Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Sabtu, 31 Mac 2012

Gambar Kereta DS Anwar Yang Kemek Dilontar Objek KerasDatuk Sri Anwar Ibrahim menunjukan keretanya yg kemek dilontar dgn objek keras sewaktu dalam perjalanan ke Padang Perdana Kota Bharu untuk berceramah sempena Solat Hajat 'Putrajaya Bermula Di Sini'.

Angkara siapa ?????? tentunya angkara mereka2 yang bimbang akan kehilangan kuasa pada PRU 13 nanti.Diajak bersemuka menikus,hanya berani berselindung disebalik bayang2 yang penuh fitnah dan tindakan tidak bermoral.Amat memalukan !!!!!!!!!

PRU 13 : Salahuddin Ayub sahkan akan bertanding di Johor

KUALA LUMPUR, 31 Mac — Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub telah mengesahkan akan kembali ke Johor, menyertai rancangan Pakatan Rakyat (PR) Johor untuk mengambil alih negeri berkenaan dalam pilihan raya akan datang.

Ahli Parlimen Kubang Kerian itu berkata demikian ketika majlis makan malam bersama media malam tadi di Skudai, Johor, namun enggan mengulas sama ada beliau akan menjadi menteri besar sekiranya pakatan pembangkang itu menawan Johor dalam pilihan raya akan datang.

“Siapa yang akan jadi menteri besar itu perlu ditentukan oleh kepimpinan PR dan bukan masanya untuk kita berbincang mengenai perkara itu sekarang,” katanya.

Pada 6 Febuari lalu, The Malaysian Insider telah melaporkan barisan kepimpinan PR telah mengadakan satu “perbincangan serius” dengan Salahuddin (gambar) untuk kekal di negerinya yang mempunyai kekurangan calon berwibawa untuk mengisi jawatan menteri besar.

Pembangkang di Johor menjangkakan akan memperoleh kemenangan besar dalam pilihan raya akan datang dengan peningkatan sokongan masyarakat Cina, namun kekurangan calon berkelayakan untuk menjawat jawatan menteri besar telah menerima tekanan dari Umno yang mengatakan PR akan menjadi “kerajaan Cina.”

The Malaysian Insider difahamkan anak kelahiran Pontian ini telah mengadakan perbincangan tertutup dengan PR Johor.

Bekas Ketua Pemuda PAS ini semalam turut berkata, “Pulai, Tanjung Piai, atau Batu Pahat adalah kawasan yang menarik untuk bertanding,” dan menambah cadangan itu telah pun dipersetujui oleh PAS Johor dan Kelantan termasuk persetujuan daripada kepimpinan pusat.

PRU 13 : Lebih Ramai Pemimpin dan Ahli Umno Akan Meninggalkan Parti

Rombongan ‘Jaulah’ Kelab Kakitangan Pejabat Badan Perhubungan PAS Terengganu (KEBAP) singgah di bandar Jertih pada Jumaat 30 Mac.

BESUT – Menjelang pilihanraya umum kali ke-13 (PRU-13) yang akan diadakan pada bila-bila masa sahaja, lebih ramai ahli dan pemimpin parti Umno akan meninggalkan parti itu kerana hilang keyakinan terhadap perjuanngan yang telah dilihat tersasar jauh dari matlamat asalnya.

Timbalan Yang DiPertua PAS Besut, Shalahuddin Jaafar meramalkan demikian berdasarkan perkembangan politik semasa yang semakin ‘menarik’ kini.

“Bekas wakil rakyat yang merupakan bekas Ketua Penerangan Bahagian Pekan yang diketuai Perdana Menteri Dato’ Seri Najib telah meninggalkan Umno,

“bekas Menteri dan bekas Ahli Majlis Tertinggi juga telah keluar , ramai lagi ahli yang akan keluar parti kerana tidak lai yakin dengan perjuangan Umno,”ujarnya ketika mengulas laporan seramai 21 orang dari Pemuda Umno Kampong Dodoi Pulau Pinang menyerahkan borang permohonan menjadi ahli PAS.

Shalahuddin yang lebih dikenali sebagai Cikgu Solah berkata demikian mewakili Yang DiPertua PAS Besut, Ustaz wan Azhar Wan Ahmad, ketika mengalu-alukan persinggahan rombongan ‘Jaulah’ Kelab Kakitangan Pejabat Badan Perhubungan PAS Terengganu (KEBAP) di bandar Jertih di sini pada Jumaat 30 Mac.

Gambar : Sekitar Majlis Solat Hajat Dan Ceramah Perdana Di Padang Perdana Kota Bharu

Solat Hajat :
Ceramah Perdana :


Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....