Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Rabu, 21 April 2010

Gambar:Selamat Berangkat Pulang Ke Tanahair " TOK GURU NIK AZIZ "

Keluar dari tempat penginapan di Hotel Al Safwah...
Menuju ke kenderaan
Masuk kedalam kenderaan untuk berlepas ke Jeddah...
Semoga TOK GURU selamat sampai di Malaysia..insyallah..

SUMBER

Senarai Individu Melayu Yang Di Dakwa Mempunyai Kepentingan Dalam Syarikat Judi


Berikut adalah senarai pembabitan pemimpin Umno dulu dan Imbang Penuhsekarang yang didakwa mempunyai kepentingan dalam syarikat judi di negara ini:

Saham dalam Magnum Corporation Sdn Bhd:

Bekas Exco Pemuda Umno, Datuk Mohamed Al-Amin Al-Haj memiliki 1,900,000.

Bekas Menteri Pelajaran dan bekas Pengarah Magnum Corporation Sdn Bhd, Tan Sri Khir Johari memiliki saham sebanyak 40,843 dan 6,666 saham dalam Magnum 4D.

Bekas Peguam Negara dan Pengerusi Suhakam, Tan Sri Abu Talib Othman memiliki 1,666,666 saham.

Anak perempuan Tan Sri Abu Talib, Nor Anita Abu Talib memiliki 680,334 saham.

NST diperintah bayar RM50,000 kepada bekas calon PAS

KOTA TINGGI, 21 April: Mahkamah Sesyen Kota Tinggi memerintahkan akhbar New Straits Times (NST) membayar RM50,000 kepada bekas calon PAS Dun Tanjung Surat, Pengerang, Johor, Haji Muharam Mohamad, selepas menerima saman beliau terhadap akhbar berkenaan.

Hakim K.K. Nair mengeluarkan perintah itu selepas calon PAS untuk pilihan raya umum 2004 itu berjaya dalam samannya terhadap akhbar berkenaan.

Pada pilihan raya 2004 lalu, akhbar NST telah menyiarkan di muka depannya berita fitnah bertajuk "PAS candidate goes missing".

Berita itu antara lain melaporkan calon PAS itu melalui wakilnya telah menghubungi calon Umno, Harun Abdullah untuk menarik dari sebagai calon.

Ekoran itu, Muharam menyaman NST melalui peguamnya Mohamed Hanipa Maidin.Hrkh

Permohonan Zahid Hamidi batal saman usahawan ditolak

SHAH ALAM, 21 April — Mahkamah Tinggi di sini menolak dengan kos permohonan Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi (gambar)untuk membatalkan saman malu yang difailkan oleh seorang usahawan terhadap beliau, tiga tahun lepas.
Pesuruhjaya Kehakiman Datuk Zaleha Yusof membuat keputusan itu di dalam kamarnya hari ini.

Mahkamah juga memberi tempoh selama sebulan kepada Ahmad Zahid untuk memfailkan pernyataan  pembelaannya berhubung saman itu.
Pada 4 Julai 2007, Amir Bazli Abdullah, 39, selaku plaintif memfailkan saman malu itu terhadap  Ahmad Zahid selaku defendan. Dalam saman itu, Amir Bazli mendakwa Ahmad Zahid menumbuk muka beliau dalam satu kejadian  pada 16 Jan 2006 dan menuntut sejumlah ganti rugi yang akan ditentukan oleh mahkamah.

Lima cawangan Umno di H. Selangor mungkin bubar

DI tengah-tengah pesta membeli pemimpin PKR oleh BN, tersebar khabar terbaru terdapat 5 hingga 10 cawangan Umno akan bubar di Hulu Selangor.

Menurut sumber maklumat, satu pertemuan pemimpin-pemimpin di Umno Bahagian Hulu Selangor dengan pemimpin utama Angkatan Muda Keadilan telah pun diadakan. Bagaimanapun agenda perbincangan mereka dirahsiakan.

Berkemungkinan mengenai perisytiharan pembubaran cawangan Umno menjelang tempoh terakhir berkempen di kawasan parlimen itu. Menurut sumber tersebut lagi, Umno Hulu Selangor amat tidak berpuas hati dengan pencalonan Kamalanathan. Bagi mereka sepatutnya calon Melayu perlu diangkat untuk memimpin Hulu Selangor memandangkan kaum Melayu adalah majoriti.

Parlimen itu sebelum ini telah pun diwakili oleh MIC selama hampir sepuluh tahun namun tidak banyak pembangunan untuk orang Melayu yang diusahakan. Bagi mereka, oleh kerana kerajaan Selangor di bawah PR maka adalah lebih mudah untuk berurusan dengan PR berbanding BN terutama dalam mendapatkan peruntukan membangunkan masyarakat setempat.Erapakatan

Gambar:Sekitar Ceramah Pakatan Di Bukit Sentosa
Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....