Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Selasa, 28 Julai 2009

Zamri lawan Nizar: Berita lucu dari Afrika Part 2..ha.. ha.. ha..


KAMPALA 28 Julai - Pemimpin-pemimpin UMNO tidak perlu memberi respons kepada kenyataan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkaitan hubungan parti itu dan UMNO memandangkan rekod pendirian Menteri Besar Kelantan itu yang berubah-ubah.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, penafian Menteri Besar Kelantan itu semalam mengenai kesediaan Kerajaan Pas Kelantan mengadakan hubungan bersama UMNO bukanlah yang pertama.

"Ia macam satu putaran, dulu pun dia buat kenyataan begini tapi dia kata tak sebut begitu. Mungkin yang terbaik kepada kita sekarang ialah tak perlu buat apa-apa komen (kepada kenyataan-kenyataan Nik Abdul Aziz).

"Semacam kita ini seolah-olah silap (setiap kali respons kenyataan Nik Abdul Aziz) walaupun kita hanya respons berdasarkan apa yang kita tahu mengenai kenyataan beliau. Kalau apa yang dilaporkan oleh media itu memang betul, respons kita sebelum ini tidak silap," katanya kepada wartawan Malaysia di sini hari ini.

Timbalan Perdana Menteri berada di sini untuk menghadiri Dialog Perkongsian Pintar Global 2009 (Global 2009) di Munyonyo Commonwealth Resort dekat sini yang bermula kelmarin dan berakhir hari ini. - Utusan

Itulah Umno,hidung tak mancung pipi tersorong sorong.Nampaknya UMNO sekali lagi terkena penangan Tok Guru kita woo..woo..hidup Tok Guru..hidup Tok Guru.Mereka sekali lagi tersungkur angkara ciptaan sendiri.Bola tanggung yang di sangka rupanya taik burung menimpa muka,sipi sipi kata P.Ramlee ha..ha..ha..Kini mereka terpaksa mengalah dan kenyataan ini datang dari Timbalan Presiden mereka.Apabila Tok Guru keluarkan kenyataan kali pertama(rujuk catatan Ambo sebelum ini) maka berbondong bondong kuncu kuncu UMNO cuba menyerang Tok Guru dengan berbagai kenyataan.Pas nak masuk UMNO? woi..woi.. jauh panggang dari api puihh!!Apabila Tok Guru keluarkan kenyataan kedua(juga rujuk catatan Ambo sebelum ini) mereka sunyi sepi bak dilanggar garuda,sehinggakan Timbalan Presiden mereka yang sedang mengajar negara Afrika cara menangani rasuah he..he..he..terpaksa mengeluarkan kenyataan.Tahniah Tok Guru,Tok Guru memang hebat berpolitik,teruskan menggertak UMNO biar mereka terkencing,terberak sehingga seluar mereka bergelumang dengan taik,teruskan..

SALAM DARI AMBO TINTA HIJAU DARI KAKI BUKIT

Zamri lawan Nizar: Rakyat Kelantan juga perlu berarak???SHAH ALAM – Bekas menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Zaid Ibrahim berkata, rakyat Kelantan perlu bersedia untuk berarak dan mengadakan demonstrasi secara aman ekoran keengggapan kerajaan Barisan Nasional (BN) membayar royalti minyak yang dikatakan menjadi hak rakyat negeri berkenaan.

Beliau berkata, sudah sampai masanya rakyat Kelantan bersuara dalam hal tuntutan yang membabitkan wang RM1 bilion tersebut.

Katanya, tidak memadai hanya Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Pengerusi Jawatankuasa Peran�cangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Kelantan, Datuk Husam Musa yang bersuara.

“Kita sepatutnya mendesak bayaran wang tertunggak itu dibuat dalam masa terdekat, ia mem-bolehkan kerajaan Kelantan meneruskan pembangunan membasmi kemiskinan di negeri tersebut.

“Ketua Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Mustapha Mohamad juga sepatutnya menyokong pembayaran wang royalti berkenaan dan lebih mementingkan soal kebajikan negeri berbanding politikya,” katanya dalam satu kenyataan semalam.

Menurutnya, dari segi undang-undang, hak Kelantan jelas dalam perjanjian yang ditandatangani oleh wakil Petronas ketika itu, Tengku Razaleigh Hamzah dan Menteri Besar Kelantan, Datuk Mohd Nasir pada 1975.

“Tengku Razaleigh sendiri telah menyatakan perkara ini jelas dan Kelantan sepatutnya dibayar wang dari hasil minyak berkenaan.

“Hanya BN dan penasihat mereka yang tidak bermaruah yang masih mahu menidakkan perkara yang benar.

“Agaknya BN sanggup berbuat demikian kerana mereka tahu memadailah jambatan RM7 juta dijanjikan atau RM1 ribu diberi kepada pengundi-pengundi terpilih,” katanya.

sumber, Sinar Harian online

Zamri lawan Nizar: Nantikan Bala Tentera Pemuda Pas 1 ogos nanti.Ketua Pemuda PAS, Nasrudin Hassan terus menyatakan komitmen pemuda PAS untuk menggerakkan himpunan mansuh ISA yang dijadualkan pada 1 Ogos ini.


Beliau menjangkakan lebih 100 000 orang akan hadir dalam himpunan tersebut."Kami menjangkakan lebih 100,000 orang akan hadir dan Pemuda PAS akan menggerakkan kira-kira 30,000 orang ahli kami dari seluruh negara," katanya ketika majlis ramah mesra bersama media di hotel plaza jalan semalam.


Justeru itu Nasrudin mengharapkan kerjasama polis supaya membenarkan himpunan tersebut yang disertai oleh 83 pertubuhan bukan kerajaan.Berikutan keputusan PEWARIS dan PERKASA yang turut mengadakan himpunan mempertahankan ISA pada hari yang sama, Pemuda PAS menghormati pendirian tersebut dan itu merupakan hak mereka.


Pemuda PAS tetap dengan prinsip yang menentang kezaliman ISA.Wacana ilmiah dengan pemuda UMNOBerkenaan dengan wacana ilmiah bersama pemuda UMNO pula, Pemuda PAS telah pun membentuk jawatankuasa teknikalnya dan mengumumkan 3 anggotanya akan menduduki badan tersebut.


Sementara itu Pemuda UMNO juga diminta menamakan 3 orang wakilnya dan surat rasmi mengenai perkara itu akan dihantar esok.Dua daripada tiga wakil Pemuda PAS dalam jawatankuasa itu ialah Setiausahanya, Kamaruzaman Mohammad dan Ketua Penerangan, Suhaizan Kaiat.

Sumber: http://pemuda.pas.org.my/

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....