Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Selasa, 2 Februari 2010

Pegawai Khas Najib Letak Jawatan

KUALA LUMPUR: Pegawai Khas kepada Perdana Menteri, Datuk Nasir Safar akan melepaskan jawatannya berikutan dakwaan yang mengatakan beliau telah mengeluarkan kenyataan berunsur perkauman dalam satu forum di Melaka awal pagi ini.
Bagaimanapun satu kenyataan yang dikeluarkan oleh pejabat Perdana Menteri lewat petang ini menyebut, komen yang dibuat oleh Nasir ketika berucap pada majlis itu tidak sama sekali dalam apa keadaan sekalipun mencerminkan pandangan Perdana Menteri.
"Datuk Nasir sendiri tidak pernah terniat untuk membuat sebarang kenyataan atau komen-komen yang bersifat menghina.
"Sebaliknya, beliau telah bercakap secara panjang lebar mengenai sumbangan yang telah dibuat oleh semua kaum dalam membangunkan negara ini.

Video:Pemuda PAS ikrar kembalikan Perak kepada Pakatan Rakyat

Perbicaraan Anwar: Video Dan Gambar Sekitar Himpunan Aman Di Bangunan Mahkamah
Video:Sidang Media DS Anwar Di Bangunan Mahkamah

Lelaki Cuba Pecah Rumah DiPercayai Mati Ditembak Jurulatih Skuad Menembak
KUALA TERENGGANU – Seorang lelaki yang belum dikenalpasti identitinya telah mati di tembak di belakang sebuah rumah Encik Zamil B Haji Ahmad Murad beralamat Lot 13947 Gong Badak, Belakang Depo SATU, Kuala Terengganu.

Lelaki tersebut disyakki cuba memecah masuk rumah Encil Zamil pada kira-kira jam 5.00 petang.

Menurut isteri Encik Zamil, Juriah bt Abd Manaf, 45, beliau mendengar bunyi tingkap rumahnya diketuk dan ketika itu beliau menelefon suaminya.

Selepas beliau menelefon suaminya, Juriah berkata, beliau melihat seorang lelaki berada diluar rumahnya, melalui tingkap rumahnya.

”Saya dengar bunyi tingkap diketuk, kemudian saya cepat-cepat mnelefon suami saya, selepas itu, saya hanya duduk dalam bilik, tak tahu apa yang berlaku,

”tapi selepas telefon suami, saya dapat lihat wajah lelaki itu, melalui tingkap rumah saya,”kata Juriah.

Anak perempuan Encik Zamil, Addrina, 15, berkata beliau bersama ayahnya di Kelab Menembak, sewaktu ayahnya menerima panggilan telefon dari ibunya.

Kata Addrina, sebaik menerima panggilan, ayahnya pulang bersendirian kerumah, dan meninggalkannya bersama kakaknya Juanizni, 15, di Kelab tersebut.

Jiran Encik Zamil, Nur Amalina Abdul Kadir, 36, seorang guru memberitahu, beliau baru pulang dari sekolah sekitar 3.45 petang dan terus membuka komputer.

Nur Amila agak megantuk dan hanya sedar ada bunyi tembakan setelah diberitahu oleh anaknya.

Namun, beliau tidak ambil peduli, dan mengatakan ia adalah biasa kerana aktiviti menembak babi yang sering dilakukan di sekitar kejiranan itu.

”Saya tengah ‘on-line’ ketika itu, dan sedikit mengantuk, tak sedar bunyi tembakan kecuali apabila anak saya memberitahu,

”tapi saya menjawab, biarlah, mungkin orang menembak babi,”ujarnya

Nur Amalina mengetahui dengan jelasnya kejadian tersebut apabila beliau diberitahu oleh pembantu rumahnya, seorang Warga Indonesia.

Tupiah bt Ruju, 40an ketika ditemui Buletinonline berkata, beliau berada dibilik belakang, mahu menidurkan anak majikannya, ketika peristiwa tembakan berlaku.

Katanya, beliau mendengar ada pertengkaran berlaku sebelum terdengar bunyi dua das tembakan.

”Saya pun agak mengantuk, tapi terdengar macam ada orang bergaduh, kemudian saya dengar dua das tembakan,”kata Tupiah.

Seorang ahli Kelab Menembak Terengganu, Suhaimi Hamid, 45, yang ditemui di lokasi memberitahu, Encik Zamil adalah seorang bekas anggota tentera yang bertugas sebagai Jurulatih Skuad menembak, Majlis Sukan Negeri Terengganu. (MSNT).

Katanya, beliau di beritahu kejadian tersbut oleh Setiausaha Kelab Menembak, dan bergegas ke rumah Encik Zamil bagi mendapat gambaran sebenar kejadian.

Pihak polis sehingga 7.35 petang semalam, belum mengeluarkan sebarang kenyataan bekenaan kejadian berkenaan. BO

Tips Untuk Berjaya Dalam Pelajaran oleh Pakar Motivasi terkenal Kelantan
Tips Untuk Berjaya Dalam Pelajaran oleh Pakar Motivasi terkenal Kelantan,Cikgu Nik Mat Nik Lib. Beliau hadir memberi motivasi kepada pelajar sempena Kem Ibadah Cuti Sekolah di Pondok Abbasiyyah Bukit Puteri Besut Terengganu.

Honda & Toyota Umum Tarik Balik Beberapa Model KeretaCATATAN SETERUSNYA BOLEH DI BACA DI SINI

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....