Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Khamis, 28 Januari 2010

Gambar:Solat Hajat Di Stadium Sultan Muhammad Ke 4 Di Kota Bharu


Rumah Ibadat Di Serang,Pemuda Pakatan Dan BN Bersatu

KUALA LUMPUR, Jan 28 — Pemuda Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Rakyat (PR) melakar sejarah apabila keseluruhan pimpinan sayap-sayap Pemuda komponen kedua-dua ikatan itu hari ini bersepakat mengeluarkan satu kenyatan bersama bagi mengutuk insiden-insiden serangan ke atas rumah-rumah ibadat sejak awal bulan ini.
“Saya selaku Pengerusi Pemuda BN mengucapkan syabas dan terima kasih di atas persefahaman dan persetujuan yang dimeterai oleh semua pihak yang telah menampakkan kematangan politik di kalangan pemimpin generasi muda masa kini dengan meletakkan perpaduan negara mendahului perbezaan fahaman politik,” kata Pengerusi Pemuda BN Khairy Jamaluddin (gambar) dalam kenyataan ringkas dimuatkan dalam blognya.
Kenyataan itu dikeluarkan di sebalik siri serangan ke atas gereja dan yang terbaru kerja meletakkan kepala babi hutan di dua buah masjid semalam.
Ia dipercayai berhubung kait dengan isu kontroversi penggunaan kalimah Allah.
Kenyataan bersama yang dikeluarkan menyebut, “kami, barisan kepimpinan sayap Pemuda bagi parti-parti politik di Malaysia, mengambil ketetapan untuk bersepakat dan bersatu hati bagi mengecam dan mengutuk sekeras-kerasnya tindakan segelintir pihak yang terbabit dengan insiden serangan dan pencemaran ke atas rumah-rumah ibadat.”

Antara Siri Penderhakaan Umno Pada Raja Melayu

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhn9G9KM12A4opJCIGMAbpTA96nzYG8i2WdkmPBKOqIBptdE5ymP6K2oZTDzCtwAmNkDnA9QwBGEbPe94x_GFbSsD49ItVTOJOqbay9cbOQAwc76dFg5nAvYrYUpXFEWMvIljYD8GUAXp33/s400/umnobiadap.jpgKita melihat sejarah Umno Khianat lagi Derhaka kepada Raja Melayu .23 daripada24 Adun Terengganu mengugut boikot angkat sumpah Dato'Mohd Said selepas pilihanraya.Mereka wakil rakyat UMNO membuat kenyataan terbuka menyanggah pihak istana.Mereka Umno mahu Idris Jusoh dilantik sebagai MB Terengganu.

Manakala penyokong UMNO menyatakan pula Sultan Terengganu binatang.Kita pun hairan polis tidak pula buat tangkapan ke atas mereka yang "demo" dan hina sultan.Mungkinkah polis yang bertugas rabun warna dan rabun huruf sampai tidak tahu siapa yang memegang kain rentang menghina Kebawah DYMM Sultan Terengganu.

Semasa rakyat demo tak setuju Zambry Kadir jadi MB Perak di depan Istana Kuala Kangsar 6 Februari 2009,ramai yang ditangkap dan di sembur gas.

Zul Nordin Di Pelawa Sertai Umno


UMNO sedia membuka pintu untuk Ahli Parlimen Kulim - Bandar Baharu, Zulkifli Noordin menyertai parti itu sekiranya beliau dipecat daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) berhubung pendiriannya tentang penggunaan kalimah Allah.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr Mohd Puad Zarkashi berkata, UMNO bersifat terbuka mengenai perkara tersebut selagi beliau boleh menerima asas dan matlamat perjuangan parti itu yang cukup jelas iaitu untuk menegakkan dan mempertahankan Islam.

“Pada masa sama, UMNO mempunyai kerukunan hidup rakyat Malaysia dan tidak ekstrem, lebih mengutamakan permuafakatan dan mengutamakan keadilan kepada semua pihak.

“Sebab itulah hubungan baik UMNO dengan parti komponen dapat dipertahankan.

Gambar:Istana Mat Said RM……Juta?PERCAYAKAH ANDA… sebuah rumah banglow mewah dua tingkat berwarna biru serta dihiasi langskap persekitaran yang menarik ini merupakan rumah seorang pemimpin tertinggi Umno Terengganu.

Wah!! Kaya betul pemimpin tersebut sehingga boleh buat rumah dan ‘Istana’ yang hebat-hebat. Siapa pun pasti akan mengenali pemimpin tersebut.

Awang sedia maklum bahawa pemimpin ini sebenarnya datang dari keluarga miskin dan susah. Ayahandanya seorang ‘penyadak nyior’ (pengait kelapa) yang miskin serba kekurangan tetapi mampu melahirkan seorang anak yang kaya-raya.

Penyelewengan Wang Rakyat Berlaku Sejak 50 Tahun Lalu
Panelis Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan (SELCAT) terkejut dengan penemuan sesi Selcat yang berlangsung hari ini.

Hasil soal-jawab dan penelitian dokumen kepenggunaan sumber oleh Dun- dun seluruh Selangor, Selcat mendapati Adun-Adun BN menggunakan ruang samar dalam peraturan dan tatacara urustadbir untuk menyeleweng peruntukan kerajaan negeri.

ARTIKEL SETERUSNYA DI SINI

Aduka Taruna:Lidah Rais Yatim Bercadang Dua

Dalam dua hari dua macam Rais bercakap soal blogger Aduka Taruna.

Kelmarin Rais berkata, blogger berkenaan yang sudah memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia dan menarik balik 'posting'nya yang menjadi isu sekarang ini tidak akan didakwa.
Hari ini Rais bercakap macam lain pula - Aduka perlu memohon maaf dihadapan Hakim dan boleh memohon maaf secara formal kepada keluarga Diraja Johor.
Bukankah Rais ini juga pernah membakar jambatan ketika melompat dan berada dalam Parti Semangat 46 dan berjanji tidak akan berpatah balik.Entah cara apa yang dia gunakan untuk menyeberang kembali ke dalam UMNO.Masa itupun lidahnya sudah bercakap dua macam

Orang yang kenal Rais berkata, "biasalah. Itulah Rais ! "

Sumber

Suka duka pemerintahan Almarhum Sultan Iskandar

Subky Latif

DR. ABDUL Aziz Bari dalam tulisannya telah menyebut tentang licinnya peralihan kuasa takhta kerajaan Johor dari Almarhum Sultan Iskandar kepada Sultan Ibrahim Ismail menjelang pekebumian Almarhum Sultan Johor itu.

Putera sulung Almarhum Sultan Iskandar yang menjadi Tengku Mahkota selama baginda bersemayam di atas takhta. Mengikut peraturan sebelum perkebumian seorang sultan, sultan baru dimahkotakan. Tugas pertama baginda memerintahkan perkebumian disempurnakan.

Sejarah pula menyaksikan tidak selicin itu ketika Almarhum menaiki takhta. Semasa persemayaman Almarhum Sultan Ismail, Tengku Mahkota Johor adalah adinda Almarhum Sultan Iskandar dan Almarhum pula adalah Raja Muda. Waris pertama takhta adalah Tengku Mahkota.

Di saat terakhir majlis Pangkuan Raja membuat perubahan, menukar Tengku Mahkota kepada Raja Muda tadi. Seperti ada kekeliruan. Menjelang perkebumian Almarhum Sultan Ismail, majlis Pangkuan Raja memasyhurkan Tengku Mahkota sebagai Sultan yang baru bergelar Sultan Iskandar. Ia berakhir di situ.

Rakyat Johor pula menyaksikan Almahum Sultan Iskandar memulakan pemerintahan baginda dengan satu kejutan. Baginda menaiki mimbar masjid memberikan khutbah Jumaat di hadadpan Perdana Menteri Tun Hussein Onn.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....