Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Ahad, 19 Februari 2012

Lagi Bekas Pegawai Tinggi Kerajaan Sertai Pas

bekas Timbalan Pengarah Hospital Besar Melaka, Dr Khalid Kassim menyerahkan borang permohonan menyertai Pas kepada Tuan Guru Presiden

MELAKA, 19 Feb: Bekas Pengarah Kastam Pulau Pinang, Datuk Sahak Sudin (gambar kiri) dan bekas Timbalan Pengarah Hospital Besar Melaka, Dr Khalid Kassim menyertai PAS.

Mereka menyerahkan borang permohonan keahlian PAS kepada Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang pada program ceramah perdana sempena Konvoi Jelajah Lajnah Penerangan PAS Pusat ke Melaka di Surau Ustaz Ali, Permatang Pasir, Telok Mas, malam tadi.

Khalid telah berkhidmat di Hospital Besar sejak puluhan tahun lalu dan menamatkan perkhidmatan sepenuh masa dengan kerajaan sejak beberapa tahun lalu.

Sementara Sahak pernah berkhidmat di beberapa buah negeri dan jawatan tertinggi beliau ialah Pengarah Kastam Pulau Pinang.Mereka berasal dari Melaka dan telah menyatakan kesediaan untuk menyumbangkan sepenuh tenaga kepada perjuangan menegakkan Islam dan keadilan di Melaka.

Dua laporan akan dibuat ke atas pemimpin Umno Terengganu


KUALA TERENGGANU - Dua laporan, satu kepada kepada pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan satu lagi kepada Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Terengganu ke atas dua pemimpin Umno Terengganu pada pagi ini Ahad 19 Februari.

Anggota Jawatankuasa Kerja PAS Pusat, Dato' Usta Abu Bakar Chik, dalam kenyataannya yang dihantar melalui pesanan ringkas kepada Buletinonline memaklumkan, beliau akan membuat satu laporan

“Esok, 19 Feb, ‘report’ PAS PARTI AJARAN SESAT KE ATAS AHMAD SAID akan dikemukakan kepada Pesuruhjaya Agama (negeri) Terengganu,

“pada jam 9.30 pagi, tuan puan di jemput (hadir) bersama-sama,”ujarnya yang telah membuat laporan polis pada 14 Februari lalu, ekoran keengganan dan kegagalan Pengerusi Perhubungan Umno Terengganu itu, menarik balik keyataannya yang menuduh ‘PAS adalah Parti Ajaran Sesat’.

Manakala, Penasihat Ahli Lembaga bPengarah Sekolah Rendah Islam Darul Bayan,Ustaz Satiful Bahri Mamat akan membuat satu laporan kepada SPRM berhubung tindakan JKKK merampas tanah sekolah tersebut.

Menurut Pengarah Jabatan Penerangan PAS Terengganu, Ustaz Wan Sukairi Wan Adullah, Ustaz Satiful akan membuat laporan tersebut pada jam 11 pagi.

“satu laporan kepada SPRM cawangan Terengganu akan dibuat oleh Ustaz Hj Saiful (Satiful) Bahri Mamat (berkait) isu rampasan tanah SRIDB, pada Ahad, 19 Feb jam 11 pagoi,

“di Pejabat SPRM Cawangan Terengganu Tingkat 10 Wisma Persekutuan, Kuala Terengganu,”ujarnya

Menurutnya satu sidang media akan dibuat sejurus penyerahan laporan tersebut dan menjemput semua penyokong serta rakan-rakan media hadir.BO

Hudud : Antara Kenyataan Guan Eng Dan Soi Lek


Antara Kenyataan 2 Pimpinan Bukan Islam Dalam Debat Petang Semalam:

Chua Soi Lek: "Kita orang Cina berani menentang & melawan UMNO terutama dalam bab Hudud, adakah DAP berani dalam hal ini...???"

Jawab Lim Guan Eng: "Kita orang DAP tidak boleh menghalang kepercayaan orang Islam dalam hal Agama mereka, begitu juga orang PAS tidak pernah menghalang dalam bab Agama kita".

Nampak perbezaan "Tarbiyah rakan bukan Islam dalam Pakatan Rakyat dengan "Tarbiyah" rakan bukan Islam dalam Barisan Nasional..?

Pas Kelantan Cabar Hasan Ali

KOTA BHARU - Pas Kelantan mencabar Datuk Dr Hasan Mohamed Ali mengemukakan bukti siapa parasit sebenar yang dimaksudkan wujud dalam kepimpinan parti tersebut di peringkat negeri itu.

Timbalan Pesuruhjaya III Pas Kelantan, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah bagaimanapun berkata, bekas pemimpin Pas Selangor ituperlu berhenti membuat sebarang tuduhan sekiranya tidak mempunyai bukti kukuh.

“Jangan buat tuduhan melulu, saya pun orang yang dekat dengan (Mursyidul Am Pas, Datuk) Nik Aziz (Nik Mat), jika betul ada,sepatutnya dia buktikan kepada pimpinan Pas.

“Apa niat dia (Hasan) yang sebenarnya sehingga sanggup mendedahkan perkara ini secara terbuka menerusi media dan tiada bukti,” katanya kepada Sinar Harian.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Hasan semasa ditemu ramah dalam program bual bicara menyatakan dalam Pas Kelantan wujud parasit, yang dekat dengan Nik Aziz.

Mohd Amar yang juga Exco Kerajaan Negeri berkata, tindakan Hasan yang mendedahkan perkara itu secara terbuka seolah-olah menunjukkan dirinya seperti menyebelahi pihak Umno.

“Dia bukan ahli Pas lagi, tetapi sekiranya dia jujur dan mahu menjaga Pas, tidak perlulah terus membuat tuduhan seperti ini,” katanya.SH

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....