Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 23 Mac 2015

Kerajaan Perpaduan DAP dan Barisan Nasional ???


Aku tertarik dengan kenyataan terbaru pemimpin DAP,Lim Kit Siang yang mencadangkan kerajaan campuran antara pembangkang dan kerajaan kononnya demi mempertahankan perlembagaan dan kedaulatan undang undang.

Tidak sukar untuk difahami apa yang tersirat dari kenyataan tersebut.Tujuaannya untuk menghalang perjuangan islam Pas khususnya hudud.

DAP sudah mengeluarkan sikap sebenar mereka yang sanggup berbuat apa sahaja termasuk berbaik dengan musuh ketat mereka UMNO untuk berpakat dalam menolak Hudud.

Kalaulah kenyataan ini keluar dari pemimpin Pas terutama Presidennya tentulah gempar seantero Malaya dan akan dihentam kiri dan kanan oleh mereka2 yang kononnya pejuang Pakatan Rakyat.Bila kenyataan ini keluar dari mulut pemimpin DAP,diam,senyap dan hilang kata2...

Sebelum ini dihentamnya Pas kononnya nak berUG dengan Umno,alih dia pulak yang nak berkerajaan campuran dengan BN.

Bukan tugas yang mudah untuk menyaksikan islam tertegak di bumi Malaysia ini.Benarlah dalam politik kawan boleh jadi musuh,musuh boleh jadi kawan ~ Tinta Hijau DKB

Berikut kenyataan Kit Siang seperti dilaporkan Malaysia DISINI :

Susulan keadaan tidak menentu politik Malaysia, pemimpin popular DAP Lim Kit Siang mengusulkan pembentukan sebuah kerajaan persekutuan campuran untuk “Selamatkan Malaysia”.

Kerajaan baru ini patut melibatkan anggota Parlimen kedua-dua belah kerajaan dan pembangkang yang mempertahankan perlembagaan dan kedaulatan undang-undang.

Terkini !!! Lee Kuan Yew Meninggal Dunia


SINGAPURA - Bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew meninggal dunia jam 3.18 pagi tadi di Hospital Besar Singapura akibat penyakit radang paru-paru yang teruk.

Pejabat Perdana Menteri Singapura‎ telah mengeluarkan kenyataan mengesahkan berita kematian Perdana Menteri pertama negara itu.

Kuan Yew sebelum ini dilaporkan berada dalam keadaan kritikal.‎

Kuan Yew, 91, dimasukkan ke unit rawatan rapi di Hospital Besar Singapura sejak 5 Februari lepas kerana menghidap radang paru-paru yang teruk.SH

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....