Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Sabtu, 17 Oktober 2009

Antara tanda tanda Dun Perak akan di bubarkan


IPPOH,16 Okt:-Dewan Pemuda PAS Negeri Perak (DPPN Pk) amat terkejut dengan banting-banting yang telah di naikkan di sekitar Bandar Ipoh berkaitan Pelancaran 1Malaysia pada 18 Oktober ini di Stadium Perak, Ipoh oleh Datuk Seri Mohd Najib Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia yang tertera logo UMNO / Barisan Nasional (BN).

DPPN Pk melihat bahawa pelancaran ini jelas menunjukan bahawa penganjuran sebenar 1Malaysia ini adalah program khas UMNO / BN untuk menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) yang dijangka akan diadakan pada bila-bila masa. DPPN Pk amat kesal kerana peruntukan kewangan kerajaan dan rakyat yang disalurkan untuk pelancaran ini di salahgunakan oleh UMNO / BN.

DPPN Pk mempertikaikan tujuan pelancaran ini diadakan kerana ianya bermotif politik UMNO / BN sahaja. DPPN Pk juga amat kesal kerana wang rakyat dibazirkan untuk kepentingan politik UMNO / BN sahaja. DPPN Pk mendesak penjelasan segera daripada Kementerian Penerangan Malaysia dan juga Kerajaan Negeri Perak berkaitan pelancaran ini yang dikaitkan secara jelas dengan UMNO / BN.

DPPN Pk juga meminta seluruh ahli Dewan Pemuda PAS Negeri Perak supaya tidak hadir ke pelancaran tersebut kerana ianya adalah jelas bertujuan untuk politik UMNO / BN sahaja. Pelancaran ini jelas memperalatkan rakyat dan juga tidak mengutamakan kepentingan wang rakyat di dalam menjalankan amanah untuk mentadbir kerajaan negeri.

SALMAN SALEH
Naib Ketua,
Dewan Pemuda PAS Negeri Perak

"Berubah untuk kemenangan Islam"-Ketua Dewan Ulama' Pas Terengganu
Ketua Dewan ulamak PAS Terengganu Dato' Ustaz Hussin Awang menyifatkan perubahan untuk kemenanagan Islam adalah merupakan satu harapan seluruh rakyat.BO

Krisis dalaman terbaru PKR???
PETALING JAYA – Bekas menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Zaid Ibrahim membuat pengumuman mengejut semalam apabila beliau akan bercuti selama enam bulan daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan tidak akan menghadiri mesyuarat biro politik parti kelak.

Beliau berkata, surat yang berkuat kuasa serta-merta itu, telah diserahkan kepada Setiausaha Agung PKR, Datuk Salehuddin Hashim.

Keputusan tersebut bakal menimbulkan pelbagai spekulasi termasuk kemungkinan PKR dihimpit masalah dalam terbaru memandangkan tindakan Zaid itu dibuat ketika ura-ura beliau dikatakan menghadapi masalah dengan seorang pemimpin kanan parti itu.

Zaid ketika menjelaskan keputusannya berkata, soal percutian enam bulan itu tidak membabitkan sesiapa malah keputusan dibuat atas kehendak dirinya.

“Saya sertai PKR sebab mahu memajukan dan memperkukuhkan PR. Itu fokus utama saya. Tidak ada niat lain. Saya berjuang demi parti dan tidak sedikit pun mahu mengambil peranan kepimpinan dalam PKR,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media di kediamannya, di Tropicana Golf Club, semalam.

Katanya, keputusan bercuti selama enam bulan itu tidak bermakna beliau akan melupakan parti yang disertainya sejak Jun lalu.

“Saya tetap bagi komitmen pada parti kerana itu fokus utama saya. Apa pun yang berlaku, saya mesti pastikan PR tetap kuat dan diterima ramai dalam pelbagai aspek dan itu adalah keyakinan saya terhadap parti ini,” katanya.

Mengulas mengenai, isu undangan pemimpin PKR Sabah dan Sarawak, Zaid berkata, ia bukan bermakna beliau mahu menerajui kepimpinan parti itu di dua negeri berkenaan.

Katanya, kehadirannya pada majlis raya atau menghadiri perhimpunan anjuran pemimpin PKR hanyalah untuk bertemu dengan ahli tanpa ada terselindung.

“Saya diundang bertemu dengan pemimpin Sarawak di Kuching, itu sekadar undangan dan saya tidak melihat ada niat lain.

“Saya tidak ada apa-apa kepentingan dalam politik PKR atau parti lain dalam PR dan tidak mahu mengambil alih kepimpinan dalam parti itu.

“Hal ini telah saya jelaskan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim sendiri setelah saya menyertai PKR,” katanya.SinarHarian

Ijtima' Kepimpinan Pas Terengganu,Ucaptama dan sidang media Tuan Guru Presiden
SUMBER VIDEO:BuletinonlinePresiden PAS merasmikan laman web Baitul muslim..... Untuk gambar-gambar selanjutnya klik Buletionline Blog

PRK Bagan Pinang:Undi Pos,SPR "pengelat"
Setiausaha Agung, Dato' Mustafa Ali menerima cenderamatan dari Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu, Dato' Abu Bakar Chik

HULU TERENGGANU
– PAS memang telah menduga kekalahan yang akan dialaminya pada Pilihnaraya Kecil (PRK) DUN Bagan Pinang berdasarkan kekuatan dan kelemahan serta faktor-faktor luaran dan dalaman.

Faktor-faktor luaran menyebabkan PAS kalah adalah kerana BN menggunakan seluruh kekuatan jentera termasuk jentera kerajaan bagi memastikan ’kubu kuatnya’ itu tidak terlepas kepada Pakatan Rakyat.

Manakala faktor dalaman adalah kelemahan PAS sendiri dimana ’asas kekuatan’ (power base) PAS di DUN Bagan Pinang adalah begitu lemah.
(Gambar - Setiausaha Agung, Dato' Mustafa Ali menerima cenderamatan dari Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu, Dato' Abu Bakar Chik)

Namun begitu, Setiausaha Agung PAS, Dato’ Mustafa Ali berkata dari segi rekod pilihanraya kecil yang telah berlalu, sehingga kini, Pakatan Rakyat mendahului BN, termasuk rekod kebolehupayaan Pakatan Rakyat merampas kerusi yang dimenangi oleh BN.

”Bagan Pinang ada lapan peti undi, ada empat cawangan PAS, (ada) satu peti undi itu tak ada cawangan PAS nak jaga,

”ahli PAS juga tidak ramai, kekuatan asas (power base) kita (PAS) tak kuat di Bagan Pinang,”katanya ketika berucap dalam majlis ceramah sempena Ijtimak Kepimpinan PAS Terengganu, di pekan Manir, semalam.

Menurutnya kebanyakkan ulasan yang dikemukakan, menyatakan sebab-sebab mengapa PAS kalah di Bagan Pinang, adalah tidak tepat.

Katanya, sejak awal PAS masuk PRK Bagan Pinang sebagai ’underdog’ kerana PAS sedar akan kelemahannya selain terdapat undi pos yang terlalu banyak.

Oleh itu, katanya, berkali-kali PAS telah berjumpa dengan SPR supaya pengundian pos, sekurang-kuranga dapat dilaksanakan secara lebih telus dan adil.

Namun, sebaliknya, kata beliau, perjalanan pengundian pos yang berlaku di Bagan Pinang diwarnai dengan penuh kecurigaan dan sikap ’pengelat’ SPR serta pihak berkuasa angkatan Tentera.

”Ertinya, hok (pengundian pos) dalam dewan, walaupun ada sikit-sikit (tidak puas hati), ia (tetap) tidak sama dengan pengundian yang berlaku di luar (pengundi biasa),

”didapati oleh ’polling agent’ kita, senarai yang dibekalkan oleh SPR sewaktu penamaan calon tidak sama dengan senarai yang digunakan pada hari pengundian,”katanya yang memanggil perbuatan tersebut sebagai ’sengelat’ atau ’pengelat’ (penipuan).BO

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....