Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 22 April 2013

Bukan 22 tetapi 61 ahli Umno bertanding bebas

KUALA LUMPUR: Bukan 22 tetapi 61 ahli Umno termasuk pemimpin Wanita Umno berpengaruh Datuk Kamilia Ibrahim dan bekas timbalan menteri Mohd Shariff Omar dipecat serta merta kerana bertanding sebagai calon Bebas.

Perkara itu diputuskan oleh Pengerusi Jawatankuasa Khas Lembaga Disipilin Umno Tan Sri Tengku Ahmad Rithaudeen Tengku Ismail menggunakan fasal 20.10 Perlembagaan Umno.

Fasal itu menyatakan mana-mana anggota Umno yang bertanding sebagai calon bebas akan dipecat daripada parti dan tidak akan diterima keahliannya selama-lamanya.

"Surat-surat pemecatan keahlian telah dihantar kepada mereka yang terlibat," katanya Ahmad Rithaudeen yang dipetik Sinar Harian.

Sebelum ini, Harakahdaily melaporkan sekurang-kurangnya 22 ahli dan pemimpin Umno dipecat kerana bertanding atas tiket bebas.

Kamilia bertanding sebagai calon Bebas di Parlimen Kuala Kangsar manakala Shariff, bekas Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani yang juga Anggota Jawatankuasa Bahagian Tasek Gelugor bertanding di Parlimen Tasek Gelugor.

Ketua Pemuda Umno Bahagian Sepang Datuk Suhaimi Mohd Ghazali yang bertanding kerusi Parlimen Sepang.

Datuk Badruddin Tun Mustapha juga dipecat kerana bertanding di Parlimen Semporna dan Dun Senallang di Sabah.

Sementara itu, Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali yang diberi laluan percuma untuk bertanding satu lawan satu dengan calon PAS, timbalan Ketua Pemuda PAS Pusat Nik Abduh Nik Mat, merayu agar Lembaga Disiplin Umno supaya tidak mengenakan tindakan terhadap Timbalan Ketua Umno Bahagian Pasir Mas Che Johan Che Pa.

Che Johan sengaja tidak menyerahkan borang ketika hari penamaan calon di Pasir Mas kerana menganggap Ibrahim sebagai ‘ayah’nya.

Ahmad Rithaudeen berkata tiga anggota Umno akan dipanggil untuk menjawab kegagalan mereka menjadi pencadang, penyokong atau gagal menyerahkan borang calon pada hari penaman calon Sabtu lepas.Hrkh

Pertindihan Kerusi : 3 Dun Terengganu Pada Pas,2 Dun 1 Parlimen Pada PKR


KUALA LUMPUR: PAS memutuskan untuk menyerahkan kerusi Parlimen Labuan, DUN Sungai Aceh, Pulau Pinang dan Panti di Johor kepada PKR.

PKR pula menyerahkan tiga DUN di Terengganu iaitu Bukit Besi, Seberang Takir dan Kota Putera kepada PAS.

Manakala kerusi DUN Kota Damansara di bawah Parlimen Subang akan dirundingkan antara PAS dan PKR.

Timbalan Presiden PAS, Haji Mohamad Sabu akan bertemu dengan Dr Nasir Hashim iaitu calon dari PSM  di Kota Damansara yang bertanding atas tiket PKR di Kota Damansara.

Perkara ini diumumkan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang dalam sidang media di Pusat Media PAS Jalan Raja laut hari ini.Hrkh

Terbaik !! Foto Pemimpin PR dan BN Ketika Muda


Foto pemimpin PR dan BN diusia muda.Atas dari kiri Tok Guru Nik Aziz,Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang.

Bawah dari kiri Dr Mahathir,Najib Razak dan Chua Soi Lek ~ Tinta Hijau DKB

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....