Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Ahad, 13 Mei 2012

Gambar : Menarik !!! Mereka Menghormati Tok Guru Nik Aziz Dengan Berbagai Cara

Sultan Kelantan mempersilakan TGNA untuk berjalan terlebih dahulu. Foto : Topeng Perak Unmasked
Ulama Antarabangsa juga amat menghormati Tuan Guru
Tuan Guru Haji Hadi & Tuan Guru

Video : Ungkapan ' Haram Jadah ' ,Najib Dituntut Mohon MaafJOHOR 13 Mei:
Ungkapan ‘Haram Jadah’ oleh Najib Razak yang ditujukan kepada peneroka yang menentang penyenaraian Felda Global Ventures Holdings (FGVH) adalah sangat kesat dan tidak beradab, kata Pengerusi Persatuan Anak Peneroka Felda kebangsaan (Anak), Mazlan Aliman. “Haram Jadah’ dalam kamus DBP


Dewan Bahasa Pustaka) bermaksud ‘Anak Luar Nikah’. Ini sangat bertentangan dengan prinsip Rukunegara – Kesopanan dan Kesusilaan

“Ajaran Islam menekankan ketinggian akhlak dan moral, lebih-lebih lagi pemimpin yang sepatutnya menjadi contoh ikutan rakyat. Ungkapan ‘Haram Jadah’ adalah terlalu kesat,” katanya.

Lanjutan itu, laporan polis dibuat di Balai Polis Kulai oleh pimpinan Anak Johor 12 Mei lalu mendesak Najib menarik balik ucapannya dan meminta maaf secara terbuka.

“Peguam akan menghantar notis tuntutan permohonan maaf. Jika gagal berbuat demikian; saman malu akan dikemukakan,” ujar Mazlan memberitahu terlalu ramai golongan yang tidak bersetuju dengan penyenaraian FGVH di Bursa Malaysia.

“Bukan sahaja warga Felda tapi umumnya rakyat terlalu sayang dan prihatin dengan masa depan seperti Felda,” jelasnya.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=30298

PRU13: PAS tangguh muktamar, ganti himpunan raksasa

KUALA LUMPUR, 13 Mei: PAS akan menangguhkan muktamar yang sepatutnya diadakan pada Jun ke November depan.

Presidennya, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata, ia akan digantikan dengan perhimpunan raksasa pada 1 Jun di Alor Setar, Kedah yang akan memberi fokus sepenuhnya kepada pilihan raya umum ke-13.

"PAS lebih menumpukan kepada persediaan menghadapi pilihan raya umum yang masih menjadi teka-teki, itulah demokrasi di negara itu.

"Jadi PAS tangguh muktamar ke satu tarikh lain dan akan adakan ijtima' dan munajat perdana untuk perkasakan jentera dan ahli di seluruh negara bagi menghadapi pilihan raya umum ke-13," kata beliau pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat jawatankuasa PAS Pusat di ibu pejabat parti, Jalan Raja Laut, dekat sini, hari ini.

Beliau berkata, Naib Presiden, Datuk Mahfuz Omar akan menjadi pengarah bagi ijtima' yang dijangka dihadiri lebih 100,000 ahli parti itu.

"Maklumat lanjut akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

"PAS tak akan sediakan bas untuk ke sana tapi semua atas usaha ahli sendiri tapi kita yakin kehadiran lebih 100,000," katanya.

Sementara itu, Ustaz Hadi juga memaklumkan seratus peratus nama calon dari setiap negeri sudah dihantar ke Jawatankuasa Pusat dan diluluskan Majlis Syura.

"Jawatankuasa Pusat memberi kepercayaan kepada Dewan Harian PAS Pusat untuk meneliti semua calon yang dikemukakan kepada pusat dan diluluskan Majlis Syura," katanya.

Tambah beliau juga, isu pertindihan kerusi dengan PKR dan DAP akan diselesaikan oleh Jawatankuasa Bersama dalam Pakatan Rakyat.

"Itu akan diselesaikan oleh jawatankuasa bersama dalam Pakatan Rakyat," katanya.

Turut bersama pada sidang media ialah Timbalan Presiden, Mohamad Sabu,  Naib Presiden, Datuk Mahfuz Omar dan Salahuddin Ayub, serta Setiausaha Agung, Datuk Mustafa Ali.Hrkh

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....