Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Khamis, 29 Disember 2011

Selangor : Khalid Ibrahim Bagi Kek,Khir Toyo Bagi Penyapu

SHAH ALAM, 29 Dis: Pelbagai pihak mengucapkan tahniah kepada kerajaan Selangor pimpinan Tan Sri Khalid Ibrahim yang berjaya membuat perbezaan yang besar berbanding kerajaan negeri di bawah BN dahulu.

Ia semakin jelas lagi apabila terbukti apa yang dikatakan terhadap Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo, bekas Menteri Besar Selangor itu disahkan oleh mahkamah.

Khir dihukum penjara setahun oleh Mahkamah Tinggi di sini selepas didapati bersalah atas tuduhan mendapatkan untuk beliau dan isterinya dua lot tanah dan sebuah banglo bernilai RM6.5 juta dengan harga RM3.5 juta, empat tahun lalu.

Hakim Datuk Wira Mohtarudin Baki yang memutuskan hukuman itu turut mengarahkan perlucutan hak terhadap hartanah tersebut.

Beliau bagaimanapun membenarkan perlaksanaan hukuman penjara dan pelucutan hak itu ditangguh sehingga rayuan selesai didengar dan diputuskan.

Selain itu, Khir juga terkenal menjelang kejatuhannya dengan simbul pemberian penyapunya kepada pihak berkuasa tempatan yang kurang menunjukkan kemampuan.

Khalid dikenali dengan projek MES atau Merakyatkan Ekonomi Selangor.

Melalui MES, kerajaan negeri Selangor membuat palbagai program untuk membahagikan kek besar ekonomi Selangor kepada seluruh rakyat.

Yang paling ketara dan dirasai oleh semua pihak adalah pemberian air percuma untuk 20 m padu pertama yang bernilai kira-kira RM11.

Ini bermakna, semua rakyat Selangor akan mendapat air percuma sehingga RM11 dari kerajaan negeri Selangor pada setiap bulan.Hrkh

Setiap anak Selangor yang mendapat tempat di universiti mendapat sumbangan RM1,000, program tuisyen rakyat percuma, pusat dialisis rakyat, skim mesra warga emas dan sebagainya.

Selain itu, pihak berkuasa tempatan juga mendapat pelbagai sumbangan dari kerajaan negeri berbanding penyapu yang diberikan Khir sebelum ini.Hrkh

Video : Tok Guru Nik Aziz Mengulas Pertemuan Dengan Dr Hasan Ali

Ahli Parlimen DAP Terima Ugutan Bunuh !!!

Ahli parlimen Taiping, Nga Kor Ming hari ini menerima sampul surat yang mengandungi ugutan bunuh dan sebutir peluru, yang dikirimkan ke rumah ibu bapanya di Ayer Tawar, Perak.

Sambil menggelar Nga sebagai “cina kurang ajar Yeop” dalam loghat tempatan, pengirimnya memberi “tiga pilihan”, iaitu: Mampus cepat dengan peluru; Mampus lambat simbah dengan asid kat muka; dan Mampus lambat langgar dengan kereta, pakai kerusi roda.

“Ini amaran dari orang Melayu – jangan kurang ajar,” bunyi surat tersebut,di mana peluru diletakkan dan dibalut dengan kertas tisu.

“Ini sudah melampau… tak boleh diterima langsung,” kata Nga ketika dihubungi, sambil menambah bahawa ibu bapanya yang sudah tua, amat terkejut dengan kejadian itu.

“Kami dalam politik, kami boleh berdepan dengan tekanan sebegitu, tetapi tidak ahli keluarga kami,” katanya.

Menurut Nga, sampul surat itu telah dikirim melalui pos dan ibu beliau yang menerimanya.

“Saya tinggal di Ipoh, saya telah menghantar seseorang untuk mengambil kandungannya dari ibu saya. Saya akan buat laporan polis selepas saya menerimanya, “katanya.

Nga, yang juga setiausaha DAP Perak, menjadi perhatian umum minggu lalu berikutan dakwaan seorang penulis blog yang beliau mempunyai peranan dalam pemberian kontrak menjahit kepada syarikat, di mana isterinya adalah “rakan kongsi tidak aktif”.

Nga dan syarikat yang didakwa itu, telah menafikan dakwaan rasuah dan mencabar penulis blog tersebut supaya membuat aduan rasmi kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Ketua Pemuda MCA P.Pinang Dan 439 Lagi Istihar Keluar Parti

Dalam satu tindakan yang mengejutkan malam tadi, Ketua Pemuda MCA Pulau Pinang, Eng Hiap Boon meletak jawatan daripada semua jawatan parti, kerana mendakwa kecewa dengan kepimpinan MCA.

Eng berkata 439 ahli juga turut keluar parti bersama-sama dengan dia, mengakibatkan dua MCA cawangan di negeri itu dibubarkan.

Bercakap dalam satu sidang akhbar di George Town malam tadi, Eng berkata, beliau dan rakan-rakan seperjuangannya amat kecewa dengan pemimpin parti yang menurutnya sedang berdepan dengan isu moral dan tidak beretika dalam kepimpinan mereka.

Perbalahan dalaman parti, tambahnya, semakin buruk dan para pemimpin pula didakwanya enggan melibatkan diri dengan akar umbi atau berkhidmat kepada rakyat secara ikhlas.

Eng dikenali sebagai "penyokong tegar" bekas presiden MCA, Datuk Seri Ong Tee Keat, tetapi tegasnya, tindakannya itu adalah keputusannya sendiri.

Katanya, beliau juga difahamkan bahawa kira-kira 500 ahli parti dari Johor mungkin turut keluar MCA pada masa yang sama (malam tadi), mengakibatkan pembubaran lima cawangan parti itu.

Eng berkata, beliau tidak tahu bila badai itu akan berhenti, tetapi menegaskan bahawa kepimpinan MCA perlu melakukan muhasabah diri.Malaysiakini

Video & Gambar : Santai Pemuda Bersama ARC BesutPendaftaran peserta
Saf pimpinan
Aktiviti bermotor
Acara tarik tali
Antara sebahagian hadirin
Penyampaian hadiah oleh Ketua Pemuda Pas Pusat Ust Nasaruddin Hasan Tantawi

Aktiviti santai bersama Pemuda Dun Hulu Besut anjuran ARC ( Alternatif Riding Club ) Besut.Aktiviti bertujuan merapatkan hubungan antara ahli serta menambahkan lagi keahlian ARC Besut.
Terima kasih kepada pimpinan yang turut hadir memeriahkan majlis ini,antaranya Ketua Pemuda Pas Pusat Ust Nasaruddin Hasan,Ketua Pemuda Pas Terengganu Ust Mohd Nor Hamzah,YDP Kawasan Besut Ust W.Azhar W.Ahmad,Tim. YDP Kawasan Besut merangkap Pengerusi MTD Hulu Besut Cikgu Solahuddin Jaafar dan Ketua Dewan Pemuda Pas Kawasan Besut Saudara Zukri Jusoh.
Terima kasih tak terhingga kepada semua yang terlibat terutama Majlis Tindakan Dun Hulu Besut dan Dewan Pemuda Pas Kawasan Besut.Tahniah juga diucapkan kepada semua ahli ARC Besut yang bertungkus lumus menjayakan program ini.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....