Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Rabu, 26 Disember 2012

Video : Samseng Umno Serang Dan Tampar Warga Emas

Menyerang !!!
Menunjukkan isyarat lucah !!!K’jaan perlu jelaskan ‘latihan undi BN’ untuk Orang Asal Perak

IPOH 26 Dis: Pakatan Rakyat Perak memohon penjelasan kerajaan berhubung satu program yang disifatkan ‘latihan mengundi BN’ kepada masyarakat Orang Asal di Tapah yang membabitkan kerjasama Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA).

Mereka mendakwa program tersebut diadakan secara bersiri sejak bulan lalu di semua perkampungan Orang Asal di sepanjang Jalan Pahang Tapah.

Dalam program yang turut dihadiri pemimpin BN itu kata mereka, penduduk Orang Asal diberikan dua kertas undi (gambar), mirip kertas undi sebenar untuk pilhan raya umum.

Kemudian ujar mereka, masyarakat Orang Asal itu dipaksa memangkah BN dalam kertas undi itu di hadapan pegawai JAKOA dan seorang Adun BN yang turut serta dalam program itu.

“Satu kertas undi adalah undian untuk Parlimen Tapah dan satu lagi kertas undi DUN Chenderiang.“Penduduk dipaksa memangkah Barisan Nasional dalam kedua-dua kertas undi kemudiannya diberikan beras lima kilogram sebagai ganjaran,” kenyataan media mereka dipetik dari Harakah Daily.

Selepas Orang Asal selesai memangkah BN pada kedua dua kertas undi, mereka dikehendaki mengambalikan semula kertas-kertas tersebut, kata mereka lagi.

Sidang media mendedahkan perkara itu juga dibuat di Perak hari ini yang dihadiri Exco Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Pusat, Sandrea Ng; Timbalan Setiausaha MPN Perak Tan Kar Hing, Bendahari MPN Perak Dato Dr Yap Yit Thong dan YDP PAS Kawasan Tapah Mohd Rahim Nordin.

Turut sama pada sidang media itu termasuk Peguam Orang Asli, Bah Tony dan Ketua Biro Orang Asli MPN Perak, Bah Arsian.

Rasmi : Draf Perlembagaan Mesir Diterima

KAHERAH - Rakyat Mesir telah memberi 'lampu hijau' kepada draf perlembagaan menerusi referendum yang diadakan dalam dua peringkat baru-baru ini, dengan lebih 60 peratus menyokongnya.

Lebih 10 juta atau 63.8 peratus mengundi menyokong berbanding 36.2 peratus atau lebih enam juta membantah.

Keputusan rasmi diumumkan semalam (awal pagi tadi, waktu Malaysia) oleh Presiden Suruhanjaya Pilihan Raya Mesir, Hakim Samir Abou El Maaty.

Samir menolak dakwaan pembangkang bahawa ada individu yang menyamar sebagai hakim, yang dilantik, untuk memantau perjalanan proses referendum. Ia antara aduan dibuat oleh pembangkang kepada suruhanjaya itu,

Keputusan referendum sepatutnya diumumkan kelmarin tetapi ditangguhkan sehingga semalam ekoran aduan-aduan yang diterima.Referendum diadakan dalam dua peringkat ekoran kekurangan hakim.

Referendum pada 15 dan 22 Disember lalu diadakan di sebalik ketegangan, yang berakhir tumpahan darah dan demonstrasi termasuk di hadapan istana presiden, ekoran pembangkang dan kumpulan minoriti merasakan hak mereka telah diketepikan dalam perlembagaan baru.

Malah, ada yang beranggapan penggubalan perlembagaan baru bercanggah dengan aspirasi kebangkitan rakyat yang membawa kepada penggulingan kepimpinan tiga dekad Presiden Hosni Mubarak, awal tahun lalu.

Keputusan diumumkan menerusi stesen televisyen kerajaan, Nile News TV.Susulan keputusan rasmi yang diumumkan itu, pilihan raya Parlimen perlu diadakan dalam tempoh dua bulan.

Seramai 17,058,317 atau 32.9 peratus orang mengundi dalam referendum kali ini. Seramai 52 juta orang layak mengambil bahagian proses pengundian kali ini.

Selepas keputusan referendum diumumkan, puluhan penunjuk perasaan berhimpun di jambatan-jambatan utama di ibu negara Mesir dan membakar tayar.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....