Kuala Langat), R Sivarasa (Subang), Hee Loy Sian (Petaling Jaya Selatan), Zuraida Kamaruddin (Ampang) dan William Leong (Selayang).

Muka baru pula ialah Dr Aziz Bari (Sabak Bernam), Manivanam Govindasamy (Kapar), Wong Chen (Kelana Jaya), Rafizi Ramli (Pandan) manakala bertanding semula, Khalid Jaafar (Hulu Selangor).

Calon DUN Selangor yang mempertahan kerusi ialah Mohamed Azmin Ali (Bukit Antarabangsa), Nik Nazmi Nik Ahmad (Seri Setia), Suhaimi Shafiei (Seri Muda), Dr Xavier Jayakumar (Seri Andalas), Rodziah Ismail (Batu Tiga), Dr Yaakop Sapari (Kota Anggerik), Elizabeth Wong (Bukit Lanjan), Haniza Talha (Taman Medan), Amir Shaari (Batu Caves), Gan Pei Nei (Rawang) dan Yahya Sahari (Permatang).

Muka baru ialah Borhan Aman Shah (Dengkil), Lee Chin Cheh (Kajang), Dr Daroyah Alwi (Sementa), Hamidi A Hassan (Semenyih), Tengku Marziah Tengku Sulaiman (Kuang), Ramachandran (Batang Kali) dan Dr Idris Ahmad (Ijok).

Tan Sri Khalid Ibrahim pula berpindah dari DUN Ijok ke DUN Pelabuhan Klang manakala Manickavasagam berpindah dari kerusi Parlimen Kapar ke DUN Bukit Malawati.

Anwar turut berterima kasih kepada Loh Gwo Burne, bekas Ahli Parlimen Kelana Jaya dan Lee Kim Sin, bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kajang atas perkhidmatan mereka selama lima tahun.KD

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....