Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 6 Februari 2012

Kumpulan Bersenjata Halang Ceramah PR Di N Sembilan

SHAH ALAM 6 FEB: Usaha sebuah cabang PKR Negeri Sembilan untuk mengadakan ceramah di Rantau, Negeri Sembilan semalam dihalang oleh sekumpulan lelaki bersenjata tajam yang mendakwa mereka penyokong Umno-BN.

Setiausaha PKR Rembau, Nor Azizi A Aziz berkata insiden itu berlaku apabila petugas PKR dari Cabang Rembau tengah membuat persiapan bagi ceramah itu di kawasan lapang di dalam Taman Jade Indah, Rantau.

"Ketika beberapa petugas sedang membuat persiapan bagi menjayakan ceramah itu pada kira-kira jam 6.30 petang, datang sekumpulan lebih kurang 30 orang bersenjata tajam ke arah mereka lalu membuat ugutan supaya ceramah itu tidak diteruskan.

"Kumpulan mereka menjadi lebih besar selepas itu dengan kehadiran lebih ramai orang. Salah seorang daripada mereka mengakui sebagai Ketua Kampung Kuala Sawah manakala yang lainnya mengatakan mereka penyokong Umno-BN.

"Mereka juga menyatakan tidak akan membenarkan sebarang program atau ceramah PR diadakan di situ kerana kawasan itu kawasan Menteri Besar Negeri Sembilan," katanya ketika dihubungi TVSelangor di sini hari ini.

Kumpulan itu juga melaungkan kata-kata kesat kepada petugas PKR berbangsa India yang terlibat di dalam kerja-kerja persiapan ceramah tersebut.

Azizi berkata, kehadiran polis selepas itu menyebabkan kumpulan tersebut bersurai meninggalkan kawasan tapak ceramah itu.

Ekoran insiden itu, pihaknya sudah membuat laporan berhubung perkara itu di Balai Polis Kuala Sawah Rantau selepas itu.

Katanya, pihaknya berharap polis menjalankan siasatan berhubung perkara itu.

Beliau berkata, disebabkan itu juga ceramah PR yang melibatkan beberapa pemimpin termasuk ADUN Paroi, Mohamad Taufek Abd Ghani dan Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin atau CheguBard terpaksa dipindahkan ke Taman Pnggiran, Senawang.TVS

Salahuddin Ayub MB Johor Jika PR Menang ???

KUALA LUMPUR, 6 Feb — Pakatan Rakyat Johor telah mengadakan “perbincangan serius” dengan Salahuddin Ayub untuk membawa Naib Presiden PAS itu kembali bertanding di negeri kelahirannya untuk mengatasi kekurangan pemimpin Melayu seterusnya menteri besar sekiranya berjaya menawan kubu kuat Umno itu.

Pembangkang di Johor menjangkakan akan merasih sokongan kuat pada pilihan raya umum akan datang, malah sokongan pengundi Cina juga bertambah namun kekurangan calon menteri besar yang berpotensi.The Malaysian Insider diberitahu beberapa sesi pertemuan empat mata antara Pakatan Rakyat Johor dan Salahuddin (gambar), Ahli Parlimen Kubang Kerian, telah diadakan.

Menurut sumber The Malaysian Insider, pertemuan itu boleh disifatkan sebagai “perbincangan serius” dan kemungkinan besar Salahuddin akan bertanding di Johor pada pilihan raya akan datang.“Salahuddin sedang memikirkan dengan serius akan perkara ini, perbincangan serius telah diadakan sebelum ini dengan beliau,” katanya.

“...dan kita Pakatan Rakyat Johor bersedia menerima kepulangan Salahuddin. Selain itu Salahuddin juga tidak keberatan untuk kembali ke Johor.”Kata sumber itu, pertemuan itu turut menyentuh mengenai kawasan yang bakal ditandingi Salahuddin nanti.

“Kawasan untuk beliau bertanding sudah dikenalpasti. Kemungkinan beliau akan bertanding kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) tapi keutamaan kita adalah meletakkan beliau bertanding di kerusi DUN,” katanya.Dilihat kehadiran Salahuddin yang sudah dua penggal menjadi Ahli Parlimen Kubang Kerian di Johor akan mewujudkan fenomena baru di negeri itu terutamanya pengundi Melayu.

Video : Nak Jaga Stadium Yang Dah Runtuh Pun Tak Boleh???KUALA TERENGGANU - Pesuruhjaya PAS Terengganu, Haji Mohd Abdul Wahid Endut berkata kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) tidak boleh diharapkan lagi untuk menjaga negeri ini kerana tidak berupaya walaupun hendak menjaga sebuah stadium yang sudah runtuh.

Menurutnya, kerajaan telah belanja RM2.2 juta mengupah sebuah perunding bagi membuat kajian samada stadium tersebut masih selamat untuk digunakan atau sebaliknya.Namun katanya, sehingga sekarang hasil kajian tidak diumumkan kepada rakyat.

Beliau berkata, kerajaan memerlukan lagi kewangan sebanyak RM6 juta untuk merobohkan baki bumbung yang belum runtuh lagi.

Dalam pada itu katanya, belum pun stadium tersebut dibaiki, peralatannya yang bernilai RM50 juta hilang dicuri orang.

“kalau macam ini, buat stadium pun boleh runtuh, mahu (nak) jaga stadium runtuh pun tak boleh, macamana kita mahu (hendak) harapkan dia (Umno/BN) menjaga negeri ini,

“itu sebabnya, dalam pilihanraya akan datang, kita pastikan bukan sahaja Terengganu, Putrajaya kita akan menang pada kali ini,”ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika berucap dalam Majlis Makan Malam Sempena Sambutan Tahun Baru Cina di sebuah restoran di bandar Kuala Terengganu pada Jumaat malam 3 Januari.

Sebelum itu, beliau memberitahu lebih 300 orang kaum Cina yang hadir, kawasan Presiden MCA di Labis Johor sudah ‘terbalik kot’.

Beliau yang baru pulang menghadiri majlis sempena Tahun Baru Cina disana, berkata, dulu 70% kaum Cina menyokong MCA dan Barisan Nasional.

Tetapi katanya, Labis akan jatuh pada PRU13 akan datang, kerana sekarang 70% kaum Cina menyokong Pakatan Rakyat.BOImbang Penuh

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....