Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Sabtu, 30 Mac 2013

Takziah !! Dua anak dan seorang cucu bekas Adun PAS mati lemas


KUALA TERENGGANU: Tragedi malang menimpa ahli keluarga bekas wakil rakyat PAS, Ustaz Mohd @ Harun Jusoh, apabila dua anak dan seorang cucunya disahkan meninggal dunia akibat lemas.

Kejadian tersebut berlaku sekitar jam 6.30 petang semalam di Pantai Pandak Chendering Kuala Terengganu ketika program perkelahan keluarga sempena cuti persekolahan.

Beliau yang menjadi Adun Bandar pada PRU 1990 menyifatkan kejadian mati lemas melibat dua anak serta seorang cucunya itu sebagai takdir dengan kehendak Allah SWT.

Sebelum itu, katanya sempena berbaki musim cuti persekolahan semua ahli keluarga yang berada di luar Terengganu balik bercuti di Kampung Kuala Ibai.

“Saya pun tak sangka, kami keluarga anak-beranak berkumpul cuti sekolah yang berada di luar Terengganu pun balik, kami semua gembiralah dengan anak-cucu yang ramai ini.

“Tapi…hari ini, semua dengan kehendak takdir Allah Taala, Tuhan ambil dua orang anak saya dan seorang cucu, saya redha, sudah sampai masa-Nya,” ujarnya dengan hiba.
Beliau yang juga Ketua Keselamatan PAS Terengganu menambah, tragedi lemas itu bermula dari salah seorang cucunya yang dibawa arus deras dan anak-anak yang lain cuba membantu.

Harakahdaily dimaklumkan, mangsa yang meninggal dunia ialah Saifuddin Mohd @ Harun, 49, adiknya, Mohd Hafiedz, 32 dan Adam Daniel Mohd Hafiedz, 7, manakala dua orang lagi menerima rawatan di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu.

Kejadian itu dipercayai berlaku apabila Adam Daniel dilaporkan lemas ketika sedang mandi di pantai berkenaan sebelum bapa dan bapa saudaranya itu cuba menyelamatkan mangsa namun usaha itu gagal dan mereka turut mengalami kesulitan di air.

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....