Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Jumaat, 9 Julai 2010

Polis ambil kenyataan Ka Siong berhubung laporan Perkasa

KUALA LUMPUR, 9 Julai — Ketua Pemuda MCA Datuk Dr Wee Ka Siong hari ini dipanggil polis bagi memberi keterangan berhubung tiga laporan polis yang dibuat oleh Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) baru-baru ini.

Wee ketika dihubungi Bernama berkata beliau memberi keterangan kira-kira sejam di Ibu Pejabat Daerah Dang Wangi.

Beliau ditemani setiausaha agung Pemuda MCA Datuk Chai Kin Seng dan ketua Pemuda Wilayah Persekutuan Chew Lian Keng.

“Saya beritahu apa yang benar, tiada apa untuk disembunyikan. Saya sedia memberikan kerjasama erat kepada pihak polis pada bila-bila masa,” katanya.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi ACP Zulkarnain Abdul Rahman ketika dihubungi mengesahkan mengambil keterangan Wee berhubung laporan Perkasa tersebut namun enggan mengulas lanjut.

Perkasa baru-baru ini membuat laporan polis terhadap kenyataan Wee yang didakwa boleh menimbulkan ketegangan antara kaum serta menjejaskan keharmonian negara.

Perkasa mendakwa kenyataan Wee yang menyentuh isu sensitif berkaitan biasiswa jelas menunjukkan beliau tidak membawa konsep 1Malaysia tetapi membawa konsep perjuangan ‘‘Malaysian Malaysia’’ yang diperjuangkan DAP. — Bernama

Kaum lain terima negara Islam acuan Pas

KUALA TERENGGANU – Pesuruhjaya Pas Terengganu, Datuk Harun Taib me- nganggap hanya Pengerusi DAP, Karpal Singh sahaja tidak memahami konsep penubuhan negara Islam acuan Pas sehingga sanggup menimbulkan semula kontroversi dengan membantah perkara itu.
Imbang Penuh
Menurutnya, Pas tidak perlu membuat penjelasan rasmi kepada beliau kerana pendirian tersebut sudah lama diperkatakan di mana golongan bukan Islam lain telah memahaminya.

Katanya, sudah banyak ceramah diadakan dan hanya Karpal sahaja yang tidak hadir mendengar penerangan mengenai perkara itu menyebabkan Karpal sehingga kini tidak faham.

“Kita sudah buat banyak ‘round’ dengan DAP melibatkan orang Cina dan India, mereka boleh terima, cuma Karpal sahaja yang tidak hadir majlis kita. Jadi, penjelasan secara rasmi tidak perlu,” katanya kepada :Sinar Harian: ketika dihubungi, semalam.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas dakwaan Karpal yang sebelum ini tetap dengan pendiriannya membantah penubuhan sebuah negara Islam acuan Pas.

Harun yang juga Ketua Dewan Ulama Pas Pusat berkata, isu tersebut sudah lama dibangkitkan sejak 1980-an lagi.

Bagaimanapun, beliau tidak menolak kemungkinan isu yang timbul sekarang sengaja dibangkitkan dengan tujuan memanaskan keadaan ketika berada di ambang prapilihan raya umum.

“Biasa kalau dekat dengan pilihan raya umum, media akan cuba mencetuskan kontroversi. Melihat perkembangan ini, kita rasa pilihan raya umum sudah dekat,” katanya.

Sehubungan itu, Harun percaya, isu berkenaan yang dilihat hangat dikaitkan dengan Pas tidak akan sesekali mengeruhkan hubungan kerjasama parti itu dengan DAP.SH

PAS Terengganu Yakin Memerintah Selepas PRU13
PAS negeri Terengganu akan mengadakan memperkasakan ahli dan para petugasnya dengan latihan melalui sebuah institusi yang dikenali dengan nama Akademi Latihan Kepimpinan dan Petugas Pilihanraya atau singkatannya, ALIM bagi persiapan memerintah negeri Terengganu.

ARTIKEL SETERUSNYA BACA DISINI

‘Otak Khairy macam budak sekolah’-IBrahim Ali

Khairy dikatakan bukan sesuai memimpin Pemuda Umno mengikut presiden Perkasa

KUALA LUMPUR, 9 Julai — Presiden Pertubuhan Perkasa Malaysia (Perkasa) Datuk Ibrahim Ali menyifatkan Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin membawa “pemikiran seperti budak sekolah” kerana menyerangnya tidak tentu pasal sejak kebelakangan ini.
“Saya tidak mahu buang masa dengan budak Khairy ni, melatah tidak tentu pasal.
“Saya tidak tahu kenapa dia serang dan kaitkan saya macam-macam, terbaru (semalam) dia kaitkan Wee Choo Keong (Ahli Parlimen Wangsa Maju) dengan saya pula,” kata beliau selepas menghadiri Forum Rancangan Malaysia Ke-10 bersama RTM malam tadi.
Semalam, Khairy menyifatkan Choo Keong sebagai wakil rakyat “substandard” dan mirip Ibrahim versi Cina.
Dalam ruangan twitter ketika Choo Keong sedang menyoal Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Liew Vui Keong ketika membahaskan Rang Undang-undang Mahkamah Rendah (Pindaan) 2010 di Dewan Rakyat hari ini, Khairy berkata:
“Kualiti Wee Chee Keong mencela sangat teruk. Saya merasakan beliau seorang wakil rakyat substandard.”
Khairy berkongsi pandangannya itu ketika berbual menerusi twitter dengan rakan sejawatannya dari MCA Datuk Dr Wee Ka Siong yang juga Timbalan Menteri Pelajaran.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....