Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Jumaat, 11 Mei 2012

Video : Ust Azhar Idrus Di Lokasi Himpunan Bersih 3.0


Keganasan polis: Kerajaan Umno cuba sembunyi kebenaran

KUALA LUMPUR: Angkatan Muda KEADILAN (AMK) menyifatkan kerajaan Umno BN mahu menyembunyikan kebenaran mengenai keganasan polis pada perhimpunan Bersih 3.0, kata Ketua Penerangan AMK, Lee Khai Loon.

“Apakah kerajaan tidak mahu kebenaran dicari? Apakah kebenaran sengaja disembunyikan oleh kerajaan Umno BN dengan menubuhkan sebuah panel siasatan yang tidak bebas semata-mata untuk meredakan kemarahan rakyat?” katanya.

Pada kenyataan media petang ini, beliau berkata, AMK kecewa kerana kerajaan menolak tawaran siasatan bebas yang ditawar pelapor khas Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB), Frank La Rue dan Maina Kiai.

“Sebaliknya kerajaan berdegil menubuhkan panel siasatan yang tiada kredibiliti dan dipengerusi bekas Ketua Polis Negara, Tun Hanif Omar yang prejudis terhadap perhimpunan itu.“Perlantikan itu bukan sekadar dikritik Pakatan Rakyat dan badan bukan kerajaan (NGO), malah dari 

Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah sendiri,” katanya.Siasatan bebas, kata Khai Loon, penting supaya kebenaran sebenar dapat dicari, seterusnya mengangkat demokrasi negara ke tahap lebih baik.

“Justeru, AMK mendesak Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menjemput La Rue dan Kiai membuat siasatan bebas mengenai keganasan polis dalam perhimpunan Bersih 3.0.

Pada 6 Mei lalu, pelapor khas PBB , Frank La Rue menawar diri untuk menjalankan siasatan bebas insiden keganasan polis pada perhimpunan Bersih 3.0 dan Bersih 2.0 tahun lalu.

Kerajaan Umno, sebaliknya menolak tawaran itu dan menubuhkan panel siasatan yang disertai enam anggota dengan Hanif sebagai pengerusi panel tetapi dikritik pelbagai pihak.

Mengulas lanjut, Khai Loon berkata, kerajaan tidak boleh mengharapkan penerimaan rakyat dengan panel siasatan yang dicurigai kredibilitinya.

“Jangan terbelenggu dalam syndrom of denial (sindrom penafian). Panel siasatan yang ditubuh akan jadi sia-sia kerana rakyat sudah bijak membuat penilaian,” katanya.Keadilandaily

Video : Ceramah Berapi Bukan Islam Kelantan Bela Tok Guru Nik Aziz
Cikgu Lau Chin Chua adalah bekas S/U Gerakan Kelantan

Tok Guru Nik Aziz terima borang ahli PAS dari Aishah malam ini

KUALA LUMPUR: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat akan menerima borang keahlian ahli PAS daripada penyanyi popular bersuara lunak dan Juara Lagu 1990, Wan Aishah Wan Arifin (gambar) di Markas Tarbiah PAS Pusat Taman Melewar, Jumaat 11 Mei hari ini, jam 9.30 malam.

Menurut Ketua Penerangan PAS Batu, Ustaz Marzuki Zakaria, satu ceramah perdana "Rakyat Melangkah Ke Putrajaya" akan diadakan dan dipancarkan secara langsung melalui webtvpas di alamat http://webtv.pas.org.my saluran 1 dan 3, juga dipaparkan pada blog telukbakong.online.

Katanya, selain Tuan Guru Nik Aziz dan Wan Aishah, turut berceramah ialah bekas Menteri Kesihatan, Datuk Dr Chua Jui Meng; anak bekas TPM, Tamrin Tun Ghafar Baba dan Timbalan Ketua Muslimat PAS Pusat, Dr Mariah Mahmood.

Penyajak tersohor, Pyan Habib turut mendeklimasikan beberapa sajak pada majlis malam ini, ujar beliau.

Selepas solat Isyak, katanya, PAS Batu turut menganjurkan Munajat Perdana PRU13 bagi memohon pertolongan Allah SWT agar diberikan kemenangan kepada Pakatan Rakyat dalam pilihan raya umum yang dijangka Jun ini.

Orang ramai sekitar lembah Klang dijemput datang beramai-ramai.Hrkh

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....