Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Ahad, 23 September 2012

Foto Berbicara : Antara Sanjungan Dan Penghinaan Terhadap Tok Guru Nik Aziz

 Walaupun berlainan bangsa dan berbeza fahaman agama,Orang bukan Islam begitu menghormati dan menyanjungi Tok Guru
 Penghinaan terhadap Tok Guru oleh mereka yang mengaku melayu dan Islam

Foto 1 :  Dirakam ketika Tok Guru meluangkan masa menziarahi kematian ibu kepada Tan Choon Hwa, pengerusi TCH Group di Kota Bharu pagi tadi.

Perhatikan bagaimana hormatnya kaum Cina Kelantan pada Tok Guru.Mereka berbaris mengambil peluang untuk bersalam dan ada antara mereka yang mencium tangan Tok Guru...

Foto 2 : Bagaimana dasyatnya penghinaan terhadap Tok Guru oleh musuh musuh politik disebelah sana yang mengaku melayu dan Islam.Bukan sekadar menghina Tok Guru bahkan turut menghina sunnah Rasulullah SAW  DISINI.Fikir fikirkanlah...

Program Keagamaan Di Selangor Rancak Bawah Pakatan Rakyat

SHAH ALAM 23 SEPT: Di bawah Pakatan Rakyat(PR) program-program keagamaan dilihat bertambah rancak di Selangor.

Lebih membanggakan ia semakin mendapat sambutan masyarakat umum, khususnya golongan muda secara mendadak sejak kebelakangan ini.

Kejayaan tersebut disifatkan berpunca dari hasil pendekatan dan kerjasama erat antara golongan agamawan dan Kerajaan Negeri Selangor di bawah pimpinan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Demikian menurut Imam Besar Masjid Negeri Selangor, Ustaz Ahmad Mustafa Mohd Sidin dalam satu wawancara eksklusif dengan TV Selangor di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah baru-baru ini.

“Ada kalangan penceramah kita hari ini berjaya menarik golongan anak muda dan pengalaman saya sendiri di masjid ini dengan adanya ‘ustaz ikon’ sebegini kita tengok program kita sudah ada 50/50 atau pun 40/60 peratus sebahagiannya adalah orang muda.

“Ini adalah tanggungjawab besar yang berjaya dilaksanakan oleh Kerajaan Negeri dan kita berharap dapat diteruskan, bukan sahaja di peringkat negeri, tetapi di peringkat kecil-kecilan di daerah-daerah,” kata beliau.

Pada masa ini, selain memperbanyak program keagamaan, Kerajaan Negeri turut  menggunakan pendekatan dengan menyelitkan ikon di kalangan tokoh agama terkenal  dalam program-program yang dianggap mampu menarik kehadiran golongan muda.

Antaranya penceramah bebas terkenal, Ustaz Azhar Idrus dan Ustaz Don Daniyal yang pernah dijemput mengadakan ceramah agama dalam program sambutan ambang tahun baru, Sambutan Hari Belia Selangor, Konvoi ke Masjid dan lain-lain.

“Mungkin pendekatan kita yang lama dahulu kita tidak lihat penerimaan mereka dan mereka mungkin rasa ceramah agama ini hanya untuk orang tua-tua sahaja.

“Apabila turunnya penceramah kita di padang, stadium dan tempat-tempat yang disukai orang muda, akhirnya menarik hati orang muda ini dan akhirnya mereka turun pula ke masjid dan surau.

“Bagi saya ini adalah kejayaan yang baik dan berjaya dilaksanakan oleh Kerajaan Negeri,” kata Ahmad lagi.

Ahmad juga menjelaskan, berbeza dari dahulu, program yang dijalankan di masjid juga bertambah dengan pelbagai kelas agama dan mendapat sambutan positif dari masyarakat Islam Selangor.

“Kita dapat tengok masjid mengadakan kuliah keagamaan pelbagai waktu, bukan sekadar kalau dahulu kuliah cuma diadakan selepas Maghrib atau selepas Subuh tetapi sekarang pada waktu pagi sudah bermula seperti Kuliah Duha yang dahulu kita tak pernah dengar sekarang dah ada dan juga kelas selepas waktu Asar.

“Kalau hari Sabtu dan Ahad kuliah diadakan dari pagi hinggalah ke malam,” ujar beliau lagi.Menurut Ahmad, pernah dalam sebuah program yang diadakan pada waktu Subuh di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah sebelum ini, mencatatkan kehadiran orang ramai yang menyamai kehadiran solat Jumaat di masjid sama.TVS

Video : Ceramah Barisan Nasional Kutuk UMNO
Ceramah makan tuan. Tidak tahu beza warna bendera. Mahu hentam Pakatan Rakyat tetapi tanpa disedari bendera Umno juga mempunyai warna yang sama.Bendera Indonesia dicipta pada tahun 1944 dan mula dikibarkan pada 1945 rujuk SINI.

Sementara bendera Umno mula direka selepas penubuhannya pada 1946 rujuk SINI.Nama pun hampir sama,bendera Indonesia disebut Sang Saka Merah Putih sementara bendera Umno Sang Saka Bangsa.Siapa yang tiru siapa sebenarnya kih..kih..kih..

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....