Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Khamis, 3 Jun 2010

Ahli Parlimen Wangsa Maju gagal dapat pencen sebagai Ahli Parlimen

KUALA LUMPUR - Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wee Choo Keong(gambar), semalam, gagal dalam usahanya mendapatkan pencen dari kerajaan sebagai Ahli Parlimen Bukit Bintang selepas memenangi kerusi itu pada awal 1995.

Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Mohd Zawawi Salleh menolak permohonan Wee untuk semakan kehakiman bagi membatalkan keputusan Ketua Pengarah Jabatan Perkhidmatan Awam bertarikh 21 Sept, 2007, kerana tidak membayar pencennyaselepas Mahkamah

Pilihan Raya pada 2 Ogos, 1995, mengisytiharkannya hilang kelayakan sebagai Ahli Parlimen Bukit Bintang dari DAP.

Beliau hilang kelayakan selepas didenda RM7,000 oleh Mahkamah Persekutuan pada 1995 kerana menghina mahkamah.

Mahkamah Pilihan Raya kemudian mengisytiharkan calon Barisan Nasional, Dr Lee Chong Meng sebagai Ahli Parlimen kawasan itu, berikutan satu petisyen pilihan raya.

Isteri kedua Pengasas Kumpulan Naza Tuntut Wang RM 350 Juta, Hartanah

KUALA LUMPUR, 3 Jun — Isteri kedua pengasas dan pengerusi Kumpulan Naza, Allahyarham Tan Sri SM Nasimuddin SM Amin dan lima anak mereka, hari ini memfailkan saman bagi menuntut wang tunai RM350 juta dan beberapa hartanah di Malaysia dan di England.
Mereka juga menuntut enam syarikat iaitu Naza Kia Sdn Bhd, Naza Automotif Manufacturing Sdn Bhd, Nasim Sdn Bhd, Naza Motor Trading Sdn Bhd, Naza TTDI Sdn Bhd dan NZ Wheels Sdn Bhd.
Saman itu difailkan oleh Rokiah Abdullah, 53, bersama anak-anak, Sharifah Roslina, 26, Mohd Azli, 25, Sharifah Rosnani, 24, Sheikh Mohamad Azrul, 21, dan Sharifah Sofia (umur tidak dinyatakan), melalui Tetuan Jamil Mohamed Shafie & Associates di pejabat Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini.
Mereka turut menamakan 15 defendan bermula dengan estet milik Nasimuddin, isteri pertamanya Puan Sri Zaleha Ismail, 57, dan anak-anak, Datuk Faisal, 31, Nur Diana, 28, Sheikh Mohd Nasarudin, 26, Sheikh Mohd Faliq, 25, dan Nur Nadia, 24 manakala Naza Kia Sdn Bhd, Naza Automotif Manufacturing Sdn Bhd, Nasim Sdn Bhd, Naza Motor Trading Sdn Bhd, Naza TTDI Sdn Bhd, NZ Wheels Sdn Bhd, Ekspedisi Nikmat Sdn Bhd dan CIMB Trustee Berhad dinamakan sebagai defendan kelapan hingga ke-15.

Liwat 2 : Anwar dakwa keterangan doktor bercanggahARTIKEL BERKAITAN BACA DISINI

Liwat II: Karpal Kemuka Alibi Kejadian Liwat Tidak Berlaku

KUALA LUMPUR 3 Jun - Karpal Singh, ketua pasukan peguambela kes Fitnah 2 terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengemukakan alibi berhubung dakwaan liwat pengadu, Saiful Bukhari Mohd Azlan bahawa kejadian pada 26 Jun 2008 tidak berlaku.
Karpal dalam hujahnya berkata Anwar dan tetamunya pada hari kejadian bermesyuarat di Unit 11-5-2, bersebelahan unit yang Saiful mendakwa dia diajak mengadakan hubungan seks selepas menghantar dokumen kepada bekas majikannya itu.
Menurut Karpal, semasa kejadian yang didakwa itu, Anwar sebenarnya berada di Unit 11-5-2.
Saiful: Tidak, Anwar di 11-5-1.
Karpal: Kamu menipu.
Saiful: Saya tak setuju. Anwar di 11-5-1.

Sukarelawan Malaysia Ditawan Israel Akan Disambut Sebagai Wira


PETALING JAYA: Kesemua 12 sukarelawan Malaysia yang dibebaskan semalam selepas dipenjarakan tentera rejim Zionis akan disambut sebagai wira apabila mereka pulang ke tanah air dalam masa terdekat.
Pengerusi Pasukan Pengurusan Krisis Projek LifeLine4Gaza (CMT), Zulkifli Mohd Nani berkata, satu upacara sambutan besar-besaran akan diadakan bagi meraikan pembebasan dan kpulangan mereka kelak.
"Mereka adalah wira negara, malah dengan insiden ini kita berazam menghantar lebih ramai lagi aktivis dalam misi kemanusiaan bagi membantu rakyat Palestin yang ditindas Yahudi di sana.
"Kejadian ini tidak mematahkan semangat kita untuk terus berjuang membantu mereka," tegas beliau kepada mStar Online di sini hari ini.
Seramai 12 sukarelawan Malaysia yang berada dalam kapal membawa bantuan kemanusiaan ke Gaza ketika diserang Israel kini selamat dan berada di Amman, Jordan.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....