Sahabat Ambo

Pengunjung Yang Di Hargai,Untuk Membantu Mohon "KLIK" Iklan Di Atas.Terima Kasih

Dedikasi Buat Tuan Guru Presiden Pas

Penghinaan Mahathir Terhadap Hudud


LAGI VIDEO TINTA HIJAU-DKB KLIK DI SINI

Translate

Isnin, 11 Oktober 2010

Ahli Parlimen PR Desak Speaker Ambil Tindakan Tegas Terhadap Ibrahim Ali

KUALA LUMPUR 11 Okt - Ahli Parlimen Pakatan Rakyat hari ini melahirkan rasa tidak berpuas hati dengan tindakan Ahli Parlimen Pasir Mas, yang juga Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali(gambar kanan) yang enggan bangun apabila Speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia yang meminta kesemua ahli parlimen berdiri dan bertafakur bagi menghormati bekas Ahli Parlimen Batu Sapi, Edmund Chong yang mati akibat kemalangan, Sabtu lalu.

Ahli Parlimen Sungai Petani Datuk Johari Abdul berkata sungguh pun Edmund bukan seorang Islam dan bukan seorang Melayu, tetapi adalah menjadi adat dan nilai kita sebagai rakyat Malaysia menghormati antara satu sama lain.

"Jelas,Ibrahim tidak bangun, beliau juga tidak menghormati dewan apabila bercakap dengan kuat menggunakan telefon bimbitnya, ini menunjukkan beliau seolah-olah tidak menghormati permintaan Speaker dan pemergian Ahli Parlimen Batu Sapi.

"Jadi, harus diingat beliau sebagai Presiden Perkasa, sudah tentu tindakan beliau memberikan gambaran beliau tidak menghormati seorang yang bukan melayu dan bukan Islam," ujar beliau.

Update Video : Kemalangan Ngeri 10-10-10, Sebelum Ketibaan Pasukan PenyelamatARTIKEL SEBELUMNYA DISINI

Video & Gambar : Kemalangan Ngeri 10-10-10,12 Maut 40 CederaARTIKEL BERKAITAN BACA DISINI DAN DISINI

Video : Biadab !!! Gadis Melayu Islam Bertudung Persenda Zikir

Ya Allah betapa tergurisnya hati saya bila melihat video diatas. Wanita Bertudung tetapi mempersendakan zikir. Layakkan mereka memegang status muslimah jika begini lagaknya? Sekali imbas tiada bezanya mereka dengan golongan kafir yang mempersendakan solat dan azan.Apa perasaan anda bila melihat klip video di atas?Apapun saya mendoakan agar mereka segera menyesali dan bertaubat nasuha.

Respon kepada sahabat :

Sebenarnya tiada niat lain melainkan untuk dijadikan iktibar kepada semua.

Kita marah bila ada orang bukan Islam hina azan dan solat, tapi kita mahu berdiam diri dan mahu disenyapkan bila orang Islam sendiri, yang jelas bukan mumayyiz, dewasa menghina Islam.

Sekiranya kita memandang dari sudut yang negatif, maka sampai bila-bila kita akan mensenyapkan tingkah laku dan tindak tanduk mereka yang persendakan agama daripada kalangan orang Islam sendiri. Sekiranya kita tidak menegur, bermakna kita redha dengan keadaan ini.

Tayangan ini utk dijadikan teladan kepada kita semua. Ambillah dari sudut yang positif. Adakah kita mampu membendung budaya hedonistik yang makin terserap dengan pengaruh internet dan TV dalam jwa remaja ??

Hudud : Kenyataan Najib VS Kenyataan Tok Guru Nik Aziz

Bermula 31/7/2009

Pengunjung Ambo dari....